تاریخ : یکشنبه, ۶ فروردین , ۱۴۰۲ 5 رمضان 1444 Sunday, 26 March , 2023

آخرین اخبار

رعایت حجاب با زور، واکنش منفی به همراه دارد/ امام گفتند زندگی مردم را دست کارمند ندهید ایران دست‌کم استفاده از پهپادهایش توسط روسیه علیه اوکراین را محکوم کند کمک ۱۵ میلیارد ریالی رهبر انقلاب به جشن گلریزان ستاد دیه رایزنی ضد ایرانی نتانیاهو با وزیر کشور انگلیس مروری بر مهم ترین تحولات دیپلماتیک سال ۱۴۰۱/ از صلح تاریخی با عربستان تا وخامت روابط با باکو/ برجام در سال جدید می میرد؟ هندوراس روابط دیپلماتیک با تایوان را قطع کرد اقتصاد هیچ، مشکل قابل حل فیلترینگ را که می توانید حل کنید ساماندهی برگزاری تجمعات مردمی به کجا رسید؟ تحرکات جدید ارتش جمهوری آذربایجان/ اعلام خبر اشغال جاده‌های شمال گذرگاه لاچین خبرگزاری تاس: روسیه ۱۰ هواپیما با قابلیت حمل سلاح‌های هسته‌ای به بلاروس منتقل کرده است/ پوتین: در بلاروس سلاح هسته‌ای مستقر می‌کنیم جهانگیرى: ممکن است رئیسی در انتخابات ١۴٠۴ رد شود سناتور آمریکایی: نظامیان ما را از سوریه خارج کنید/ حمله جدید به پایگاه اشغالگران در میدان العمر حمله به پایگاه‌هایی که با درخواست دولت سوریه ایجاد شده با پاسخ متقابل روبه‌رو خواهد شد آیت‌الله رئیسی: سال ۱۴۰۲ سال تداوم تلاش مضاعف و شبانه‌روزی دولت برای خدمتگزاری است ارمنستان: نیروهای جمهوری آذربایجان وارد قره‌باغ کوهستانی شدند تبعات حملات متقابل در سوریه بر رابطه متشنج ایران و آمریکا سفر هیات ایرانی به منامه / مذاکرات برای از سرگیری روابط آغاز می‌شود توصیه عطاالله مهاجرانی به دولت درباره مواضع سیاسی سلبریتی ها/ بی اعتمادی ابرچالش بقای نظام است احتمال بازگشت اعدام با تیرباران در آمریکا نگرانی ترامپ از اتحاد ایران، چین، روسیه و عربستان سعودی

0

کابل چه توقعاتی از تهران دارد؟

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 15710
  • 27 اسفند 1401 - 18:29
کابل چه توقعاتی از تهران دارد؟

اخیراً هیاتی از طالبان وارد تهران شد تا به بررسی امور مهاجران افغانستانی در ایران بپردازد. این سفر در پی آن انجام گرفت که اخیرا سفارت این کشور در ایران، از دولت قبل گرفته و به اعضای طالبان سپرده شد. به‌نظر می‌رسد این سفر درهای تازه‌ای در روابط دو طرفه باز کند.

طالب‌ها در تهران به دنبال چه می‌گردند؟

وزارت مهاجرین طالبان اعلام کرد که محمدجان خدرخیل، رئیس بازرسی داخلی این وزارت در رأس یک هیأت به‌منظور بررسی مشکلات مهاجرین افغان، به ایران سفر کرده است. از سوابق سیاسی محمدجان خدرخیل هم مانند بسیاری دیگر از رهبران طالبان اطلاعی در دسترس نیست و از او تنها چند عکس در اینترنت پیدا می‌شود.

تصویری که از حضور اعضای طالبان در ایران منتشر شده نشان می‌دهد که اعضای تیم حاضر در تهران چهار نفر هستند. 

تعداد دقیق مهاجران افغانستانی در ایران

تعداد دقیق مهاجران افغانستانی در ایران هنوز مشخص نیست. تنها سرشماری در دسترس در سال ۱۳۹۵ صورت گرفته که نشان می‌دهد حدود دو میلیون نفر از شهروندان این کشور در ایران زندگی می‌کنند. با همه اینها به‌نظر می‌رسد که حضور طالبان در قدرت به میزان مهاجران افغانستانی حاضر در ایران اضافه کرده باشد. به‌نظر می‌رسد که طالبان در پی رسیدگی به اوضاع آن دسته از مهاجرینی هستند که به‌طور غیرقانونی در ایران سکونت دارند.

طالبان با کدام کشورها ارتباط بیشتری دارند؟

ایران و ترکیه و چین از کشورهایی هستند که ارتباط خود را تقریبا رسمی با طالبان آغاز کرده‌اند. حضور پرتعداد اتباع این کشور به عنوان مهاجر، در ایران و ترکیه یکی از دلایلی است که این دو کشور مایل به تحویل سفارت به گروه طالبان بوده‌اند.

ایران به دلیل مرز مشترک وسیعی که با افغانستان دارد، تلاش می‌کند تا با قدرتی که در کابل اوضاع را به دست گرفته مراوده کند. در ماه‌های اخیر درگیری‌های پراکنده مرزی باعث شد تا بر اهمیت بهبود روابط تهران و کابل افزوده شود.

برای اردوغان کاهش تعداد مهاجرین افغانستانی در کشورش در وضعیتی که مهاجران سوری زیادی هم در آنجا زندگی می‌کنند، اهمیت زیادی دارد. اما در مورد چین به‌نظر می‌رسد ماجرا در وهله اول اقتصادی است. پکن البته نگرانی‌های امنیتی هم بابت جنگجویان نزدیک به طالبان در مناطق مرزی خود دارد که با نزدیک شدن به کابل تلاش می‌کند زهر آن را بگیرد.

کشورهای منطقه و چین در صدد هستند تا با کابل به توافقات سیاسی و امنیتی برسند. با همه اینها به‌نظر می‌رسد که برای طالبان برقراری روابط با ایالات متحده از اهمیت بیشتری برخوردار است. آنها از ابتدای روی کار آمدن خود  نرمش چشمگیری در قبال این کشور از خود نشان داده‌اند.

انتقادات از برقراری روابط با طالبان به شرایط این کشور برمی‌گردد. در حال حاضر وضعیت زنان بسیار بغرنج است. آنها از حق تحصیل، حق سفر بدون یک محرم و حق کارکردن محروم شده‌اند. در بسیاری از موارد درمان‌های پزشکی برای آنها با محدودیت روبه‌رو شده و حتی استفاده از پارک‌ها هم از آنها دریغ شده است. همزمان وضعیت اقتصادی و فشار بر روی شهروندان افغانستان بسیار بد است. فقر و گرسنگی و بیکاری گسترده نشان می‌دهد که طالبان هیچ تلاشی برای بهبود شرایط زندگی مردم این کشور ندارد.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=15710

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.