تاریخ : یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 5 ذو القعدة 1445 Sunday, 12 May , 2024

آخرین اخبار

سفر حجت الاسلام دکتر هدایی به شهرستان مسجدسلیمان تجلیل از معلمان و حامیان فرزندان ایتام تحت پوشش خیریه زنده یادان احمد و مریم رضایی هفتکل نود و هشت ساله شد / تولدت مبارک اولین کوچه محیط زیستی مسجدسلیمان الگویی برای مشارکت مردمی نفت مسجدسلیمان برای صعود نیاز به حمایت مدیران و همدلی بین مسئولین شهری و استانی دارد سیاوش اکبرپور سرمربی استقلال ملاثانی: روز تاریک و شوم فوتبال خوزستان را دیدیم ابراهیم اشکش سرمربی نفت مسجدسلیمان : به استان ت خیانت کردی آقای پورموسوی تقدیر فرماندهی انتظامی مسجدسلیمان از کودکان خوش ذوق سایبری سکان مدیریت شهرداری به فرزند مسجدسلیمان سپرده شد نصب سیستم فرکانسی انتقال اطلاعات فرآیندی چاه گازی از طریق خط لوله جریانی در شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان انتصاب ۲ عضو جدید در هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی اولین نشست اعضای هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی در سال ۱۴۰۳ برگزار شد نشست اعضای انجمن تکواندو کارگری استان خوزستان با حضور مهندس عباس علوانی دبیر هیئت ورزش کارگری استان خوزستان برگزار گردید فرخ نیا سرمربی پیشکسوتان ایذه جوانان‌ فولاد خوزستان در اندیشه قهرمانی امیر سرتیپ دوم سعید امیری مدیرعامل باشگاه رعد پدافند هوایی ارتش منصوب شد دعوت بازیکنان مستعد و پرورش یافته در باشگاه آزادگان مسجدسلیمان به اردوی تیم ملی جوانان+اسامی و عکس شهردار نفتی، فرصتی مناسب برای تبادل دانش و خدمات برای مسجدسلیمان/ آیا علی جعفری پیشنهاد شورای اسلامی شهر را میپذیرد؟ عبداله جلیلی کیا به سمت “سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز” منصوب شد تاثیر ورزش بر اختلالات حرکتی

3

چرایی حذف نام امام خمینی (ره) از هر ۲ سرود سلام فرمانده

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 15049
  • 21 اسفند 1401 - 6:26
چرایی حذف نام امام خمینی (ره) از هر ۲ سرود سلام فرمانده

«غفلت از نام امام خمینی (ره) را می‌توان در سرود سلام فرمانده دید که به‌رغم اعتراضات مکرر، در دومین ورژن آن که نیمه شعبان امسال منتشر شد نیز به چشم می‌خورد و تعجب‌آورتر آنکه، در هر دو نسخه اسامی شخصیت‌های مختلفی برده می‌شود که تمام هستی و هویت خود را مدیون شخص امام هستند.»

در سال‌های اخیر به موازات تخریب روزافزون امام توسط جریان اپوزیسیون خارج از کشور و رسانه‌های فارسی‌زبان، در داخل نیز شاهد کمرنگ‌سازی این عنصر هویت‌بخش مهم هستیم.

. این کمرنگ‌سازی معمولا در دو جریان موازی رخ می‌دهد:

۱- طیفی از تحول‌خواهان که تصور می‌کنند نام امام توان جذب قشر خاکستری را ندارد.

۲-اصولگرایانی که پس از کم‌توجهی به برخی محکمات اندیشه امام مثل رای مردم، عدم دخالت نظامیان در سیاست و آگاهانه و برنامه‌ریزی شده یا ناآگاهانه و تدریجی، نسبت به تکرار نام امام احساس بی‌نیازی می‌کنند.

نتیجه مشترک هر دو طیف یادشده، جایگزین کردن عناصری جدید به جای عنصر گرمابخش پیشین یعنی امام خمینی است.

گروه اول، با استعمال مفاهیم و کلیدواژه‌های مدرن‌تر که حساسیتی در مخاطبان احتمالی‌شان ایجاد نمی‌کند، به‌رغم خویش به دنبال بازسازی گفتمانی است و گروه بعد هم با جایگزین کردن نام‌ها و عنوان‌های تازه‌تر و دم‌دست‌تر، رندانه می‌خواهد نسل‌های جدید مخاطب خود را با روش‌های آسان‌تر جذب کند و با تکیه بر روش‌های تبلیغاتی سرمایه‌دارانه، خود را به‌روز کند!

اما واقعیت این است که مخالف مشترک هر دو جریان یاد شده هنوز بیشترین هجمه تبلیغاتی خود را متمرکز روی امام می‌گذارد، چراکه به خوبی از پتانسیل بالقوه و بالفعل تفکر و شخصیت او در نظام و جامعه ایرانی آگاه است.

از جمله مصادیق مهم این غفلت از نام امام را می‌توان در سرود سلام فرمانده دید که به‌رغم اعتراضات مکرر، در دومین ورژن آن که نیمه شعبان امسال منتشر شد نیز به چشم می‌خورد و تعجب‌آورتر آنکه، در هر دو نسخه اسامی شخصیت‌های مختلفی برده می‌شود که تمام هستی و هویت خود را مدیون شخص امام هستند و نام بردن از آنها بدون یاد امام بی‌معناست. توصیفات پرشمار رهبری و وصیتنامه شهدایی چون سرداران سلیمانی و همت در این زمینه به اندازه کافی گویاست و نمی‌توان نام آنها را تعارف و تشریفات نامید.

عجیب‌تر اینکه، در هر دو سرود بعضا نام اشخاصی برده می‌شود که هیچ نسبتی با نهضت اسلامی امام ندارند و ترویج آنها در اثری که مورد حمایت دستگاه‌های رسانه‌ای رسمی جمهوری اسلامی ایران است بسیار جای تعجب دارد؛ به خصوص آنکه جامعه هدف این کارها نسل‌های دهه ۸۰ و ۹۰ هستند و شناساندن مفهوم انتظار و شیعه بدون احیاگر این مفاهیم در دوره حاضر یعنی امام خمینی، بی‌معناست و تکرار آن تأمل‌برانگیز. اینجاست که تئوری‌های بدبیانه درخصوص نفوذ برخی رگه‌های فکری اسلامی متضاد با قرائت دینی امام و انقلاب اسلامی جای بحث پیدا می‌کند.

همین فراموش‌کاری‌ها در سطوح مختلف دیگر نیز خود را جلوه‌گر می‌سازند تا جایی که مثلا معاونت زنان و خانواده رییس‌جمهور هم در نطق ویدیویی خود برای مخاطبان خارجی، تصویر امام را فراموش می‌کند. اتفاقی که در جلسات مختلف دیگر بعضا رخ داده است.

می‌توان به جرات گفت که یک وجه تخریب بی‌امان میراث انقلاب اسلامی توسط دشمنان خارجی، همین غفلت از ریشه‌ها توسط داخلی‌هاست. کمرنگ ساختن نام امام را نمی‌توان اتفاقی دانست، اگرچه لزوما نمی‌توان «عامدانه»اش خواند. ولی در هر حالت، نقطه خوبی برای تأمل در انحرافی است که تدریجا رخ داده و امروز به این شکل خود را نمایان می‌کند.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=15049

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.