تاریخ : جمعه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 10 ذو القعدة 1445 Friday, 17 May , 2024

آخرین اخبار

اطلاعیه شماره ۲ شرکت آبفا اهواز سفر حجت الاسلام دکتر هدایی به شهرستان مسجدسلیمان تجلیل از معلمان و حامیان فرزندان ایتام تحت پوشش خیریه زنده یادان احمد و مریم رضایی هفتکل نود و هشت ساله شد / تولدت مبارک اولین کوچه محیط زیستی مسجدسلیمان الگویی برای مشارکت مردمی نفت مسجدسلیمان برای صعود نیاز به حمایت مدیران و همدلی بین مسئولین شهری و استانی دارد سیاوش اکبرپور سرمربی استقلال ملاثانی: روز تاریک و شوم فوتبال خوزستان را دیدیم ابراهیم اشکش سرمربی نفت مسجدسلیمان : به استان ت خیانت کردی آقای پورموسوی تقدیر فرماندهی انتظامی مسجدسلیمان از کودکان خوش ذوق سایبری سکان مدیریت شهرداری به فرزند مسجدسلیمان سپرده شد نصب سیستم فرکانسی انتقال اطلاعات فرآیندی چاه گازی از طریق خط لوله جریانی در شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان انتصاب ۲ عضو جدید در هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی اولین نشست اعضای هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی در سال ۱۴۰۳ برگزار شد نشست اعضای انجمن تکواندو کارگری استان خوزستان با حضور مهندس عباس علوانی دبیر هیئت ورزش کارگری استان خوزستان برگزار گردید فرخ نیا سرمربی پیشکسوتان ایذه جوانان‌ فولاد خوزستان در اندیشه قهرمانی امیر سرتیپ دوم سعید امیری مدیرعامل باشگاه رعد پدافند هوایی ارتش منصوب شد دعوت بازیکنان مستعد و پرورش یافته در باشگاه آزادگان مسجدسلیمان به اردوی تیم ملی جوانان+اسامی و عکس شهردار نفتی، فرصتی مناسب برای تبادل دانش و خدمات برای مسجدسلیمان/ آیا علی جعفری پیشنهاد شورای اسلامی شهر را میپذیرد؟ عبداله جلیلی کیا به سمت “سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز” منصوب شد

3

پنهانکاری نشت فاضلاب هسته‌ای در آمریکا؛ چه کسی مسئول جان و سلامتی مردم است؟

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 16195
  • 04 فروردین 1402 - 12:26
پنهانکاری نشت فاضلاب هسته‌ای در آمریکا؛ چه کسی مسئول جان و سلامتی مردم است؟

ساکنان شهر «مونتیسلو» ایالت مینه سوتای آمریکا اخیراً بسیار نگران شدند چون آگاه شدند حدود ۱٫۵ میلیون لیتر فاضلاب رادیواکتیو حاوی تریتیوم از نیروگاه هسته‌ای مونتیسلو به محیط نشت کرده است.

اما تکان دهنده‌تر این است که این نشت در واقع در نوامبر سال گذشته آغاز شده و مسئولان ایالات با گذشت چهار ماه به تازگی این وضعیت را به اطلاع عموم رسانده‌اند. این طبیعتا تردیدهای زیادی را در میان افکار عمومی آمریکا به دنبال داشته است.

دلیل تاخیر در اطلاع‌رسانی درباره این حادثه، «اعتقاد» شرکت صاحب نیروگاه و دولت به «خطر نبودن» نشت فاضلاب نیروگاه هسته‌ای است.

پس از وقوع حادثه نشت، شرکت اکسل انرژی (Xcel Energy) شرکت صاحب نیروگاه در حالیکه هیچ شرکت طرف ثالثی را برای ارزیابی نشت دعوت نکرد، خودسرانه به این نتیجه رسید که نشت فاضلاب نیروگاه هیچ آسیبی به محیط زیست و سلامت مردم نخواهد رساند. مسئولان این شرکت در کنفرانس خبری اضطراری پس از لو رفتن این نشت گفتند که «فاضلاب نشت کرده در همان سایت نیروگاه کنترل شده و نشت در خارج از سایت شناسایی نشده است.» طبیعی است که این شرکت آن را حادثه‌ای جدی نمی‌داند و بدین ترتیب به اطلاع عموم نرسانده است.

سئوال اینجا است که آیا دولت آمریکا از آن گاه بود؟ مسئولان شرکت اکسل انرژی گفتند در فردای آغاز نشت فاضلاب این موضوع را به دولت ایالتی و کمیسیون تنظیم مقررات هسته‌ای فدرال اطلاع داده‌اند اما مقامات ایالتی گفتند که چون منتظر اطلاعات بیشتر درباره حادثه بودند همان موقع به عموم اطلاع نداده‌اند. آنها تاکید کردند که نشت فاضلاب رادیواکتیو از نیروگاه هیچ خطر «فوری» برای سلامت عمومی به وجود نیاورده است.

خطر «فوری» ندارد؟ اما سوال مهم اینجاست که در طولانی مدت چه اثرات و آسیب‌هایی به همراه خواهد داشت؟ رویدادهای مشابه در تاریخ مانند حادثه نیرگاه چرنوبیل و نیروگاه فوکوشیما به ما یادآوری می‌کنند که آلودگی هسته‌ای ناشی از این نوع حوادث طول می‌کشد و کم کم به سلامت ضرر می‌رساند و ریشه کنی آسیب‌های آن کار بسیار دشواری است. فراموش نکنیم که نرخ ابتلا به سرطان تیروئید در بین کودکان در فوکوشیما ۱۰ سال پس از نشت نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما حدود ۱۰ برابر افزایش یافته است.

بنا بر این قابل پیش‌بینی است که نشت فاضلاب از نیروگاه هسته‌ای مونتیسلو قطعاً آسیب طولانی‌مدتی به زندگی و سلامت ساکنان محلی یا حتی ساکنان مناطق وسیع‌تر وارد کند.

این نوع پنهان‌کاری اتفاقا در حادثه نشت مواد خطرناک شیمیایی از قطار واژگون شده در ایالت اوهایو نیز مشاهده شد. در آن مورد، این تا بیش از ۱۰ روز پس از وقوع حادثه بود که مشخص شد منابع آب محلی به خاطر این حادثه آلوده شده چون پیش از آن به مردم محلی گفته شد آب آشامیدنی سالم و ایمن است اما موقعی که آنها به محل زندگی خود بازگشتند مشاهده کردند ماهی‌ها در رودخانه تلف شده‌اند و روی سطح آب یک لایه سبز رنگ مثل روغن وجود دارد.

شاید به خاطر همین رویکرد در قبال نشت فاضلاب خطرناک رادیواکتیو و شیمیایی است که آمریکا از آمادگی ژاپن برای تخلیه فاضلاب هسته‌ای نیروگاه فوکوشیما به دریا حمایت می‌کند.

به طور قطع زندگی و سلامت ساکنان شهر مونتیسلو به خاطر نشت فاضلاب رادیواکتیو نیروگاه هسته‌ای به خطر افتاده است؛ مردم فلسطین شرقی در ایالت اوهایو و مردم کشورهایی که جریان آب دریا از نیروگاه هسته‌ای ژاپن به آنجا می‌رسد نیز همین طور هستند. این در حالیست که حق حیات و حق سلامت جزو اساسی‌ترین حقوق بشر باید باشند چون اگر انسان جان و سلامتی نداشته باشد، دیگر حقوق برایش چه اهمیتی دارد؟

آمریکا آشکارا به این حقوق در نزد مردم خود اهمیتی نشان نمی‌دهد اما در عین حال این رویکرد باعث نشده انگشت اتهامش را به سوی دیگر کشورها در مساله حقوق بشر نشانه نرود.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=16195

برچسب ها

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.