تاریخ : شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 19 شوال 1445 Saturday, 27 April , 2024

آخرین اخبار

اولین کوچه محیط زیستی مسجدسلیمان الگویی برای مشارکت مردمی نفت مسجدسلیمان برای صعود نیاز به حمایت مدیران و همدلی بین مسئولین شهری و استانی دارد سیاوش اکبرپور سرمربی استقلال ملاثانی: روز تاریک و شوم فوتبال خوزستان را دیدیم ابراهیم اشکش سرمربی نفت مسجدسلیمان : به استان ت خیانت کردی آقای پورموسوی تقدیر فرماندهی انتظامی مسجدسلیمان از کودکان خوش ذوق سایبری سکان مدیریت شهرداری به فرزند مسجدسلیمان سپرده شد نصب سیستم فرکانسی انتقال اطلاعات فرآیندی چاه گازی از طریق خط لوله جریانی در شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان انتصاب ۲ عضو جدید در هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی اولین نشست اعضای هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی در سال ۱۴۰۳ برگزار شد نشست اعضای انجمن تکواندو کارگری استان خوزستان با حضور مهندس عباس علوانی دبیر هیئت ورزش کارگری استان خوزستان برگزار گردید فرخ نیا سرمربی پیشکسوتان ایذه جوانان‌ فولاد خوزستان در اندیشه قهرمانی امیر سرتیپ دوم سعید امیری مدیرعامل باشگاه رعد پدافند هوایی ارتش منصوب شد دعوت بازیکنان مستعد و پرورش یافته در باشگاه آزادگان مسجدسلیمان به اردوی تیم ملی جوانان+اسامی و عکس شهردار نفتی، فرصتی مناسب برای تبادل دانش و خدمات برای مسجدسلیمان/ آیا علی جعفری پیشنهاد شورای اسلامی شهر را میپذیرد؟ عبداله جلیلی کیا به سمت “سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز” منصوب شد تاثیر ورزش بر اختلالات حرکتی سابقه «رد صلاحیت» یا «ابطال آرای» افراد منتخب پس از انتخابات مجلس پوست اندازی سیاسی در مسجدسلیمان بزرگ، حاصل تفکر مطالبه گری عمومی صحت انتخابات مجلس شورای اسلامی در تمامی حوزه‌های انتخابیه تایید شد/ مرحله دوم ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود

8
به قلم یونس رفیعی منجزی، کارشناس ارشد جامعه شناسی

خودکشی مسئله اجتماعی

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 3 دقیقه
  • کد خبر : 7734
  • 18 تیر 1400 - 13:41
خودکشی مسئله اجتماعی
خودکشی های اخیر در مسجدسلیمان ، کنشگران اجتماعی و جامعه شناسان را به این فکر وا میدارد که علت های این ناهنجاری های اجتماعی را تجزیه و تحلیل کنند و برای عموم و متولیان امر بازیابی نمایند

دیدبان مسجدسلیمان : جامعه شناسی علم مطالعه ی جامعه و ارتباط انسان ها با یکدیگر و عوامل اجتماعی تاثیر گذار در اجتماع است. جامعه شناسان موضوع های مورد مطالعه ی خود را در بستر جامعه بررسی می‌کنند.خودکشی یکی از آسیب های اجتماعی است که در جامعه شناسی مورد مطالعه قرار گرفته است.

یکی از نظریات مهم و قابل استناد در خودکشی تحقیقاتی است که امیل دورکیم در خصوص خودکشی انجام داده است.

دورکیم دو پیش فرض را اساس کار تحقیقاتی خود قرار داد ( یکپارچگی و انتظام)

یکپارچگی میزان ارتباط گیری و روابط اجتماعی در فرد یا گروه است. به طوری که هر فرد در معرض خواسته های اخلاقی گروه های دیگر قرار می‌گیرد. می‌توان به جای یکپارچگی از واژه ی همبستگی گروهی نیز استفاده کرد. این که تا چه حد یک فرد به یک گروه همبسته است و خود را در این گروه یا اجتماع پذیرفته می داند.

انتظام مطالبه ی هنجاری یا اخلاقی هر فرد با توجه به عضویت او در یک گروه است.

دورکیم خودکشی ها را بر اساس این دو پیش فرض به ۴نوع تقسیم بندی می کند :

۱٫خودخواهانه

۲٫دگرخواهانه

۳٫آنومی

۴٫تقدیرگرایانه

در خودکشی خودخواهانه ارتباط با جامعه به پایین ترین حد می رسد و فرد خود را در جدایی و انزوا از جامعه می بیند و یکپارچی و همبستگی میان فرد و جامعه ضعیف است و فرد را به سمت خودکشی پیش میبرد. افراد مجرد، معتادان و بویژه افسردگان و کسانی که در زندگی شکست خورده اند و در انزوا به سر میبرند احتمال خودکشی خودخواهانه را دارند.

در خودکشی دیگرخواهانه برخلاف خودکشی خودخواهانه علت این نوع خودکشی بیشتر همبستگی زیاد و یکپارچگی بیش ازحد در جامعه و ارتباطات اجتماعی است. فرد بخاطر ارزش ها و آرمان های جامعه دست به خودکشی می زند. پشیمانی یا عدم انجام وظایف محوله در این جامعه سبب خودکشی می شود.

در خودکشی آنومی هنجارهای پذیرفته شده ی جامعه و ارزش های جامعه مورد هجوم قرار گرفته است و جامعه انتظام و ثابت خود را ازدست داده است و سبک زندگی فردی و اجتماعی فرد تغییر یافته است و نمی تواند سازگاری داشته باشد. درزمان جنگ های داخلی، بحران های اقتصادی، رکود، ورشکستی ها این نوع خودکشی ها به چشم می آید.

اما خودکشی تقدیرگرایانه فرد خود را ناتوان در سازگاری یا کنترل یا حتی تغییر در جامعه میبیند راهی برای حل بحران های اجتماعی یا سازگاری اجتماعی نمی یابد.

جوانی که در جستجوی کار و شغل مناسب است یا زنی که درزندگی زناشویی خود دچار بحران شده است یا کارمند یا کسبه ای که در بحران های کاری خود توان کنترل یا تغییر شرایطرا ندارد مستعد این نوع خودکشی ها می شود.

مسجدسلیمان در هفته گذشته شاهد سه خودکشی از جامعه مردان بوده است جوانان ۲۰، ۳۰و۴۰ساله. این بحران نشان می دهد جامعه دچار مسئله ای اجتماعی شده است.

در تعریف مسئله اجتماعی یک نکته، حساسیت جامعه است که بر پیشامد روی داده جامعه آیا حساس می شود یا خیر؟

جامعه نسبت به این خودکشی های سریالی حساس شده است و از متولیان امر درخواست می‌کند که شرایط حاکم بر جامعه را بررسی نمایند.
مهم اینست که بدانیم در کدام تقسیم بندی, خودکشی های روی داده در مسجدسلیمان جای میگیرند؟

بر این اساس می توانند اقدامات لازم را به عمل بیاورند. چرا که هر مرگ خسارت های مادی و معنوی زیادی بر جامعه تحمیل میکند.
اگر علت دوری از جامعه است چه راهکارهایی برای جذب افراد به جامعه است اگر برعکس این همبستگی بیش از حد است چگونه شرایط را کنترل کنیم؟
درصورتی که هنجارها و ارزش های جامعه و اخلاقیات مورد هجمه قرار گرفته اند با چه شیوه هایی این ارزش و هنجارها را مراقبت و پاسداری کنیم؛ که اگر فرد خودکشی را تقدیر خود می داند چگونه امید را به او بازگردانیم؟

پس لازم است متولیان امر از تیمهای تحقیقاتی و عملیاتی برای این مسئله اجتماعی به کارگیری نمایند.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=7734
  • نویسنده : یونس رفیعی منجزی
  • منبع : دیدبان مسجدسلیمان
  • بدون دیدگاه

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.