تاریخ : جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 18 شوال 1445 Friday, 26 April , 2024

آخرین اخبار

اولین کوچه محیط زیستی مسجدسلیمان الگویی برای مشارکت مردمی نفت مسجدسلیمان برای صعود نیاز به حمایت مدیران و همدلی بین مسئولین شهری و استانی دارد سیاوش اکبرپور سرمربی استقلال ملاثانی: روز تاریک و شوم فوتبال خوزستان را دیدیم ابراهیم اشکش سرمربی نفت مسجدسلیمان : به استان ت خیانت کردی آقای پورموسوی تقدیر فرماندهی انتظامی مسجدسلیمان از کودکان خوش ذوق سایبری سکان مدیریت شهرداری به فرزند مسجدسلیمان سپرده شد نصب سیستم فرکانسی انتقال اطلاعات فرآیندی چاه گازی از طریق خط لوله جریانی در شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان انتصاب ۲ عضو جدید در هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی اولین نشست اعضای هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی در سال ۱۴۰۳ برگزار شد نشست اعضای انجمن تکواندو کارگری استان خوزستان با حضور مهندس عباس علوانی دبیر هیئت ورزش کارگری استان خوزستان برگزار گردید فرخ نیا سرمربی پیشکسوتان ایذه جوانان‌ فولاد خوزستان در اندیشه قهرمانی امیر سرتیپ دوم سعید امیری مدیرعامل باشگاه رعد پدافند هوایی ارتش منصوب شد دعوت بازیکنان مستعد و پرورش یافته در باشگاه آزادگان مسجدسلیمان به اردوی تیم ملی جوانان+اسامی و عکس شهردار نفتی، فرصتی مناسب برای تبادل دانش و خدمات برای مسجدسلیمان/ آیا علی جعفری پیشنهاد شورای اسلامی شهر را میپذیرد؟ عبداله جلیلی کیا به سمت “سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز” منصوب شد تاثیر ورزش بر اختلالات حرکتی سابقه «رد صلاحیت» یا «ابطال آرای» افراد منتخب پس از انتخابات مجلس پوست اندازی سیاسی در مسجدسلیمان بزرگ، حاصل تفکر مطالبه گری عمومی صحت انتخابات مجلس شورای اسلامی در تمامی حوزه‌های انتخابیه تایید شد/ مرحله دوم ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود

1
به قلم محسن زمان پور، دبیر حزب کارگزاران سازندگی شهرستان مسجدسلیمان

تایید یا رد صلاحیت کاندیداها، پاشنه آشیل انتخابات ۱۴۰۲!

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 3 دقیقه
  • کد خبر : 17769
  • 08 دی 1402 - 12:20
تایید یا رد صلاحیت کاندیداها، پاشنه آشیل انتخابات ۱۴۰۲!
درحالیکه نزدیک به ۶ روز از اعلام نظر نهایی هیأت نظارت بر انتخابات مجلس شورای اسلامی باقیمانده است گمانه زنی ها در خصوص حضور یا رد چهره‌های مطرح داغ است

دیدبان پرس: محسن زمان پور؛ کمتر از یک هفته به اعلام تایید، رد یا عدم احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی از سوی هیئت نظارت باقیمانده است.

طبیعتاً در این مقطع زمانی هر داوطلبی که بتواند از غربال شورای نظارت عبور کند، مجالی برای نشست‌ها، جلسات رخ به رخ و تهیه‌ی ساز و کار تبلیغاتی روزهای آتی فراهم می‌آورد و بالعکس هر کاندیدایی که در این مرحله از ادامه راه بازمانَد؛ به احتمال قریب به یقین از قافله عقب مانده و شانس کمتری برای رسیدن به کرسی سبز مجلس خواهد داشت.

در دیدار اخیر رهبر انقلاب با اعضای شورای نگهبان بر تشریک مساعی در برگزاری پرشور انتخابات تاکید شد. محمد مهاجری، یکی از فعالین سیاسی اصولگرا در این باره می‌گوید:« اینکه رهبر انقلاب در دیدار شورای نگهبان درباره مشارکت پرشور صحبت می‌کنند، خودش یک پیام برای آسان‌گیری در تایید صلاحیت‌هاست».

از ابتدای سال جاری و با افزایش تب و تاب انتخابات گمان آن می‌رفت که شور بیشتری در فضای مجازی و حقیقی برای این بزنگاه تاریخی ایجاد شود. با این وجود دلایلی نظیر مشکلات اقتصادی، عدم تحرک اثرگذار احزاب و الیتهای سیاسی و بیم از رد صلاحیت های گسترده، رخوت و سکون بر جامعه حاکم شد و علی‌رغم اینکه حدود دوماه به آغاز فرآیند رای‌گیری باقیمانده است، گویی جامعه مترصد و منتظر عبور کاندیداها از انواع و اقسام فیلتر‌های موجود است!

با نگاهی به جامعه آماری در حوزه مسجدسلیمان، هفتکل، لالی و اندیکا، مشخص می‌شود که از ابتدای سال بیش از ۱۵۰ نفر برای انتخابات پایان سال پیش ثبت نام انجام دادند که این تعداد پس از یک دوره بررسی صلاحیت به حدود ۸۵ نفر کاهش یافت. در مرحله بعدی از همین تعداد، بیش از ۶۵ درصد کاندیداها با عدم تأیید هیأت اجرایی انتخابات مواجه شدند و متقاضیان حضور در صحنه کاندیداتوری را به ۲۹ نفر رساند. این بدان معنی است که بیشتر از ۸۰ درصد کاندیداها در همین دو مرحله از ادامه مسیر بازماندند.

عدم احراز صلاحیت چهره‌های سرشناس و بیم از عدم تأیید مابقی کاندیداهای صاحب رای، این احتمال را تقویت می‌کند که مشارکت در روز انتخابات با عدم اقبال عمومی جامعه روبرو شده و ضمن کمرنگ کردن حضور مردم در صحنه، موجبات تشکیل یک مجلس حداقلی را فراهم آورد. چیزی که نه مطلوب نظام است و نه مردم!

نگارنده معتقد است که وظیفه خطیر این دوره در افزایش مشارکت عمومی، نه بر دوش ملت، بلکه بر عهده شوراهای نظارت و نگهبان است و هشدار جدی برای تقویت حضور مردم و تشکیل یک مجلس با پشتوانه رای بالای ملت، متوجه این دو شورا است. با توجه به تحقیقات میدانی پیش‌بینی می‌شود مشارکتی حدود ۵۰ درصد را در این حوزه شاهد باشیم. در حال حاضر احزاب سیاسی نیز از ارائه لیست برای کسب کرسی های مجلس شورای اسلامی امتناع میورزند و ادامه این روند را به اخذ تاییدیه ها منوط میکنند.چیزی که در جوامع پیشرفته و دموکراتیک کم نظیر و حتی نادر است!

برگزاری یک انتخابات دموکراتیک و مطابق با اصول پذیرفته شده جوامع مترقی این مهم را تبیین می‌سازد که بهتر است شوراهای نظارت و نگهبان اجازه دهند خود مردم صلاحیت کاندیداها را در برگه رأی و روز ۱۱ اسفند ماه سال جاری مشخص کنند تا سلایق مختلف در این هماورد دموکراتیک حضور حداکثری داشته باشند و مجلسی قوی مطابق با خواست آحاد متنوع جامعه، تشکیل شود.

فراموش نکنید که رد صلاحیت های گسترده رمق انتخابات را خواهد گرفت.

 

محسن زمان پور 

دبیر حزب کارگزاران سازندگی شهرستان مسجدسلیمان 

۸ دی ماه ۱۴۰۲

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=17769

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.