تاریخ : جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 25 شوال 1445 Friday, 3 May , 2024

آخرین اخبار

هفتکل نود و هشت ساله شد / تولدت مبارک اولین کوچه محیط زیستی مسجدسلیمان الگویی برای مشارکت مردمی نفت مسجدسلیمان برای صعود نیاز به حمایت مدیران و همدلی بین مسئولین شهری و استانی دارد سیاوش اکبرپور سرمربی استقلال ملاثانی: روز تاریک و شوم فوتبال خوزستان را دیدیم ابراهیم اشکش سرمربی نفت مسجدسلیمان : به استان ت خیانت کردی آقای پورموسوی تقدیر فرماندهی انتظامی مسجدسلیمان از کودکان خوش ذوق سایبری سکان مدیریت شهرداری به فرزند مسجدسلیمان سپرده شد نصب سیستم فرکانسی انتقال اطلاعات فرآیندی چاه گازی از طریق خط لوله جریانی در شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان انتصاب ۲ عضو جدید در هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی اولین نشست اعضای هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی در سال ۱۴۰۳ برگزار شد نشست اعضای انجمن تکواندو کارگری استان خوزستان با حضور مهندس عباس علوانی دبیر هیئت ورزش کارگری استان خوزستان برگزار گردید فرخ نیا سرمربی پیشکسوتان ایذه جوانان‌ فولاد خوزستان در اندیشه قهرمانی امیر سرتیپ دوم سعید امیری مدیرعامل باشگاه رعد پدافند هوایی ارتش منصوب شد دعوت بازیکنان مستعد و پرورش یافته در باشگاه آزادگان مسجدسلیمان به اردوی تیم ملی جوانان+اسامی و عکس شهردار نفتی، فرصتی مناسب برای تبادل دانش و خدمات برای مسجدسلیمان/ آیا علی جعفری پیشنهاد شورای اسلامی شهر را میپذیرد؟ عبداله جلیلی کیا به سمت “سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز” منصوب شد تاثیر ورزش بر اختلالات حرکتی سابقه «رد صلاحیت» یا «ابطال آرای» افراد منتخب پس از انتخابات مجلس پوست اندازی سیاسی در مسجدسلیمان بزرگ، حاصل تفکر مطالبه گری عمومی

3

اگر کشور از نخبگان خالی شود، ایران درست نخواهد شد/ به نخبگان خارجی علاقه‌مند به ماندن در ایران اجازه تابعیت نمی‌دهیم!

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 3 دقیقه
  • کد خبر : 15148
  • 22 اسفند 1401 - 10:27
اگر کشور از نخبگان خالی شود، ایران درست نخواهد شد/ به نخبگان خارجی علاقه‌مند به ماندن در ایران اجازه تابعیت نمی‌دهیم!

معاون پژوهشی و قائم‌مقام رئیس فرهنگستان علوم با اشاره به بی‌توجهی برخی مسؤولان نسبت به مهاجرت نخبگان، گفت: پدیده مهاجرت یک پدیده خطرناک است و اگر ما نمی‌توانیم نخبگان را در کشور نگه داریم، لااقل راه آمدن نخبگان کشورهای دیگر به کشور را هموار کنیم تا به ایران بیایند.

علی‌اکبر صالحی امروز در نشست علمی «نظام علم، فناوری و نوآوری کشور؛ فرصت‌ها، چالش‌ها و راهکارها» که به صورت آنلاین در محل فرهنگستان علوم برگزار شد، با تاکید بر برقراری روابط بین‌المللی برای کشورها، افزود: نمی‌توانیم درهای کشور را ببندیم و حتی با دارا بودن با استعدادترین انسان‌ها انتظار داشته باشیم که سقف محدود ما، وسیع شود.

وی با بیان اینکه برای دارا بودن سقف نامحدود نیازمند تعامل با دنیا هستیم، اظهار کرد: تکلیف روابط بین‌الملل ما مشخص نیست، ولی توافقات با عربستان سعودی نشان می‌دهد اتفاقات و یک واقع‌نگری در حال رخ دادن است.

صالحی با اشاره به انتشار مقاله‌ای در یکی از نشریات دنیا با عنوان «با ایران چگونه رفتار کنیم»، ادامه داد: در بخشی از این مقاله آمده است تا آنجایی که می‌توان، برای نخبگان ایرانی ویزا صادر شود، همانطور که مشاهده می‌شود امریکا به راحتی به نخبگان ایرانی ویزا می‌دهد. این امر موجب خواهد شد که ایران از نخبگان تهی شود، ضمن آنکه امریکا کارنامه خوبی از ایرانیان نخبه مقیم دارد.

معاون پژوهشی فرهنگستان علوم، خاطر نشان کرد: در مقابل، تفکر دیگری در کشور حاکم است. به یکی از استاندارهای فرهیخته کشور گفته شد که نخبگان و پزشکان کشور در حال مهاجرت هستند و ایشان گفتند”خب بروند”!؛ زمانی که فهم و درک ما از مهاجرت در حد استاندار فرهیخته کشور به این اندازه باشد، می‌تواند خطرناک باشد.

صالحی با تاکید بر اینکه نیاز است تا اهمیت مهاجرت نخبگان از کشور برای مقامات ارشد نظام تشریح شود، خاطر نشان کرد: اگر ما امسال گندم به میزان کافی نداشته باشیم، می‌توانیم آن را وارد کنیم، ولی اگر ۱۰۰ جراح متخصص نداشته باشیم، نمی‌توانیم آنها را وارد کنیم.

وی، موضوع مهاجرت را یک موضوع خطرناک توصیف کرد و اضافه کرد: نیاز است به اصل این موضوع توجه شود.

صالحی، به موضوع جذب نخبگان خارجی به کشور اشاره کرد و یادآور شد: زمانی که امریکا از نخبگان ایرانی، هندی، چینی و سایر کشورها بهره می‌برد و کشور خود را می‌سازد، ما نه تنها می‌گوییم نخبگان از کشور بروند، بلکه به مهاجران خارجی از کشورهای عراق، افغانستان و آذربایجان که علاقه‌مند به ماندن در ایران هستند نیز اجازه تابعیت نمی‌دهیم!

قائم مقام رئیس فرهنگستان علوم ادامه داد: زمانی که در وزارت امور خارجه بودم، تلاش‌های بسیاری کردم تا به مهاجرانی که تاجر و کارآفرین و نخبه و عالم هستند، تابعیت دهیم؛ ولی افتخار ما این بود که از ابتدای رژیم گذشته تاکنون تنها ۱۶۰۰ تابعیت صادر شده است و این سوال مطرح می‌شود که این امر افتخار محسوب می‌شود، در حالی که در امریکا در ثانیه ۱۶۰۰ تابعیت صادر می‌کنند.

صالحی تاکید کرد: اگر ما نمی‌توانیم نخبگان را در کشور نگه داریم، لااقل راه آمدن نخبگان کشورهای دیگر به کشور را هموار کنیم تا به ایران بیایند.

وی با تاکید بر اینکه اگر کشور از نخبگان خالی شود، ایران درست نخواهد شد، از ستاری درخواست کرد که اکنون با توجه به جایگاهی که دارد و اعتقادی که مقام معظم رهبری به وی دارد، حسن استفاده را برای رفع چالش‌ها ببرد.

قائم‌مقام رئیس فرهنگستان علوم با اشاره به وضعیت آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها، یادآور شد: چه می‌شود که در زمانی حافظ و سعدی و در زمان دیگری ابن سینا و فارابی می‌آیند و به ناگهان خاموش می‌شویم؟ ما نیاز به اکوسیستم نخبگان داریم.

صالحی با اشاره به تجربیات کشورهای دیگر، گفت: شنبه و یکشنبه برای غربی‌ها مهم است، چون می‌خواهند در تعطیلات باشند، ولی زمانی که من در دانشگاه امریکا بودم، اساتید این دو روز در دانشگاه بودند و دانشگاه‌ها، شبانه‌روز کار می‌کنند و هرگز دانشگاه تعطیل نمی‌شود.

وی اضافه کرد: یک نخبه یک زندگی قابل قبول، دسترسی به بهداشت و سلامت و تحصیل بچه‌هایش در مدارس خوب را می‌خواهد. این‌ها اکوسیستم نخبگان را تشکیل می‌دهد و هم‌اکنون با توجه به اتفاقاتی که در کشور رخ داد و خوشبختانه عقلانیتی که ایجاد شده و امیدوارم در مسیر همین عقلانیت به پیش برویم، فرصت آن رسیده است که با حضور دکتر ستاری در این شورا، این اکوسیستم در کشور ایجاد شود.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=15148

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.