تاریخ : چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 1 ذو القعدة 1445 Wednesday, 8 May , 2024

آخرین اخبار

سفر حجت الاسلام دکتر هدایی به شهرستان مسجدسلیمان تجلیل از معلمان و حامیان فرزندان ایتام تحت پوشش خیریه زنده یادان احمد و مریم رضایی هفتکل نود و هشت ساله شد / تولدت مبارک اولین کوچه محیط زیستی مسجدسلیمان الگویی برای مشارکت مردمی نفت مسجدسلیمان برای صعود نیاز به حمایت مدیران و همدلی بین مسئولین شهری و استانی دارد سیاوش اکبرپور سرمربی استقلال ملاثانی: روز تاریک و شوم فوتبال خوزستان را دیدیم ابراهیم اشکش سرمربی نفت مسجدسلیمان : به استان ت خیانت کردی آقای پورموسوی تقدیر فرماندهی انتظامی مسجدسلیمان از کودکان خوش ذوق سایبری سکان مدیریت شهرداری به فرزند مسجدسلیمان سپرده شد نصب سیستم فرکانسی انتقال اطلاعات فرآیندی چاه گازی از طریق خط لوله جریانی در شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان انتصاب ۲ عضو جدید در هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی اولین نشست اعضای هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی در سال ۱۴۰۳ برگزار شد نشست اعضای انجمن تکواندو کارگری استان خوزستان با حضور مهندس عباس علوانی دبیر هیئت ورزش کارگری استان خوزستان برگزار گردید فرخ نیا سرمربی پیشکسوتان ایذه جوانان‌ فولاد خوزستان در اندیشه قهرمانی امیر سرتیپ دوم سعید امیری مدیرعامل باشگاه رعد پدافند هوایی ارتش منصوب شد دعوت بازیکنان مستعد و پرورش یافته در باشگاه آزادگان مسجدسلیمان به اردوی تیم ملی جوانان+اسامی و عکس شهردار نفتی، فرصتی مناسب برای تبادل دانش و خدمات برای مسجدسلیمان/ آیا علی جعفری پیشنهاد شورای اسلامی شهر را میپذیرد؟ عبداله جلیلی کیا به سمت “سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز” منصوب شد تاثیر ورزش بر اختلالات حرکتی

5

آیا آمریکا موج از سرگیری روابط دیپلماتیک در خاورمیانه را به زور سرد می‌کند؟

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 16330
  • 06 فروردین 1402 - 14:27
آیا آمریکا موج از سرگیری روابط دیپلماتیک در خاورمیانه را به زور سرد می‌کند؟

همزمان با دستیابی ایران و عربستان سعودی به توافق سر از سرگیری روابط دیپلماتیک در پکن، موجی از احیای روابط دیپلماتیک میان کشورهای خاورمیانه به راه افتاده است. با این حال، ارتش ایالات متحده اخیراً در تلاش برای کاهش این موج گرم دیپلماتیک، رویکرد عملیات نظامی را در سوریه اتخاذ کرده است.

آمریکا اخیرا به این دلیل که پایگاه نظامی ارتش ایالات متحده با یک پهپاد انتحاری مورد هدف قرار گرفت، حمله تلافی جویانه علیه گروه‌های مسلح در سوریه را انجام داد و طبق آمار ۲۵ مارس (۵ فروردین) این حمله ۱۹ کشته بر جای گذاشت.

پنتاگون اعلام کرد که یک پایگاه نظامی آمریکا در سوریه پیشتر مورد حمله  یک پهپاد قرار گرفت که در آن یک نفر کشته و ۶ نفر مجروح شدند. مهاجمان گروه‌های مسلح تحت حمایت ایران بودند.

متعاقبا، «لوید آستین»، وزیر دفاع ایالات متحده، دستور حمله هوایی علیه «تاسیسات مورد استفاده گروه‌های وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران» را صادر کرد. پس از این حمله، «جو بایدن»، رئیس‌جمهور ایالات متحده، دوباره سعی کرد وضعیت را آرام کند و گفت که ایالات متحده «به دنبال درگیری با ایران نیست، اما آماده است تا اقدامات قوی برای محافظت از مردم آمریکا انجام دهد.»

اما ایران ادعای مقامات آمریکا را رد کرد. «کیوان خسروی» سخنگوی شورای عالی امنیت ملی ایران ۲۵ مارس  گفت: آمریکا تلاش می‌کند با فرافکنی و فرار از تبعاتی که اشغال غیرقانونی بخشی از خاک سوریه متوجه نیروهای نظامی این کشور می‌کند، اتهاماتی را متوجه ایران نماید که واقعیت ندارد.

وی افزود: واشنگتن نمی‌تواند با ایجاد بحران‌های تصنعی و دروغ‌پردازی مقابله طبیعی و قانونی کشورهای اشغال شده با نیروهای نظامی آمریکا را به کشورهای دیگر منتسب کند.

در حال حاضر هیچ سازمانی مسئولیت حمله به پایگاه نظامی آمریکا را بر عهده نگرفته است. برخی از تحلیلگران معتقدند سرقت نفت ارتش آمریکا در سوریه دلیل اصلی حمله به پایگاه نظامی آمریکاست. ارتش آمریکا به نام مبارزه با سازمان تروریستی داعش و «حفاظت از میادین نفتی» حدود ۹۰۰ سرباز در شمال شرق سوریه مستقر دارد. دولت سوریه ارتش آمریکا را نه تنها به نقض حاکمیت سوریه بلکه به سرقت مکرر نفت سوریه متهم می کند. در همین روز شنبه، ارتش ایالات متحده از ۸ خودروی زرهی نظامی برای اسکورت کاروانی متشکل از ۱۴۰ خودرو از استان حسکه سوریه به عراق، از جمله ۸۰ تانکر پر از نفت، استفاده کرد.

آمریکا با انجام حملات هوایی گسترده در سوریه، از یک سو می‌خواست ایران و سوریه را تهدید کند و در عین حال متحدان خاورمیانه‌ای را که به دنبال ترمیم روابط با این دو کشور هستند،  تحت فشار قرار دهد.

پس از حملات هوایی آمریکا، برخی ناظران نگران آن هستند که ایالات متحده ممکن است برای برهم زدن موج از سرگیری روابط دیپلماتیک در خاورمیانه، جنگ محدودی را در منطقه ایجاد کند. «جنگ محدود» را می‌توان این گونه درک کرد که ایالات متحده از درگیری مستقیم با ایران اجتناب می‌کند، اما می‌تواند تبادل آتش محدودی را در مکان‌هایی که «ایران حضور نظامی دارد» انجام دهد. در این صورت، ایالات متحده تنها به سرمایه گذاری اندکی از منابع نظامی برای بازدارندگی ایران و سوریه می‌پردازد و در عین حال موجب آن شود که عربستان سعودی و دیگر متحدان خاورمیانه  از بهبود روابط با این دو کشور عقب نشینی کنند.

توافق ایران و عربستان سعودی در پکن برای از سرگیری روابط دیپلماتیک تأثیر مثبتی در خاورمیانه برجای گذاشته است. ترکیه و مصر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و سوریه نیز پیشرفت‌های قابل توجهی در مسیر آشتی داشته‌اند. کشورهای منطقه و سازمان‌های بین‌المللی عموماً این موضوع را تحسین می‌کنند، اما کشورهای معدودی نیز هستند که نمی‌خواهند این وضعیت را ببینند. برهم زدن اوضاع در سوریه احتمالاً ترفند آنها برای تخریب روند آشتی خاورمیانه است. مردم باید در برابر این امر هوشیار باشند، با تمام نیرو از وضعیت خوب در منطقه خاورمیانه که به سختی به دست آمده است، حفاظت کنند و نگذارند توطئه‌های خرابکاران موفق شود.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=16330

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.