تاریخ : یکشنبه, ۶ فروردین , ۱۴۰۲ 5 رمضان 1444 Sunday, 26 March , 2023

آخرین اخبار

رعایت حجاب با زور، واکنش منفی به همراه دارد/ امام گفتند زندگی مردم را دست کارمند ندهید ایران دست‌کم استفاده از پهپادهایش توسط روسیه علیه اوکراین را محکوم کند کمک ۱۵ میلیارد ریالی رهبر انقلاب به جشن گلریزان ستاد دیه رایزنی ضد ایرانی نتانیاهو با وزیر کشور انگلیس مروری بر مهم ترین تحولات دیپلماتیک سال ۱۴۰۱/ از صلح تاریخی با عربستان تا وخامت روابط با باکو/ برجام در سال جدید می میرد؟ هندوراس روابط دیپلماتیک با تایوان را قطع کرد اقتصاد هیچ، مشکل قابل حل فیلترینگ را که می توانید حل کنید ساماندهی برگزاری تجمعات مردمی به کجا رسید؟ تحرکات جدید ارتش جمهوری آذربایجان/ اعلام خبر اشغال جاده‌های شمال گذرگاه لاچین خبرگزاری تاس: روسیه ۱۰ هواپیما با قابلیت حمل سلاح‌های هسته‌ای به بلاروس منتقل کرده است/ پوتین: در بلاروس سلاح هسته‌ای مستقر می‌کنیم جهانگیرى: ممکن است رئیسی در انتخابات ١۴٠۴ رد شود سناتور آمریکایی: نظامیان ما را از سوریه خارج کنید/ حمله جدید به پایگاه اشغالگران در میدان العمر حمله به پایگاه‌هایی که با درخواست دولت سوریه ایجاد شده با پاسخ متقابل روبه‌رو خواهد شد آیت‌الله رئیسی: سال ۱۴۰۲ سال تداوم تلاش مضاعف و شبانه‌روزی دولت برای خدمتگزاری است ارمنستان: نیروهای جمهوری آذربایجان وارد قره‌باغ کوهستانی شدند تبعات حملات متقابل در سوریه بر رابطه متشنج ایران و آمریکا سفر هیات ایرانی به منامه / مذاکرات برای از سرگیری روابط آغاز می‌شود توصیه عطاالله مهاجرانی به دولت درباره مواضع سیاسی سلبریتی ها/ بی اعتمادی ابرچالش بقای نظام است احتمال بازگشت اعدام با تیرباران در آمریکا نگرانی ترامپ از اتحاد ایران، چین، روسیه و عربستان سعودی

4
به قلم یونس رفیعی منجزی کارشناس ارشد جامعه شناسی

تابستان، اوقات فراغت و حقوق اجتماعی کودکان و نوجوانان و مسئولیت های اجتماعی

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 10384
  • 20 تیر 1401 - 17:57
تابستان، اوقات فراغت و حقوق اجتماعی کودکان و نوجوانان و مسئولیت های اجتماعی
پس از پاندومی کرونا و در خانه ماندن بشر برای در امان ماندن از هجمه ی مرگبار ویروس کرونا، انسانِ ذاتا اجتماعی در یک انزوای اجتماعی و کنش غیر مستقیم اجتماعی فرو رفت

دیدبان پرس : یونس رفیعی منجزی کارشناس ارشد جامعه‌شناسی

در این دوران تنها راه برای انسان، رسانه های اجتماعی بود از جمله شبکه های تلویزیون. این گرایش میتوانست فرصتی برای آشنایی با سواد رسانه ای باشد و نوجوانان ما را به سمت آشنایی با تکنولوژی هدایت کند.اما از این فرصت و پتانسل استفاده نشد و این پناه آوری محض به تکنولوژی صرفا در امر بازی های رایانه‌ای و پیام رسانی و اشتراک تصاویر ، اثرات منفی بر زندگی انسانها داشته است که نمی شود براحتی از آن چشم پوشی کرد.

یکی از آسیب پذیرترین گروه سنی که از این قرنطینه اجباری آسیب دید کودکان و نوجوانان بوده اند که فرصت شناخت جامعه و جامعه‌پذیری از آنها سلب شد و نتوانستند خود را در جامعه ای بزرگتر و با تعاملات گسترده تری از خانواده، درک کنند.

پس از فروکش امواج مرگ آور پیک های مداوم کرونا بالاخره مدارس باز شد و فرصتی برای تشکیل گروه های همسالان پدیدار گردید و دانش‌آموزان توانستند در کنار هم قرار بگیرند و این بازگشایی مدارس معجزه و عامل امیدواری خانواده به عنوان تنها راه نجات بود. البته مدارس نیز در کنترل و بهبود تمام فشارهای دوران کرونا ضعف هایی داشتند از جمله برنامه درسی ازپیش تعیین شده،کمبود نیرو به ویژه در بخش مشاوره در مدارس و….اما به هر نحوی که شد بار مسئولیت خود را انجام می داد.

با پایان تحصیل و شروع فصل تابستان بحث اوقات فراغت پیش آمد و در این اوضاع نابسامان اقتصادی، تبدیل به یک چالش بزرگ برای خانواده ها شده است.

هزینه های سنگین برنامه های اوقات فراغت خصوصا هنری آموزشی و ورزشی در کنار هزینه های بیش از تاب تحمل سفر و گردشگری به ناچار اقشار ضعیف یا – حتی امروزه متوسط – جامعه را به یک قرنطینه خودخواسته برای فرزندانشان سوق داده است و فرزندان به ناچار به سمت شبکه های اجتماعی کوچ کرده‌اند.

براساس برنامه ارزیابی سلامت بدنی وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و درمان، کودکان ایرانی دارای اضافه وزن شده اند و برخی از صاحبنظران روانشناسی و مشاوره از افسردگی در میان این رده سنی احساس خطر کرده اند.

در میان که خانواده ها برای تامین نیاز اوقات فراغت خانواده دچار مشکل شده و سوال جامعه این است که مسئولیت اجتماعی نهادهای دولتی و خصوصی در این خصوص چیست؟

شرکت های خصوصی برای فرزندان کارگران و کارمندان خود به ویژه در شهرهای کم برخوردار چه برنامه ای دارند ؟

دولت با داشتن امکانات چه برنامه ای برای تابستان فرزندان خود داشته است؟

آیا سرانه های ورزشی کفاف نیاز کودکان و نوجوان را می‌دهد؟

آیا نهادهای فرهنگی توانستند کودکان و نوجوانان را جذب برنامه های خود کنند؟

سیاستگذاری‌های اجتماعی در راستای این نیاز مهم چگونه است؟

متاسفانه گویا این امر مهم در جامعه در میان تمام مشکلات بزرگ دیده نمی‌شود. اما باید به حقوق کودکان و نوجوان احترام گذاشته شود. در غیر اینصورت نباید در آینده نسلی شاداب و پویا داشته باشیم، بلکه شاید نسلی منزوی و گوشه گیر داشته باشیم که استعداد های آنها شناسایی نشده است.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=10384

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.