تاریخ : سه شنبه, ۲۶ فروردین , ۱۴۰۴ 17 شوال 1446 Tuesday, 15 April , 2025

آخرین اخبار

نشست صمیمانه مدیر عامل نفت و گاز مسجدسلیمان با مدیریت شرکت توزیع برق شهرستان پاکسازی منطقه گردشگری دوراهی لالی توسط پرسنل واحد فضای سبز و بهسازی شرکت بهره برداری و نفت و گاز مسجدسلیمان جانمایی و نصب سطل زباله و توزیع کیسه زباله توسط اداره فضای سبز و بهسازی شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان در مناطق گردشگری شهرستان مسجدسلیمان اجرای طرح طبیعت پاک توسط اعضای انجمن همیاران محیط زیست و اداره محیط زیست مسجدسلیمان بارش برف و ترافیک سنگین در جاده های شمالی کشور/ ترافیک سنگین‌ ورودی و خروجی خراسان رضوی، فارس، اصفهان و تهران یارانه نقدی فروردین ماه تغییر کرد؟/ اعلام مبلغ یارانه نقدی در سال ۱۴۰۴ برگزاری نشست صمیمانه فرماندار شهرستان مسجدسلیمان با اصحاب رسانه تشریح عملکرد ۱۴۰۳ هیات شطرنج مسجدسلیمان نشست صمیمانه فرماندار مسجدسلیمان با روسای ستادهای دکتر پزشکیان کسب مدال های رنگارنگ توسط شاگردان مولایی در مسابقات تکواندو استان خوزستان بهسازی جاده ارتباطی مسجدسلیمان-ایذه مدیرعامل جدید شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان منصوب شد پایان پرافتخار مسابقات عملیاتی_تخصصی ورزشکاران آتش نشان استان خوزستان در اهواز دکتر حسین صفارفر به عنوان سرپرست شبکه‌ بهداشت و درمان شهرستان مسجدسلیمان منصوب شد درخشش تکواندوکاران نفت مسجدسلیمان در مسابقات قهرمانی جایزه بزرگ نوجوانان استان خوزستان حضور تیم تکواندو نفت مسجدسلیمان در مسابقات قهرمانی جایزه بزرگ نوجوانان استان خوزستان به میزبانی شهرستان کرخه افتخار آفرینی تیم ھای کاراتہ بانوان و اقایان در مسابقات قھرمانی کشور بانوی شاهنامه خوان مسجدسلیمانی به عنوان دبیر دومین جشنواره ملی استعدادهای صحنه منصوب شد از کارمند نخبه مسجدسلیمانی تجلیل بعمل آمد ارائه خدمات فوق تخصصی هماتولوژی و آنکولوژی در مسجدسلیمان

13
به قلم یونس رفیعی منجزی، کارشناس ارشد جامعه شناسی

خودکشی مسئله اجتماعی

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 3 دقیقه
  • کد خبر : 7734
  • 18 تیر 1400 - 13:41
خودکشی مسئله اجتماعی
خودکشی های اخیر در مسجدسلیمان ، کنشگران اجتماعی و جامعه شناسان را به این فکر وا میدارد که علت های این ناهنجاری های اجتماعی را تجزیه و تحلیل کنند و برای عموم و متولیان امر بازیابی نمایند

دیدبان مسجدسلیمان : جامعه شناسی علم مطالعه ی جامعه و ارتباط انسان ها با یکدیگر و عوامل اجتماعی تاثیر گذار در اجتماع است. جامعه شناسان موضوع های مورد مطالعه ی خود را در بستر جامعه بررسی می‌کنند.خودکشی یکی از آسیب های اجتماعی است که در جامعه شناسی مورد مطالعه قرار گرفته است.

یکی از نظریات مهم و قابل استناد در خودکشی تحقیقاتی است که امیل دورکیم در خصوص خودکشی انجام داده است.

دورکیم دو پیش فرض را اساس کار تحقیقاتی خود قرار داد ( یکپارچگی و انتظام)

یکپارچگی میزان ارتباط گیری و روابط اجتماعی در فرد یا گروه است. به طوری که هر فرد در معرض خواسته های اخلاقی گروه های دیگر قرار می‌گیرد. می‌توان به جای یکپارچگی از واژه ی همبستگی گروهی نیز استفاده کرد. این که تا چه حد یک فرد به یک گروه همبسته است و خود را در این گروه یا اجتماع پذیرفته می داند.

انتظام مطالبه ی هنجاری یا اخلاقی هر فرد با توجه به عضویت او در یک گروه است.

دورکیم خودکشی ها را بر اساس این دو پیش فرض به ۴نوع تقسیم بندی می کند :

۱٫خودخواهانه

۲٫دگرخواهانه

۳٫آنومی

۴٫تقدیرگرایانه

در خودکشی خودخواهانه ارتباط با جامعه به پایین ترین حد می رسد و فرد خود را در جدایی و انزوا از جامعه می بیند و یکپارچی و همبستگی میان فرد و جامعه ضعیف است و فرد را به سمت خودکشی پیش میبرد. افراد مجرد، معتادان و بویژه افسردگان و کسانی که در زندگی شکست خورده اند و در انزوا به سر میبرند احتمال خودکشی خودخواهانه را دارند.

در خودکشی دیگرخواهانه برخلاف خودکشی خودخواهانه علت این نوع خودکشی بیشتر همبستگی زیاد و یکپارچگی بیش ازحد در جامعه و ارتباطات اجتماعی است. فرد بخاطر ارزش ها و آرمان های جامعه دست به خودکشی می زند. پشیمانی یا عدم انجام وظایف محوله در این جامعه سبب خودکشی می شود.

در خودکشی آنومی هنجارهای پذیرفته شده ی جامعه و ارزش های جامعه مورد هجوم قرار گرفته است و جامعه انتظام و ثابت خود را ازدست داده است و سبک زندگی فردی و اجتماعی فرد تغییر یافته است و نمی تواند سازگاری داشته باشد. درزمان جنگ های داخلی، بحران های اقتصادی، رکود، ورشکستی ها این نوع خودکشی ها به چشم می آید.

اما خودکشی تقدیرگرایانه فرد خود را ناتوان در سازگاری یا کنترل یا حتی تغییر در جامعه میبیند راهی برای حل بحران های اجتماعی یا سازگاری اجتماعی نمی یابد.

جوانی که در جستجوی کار و شغل مناسب است یا زنی که درزندگی زناشویی خود دچار بحران شده است یا کارمند یا کسبه ای که در بحران های کاری خود توان کنترل یا تغییر شرایطرا ندارد مستعد این نوع خودکشی ها می شود.

مسجدسلیمان در هفته گذشته شاهد سه خودکشی از جامعه مردان بوده است جوانان ۲۰، ۳۰و۴۰ساله. این بحران نشان می دهد جامعه دچار مسئله ای اجتماعی شده است.

در تعریف مسئله اجتماعی یک نکته، حساسیت جامعه است که بر پیشامد روی داده جامعه آیا حساس می شود یا خیر؟

جامعه نسبت به این خودکشی های سریالی حساس شده است و از متولیان امر درخواست می‌کند که شرایط حاکم بر جامعه را بررسی نمایند.
مهم اینست که بدانیم در کدام تقسیم بندی, خودکشی های روی داده در مسجدسلیمان جای میگیرند؟

بر این اساس می توانند اقدامات لازم را به عمل بیاورند. چرا که هر مرگ خسارت های مادی و معنوی زیادی بر جامعه تحمیل میکند.
اگر علت دوری از جامعه است چه راهکارهایی برای جذب افراد به جامعه است اگر برعکس این همبستگی بیش از حد است چگونه شرایط را کنترل کنیم؟
درصورتی که هنجارها و ارزش های جامعه و اخلاقیات مورد هجمه قرار گرفته اند با چه شیوه هایی این ارزش و هنجارها را مراقبت و پاسداری کنیم؛ که اگر فرد خودکشی را تقدیر خود می داند چگونه امید را به او بازگردانیم؟

پس لازم است متولیان امر از تیمهای تحقیقاتی و عملیاتی برای این مسئله اجتماعی به کارگیری نمایند.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=7734
  • نویسنده : یونس رفیعی منجزی
  • منبع : دیدبان مسجدسلیمان
  • بدون دیدگاه

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.