تاریخ : سه شنبه, ۲۶ فروردین , ۱۴۰۴ 17 شوال 1446 Tuesday, 15 April , 2025

آخرین اخبار

نشست صمیمانه مدیر عامل نفت و گاز مسجدسلیمان با مدیریت شرکت توزیع برق شهرستان پاکسازی منطقه گردشگری دوراهی لالی توسط پرسنل واحد فضای سبز و بهسازی شرکت بهره برداری و نفت و گاز مسجدسلیمان جانمایی و نصب سطل زباله و توزیع کیسه زباله توسط اداره فضای سبز و بهسازی شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان در مناطق گردشگری شهرستان مسجدسلیمان اجرای طرح طبیعت پاک توسط اعضای انجمن همیاران محیط زیست و اداره محیط زیست مسجدسلیمان بارش برف و ترافیک سنگین در جاده های شمالی کشور/ ترافیک سنگین‌ ورودی و خروجی خراسان رضوی، فارس، اصفهان و تهران یارانه نقدی فروردین ماه تغییر کرد؟/ اعلام مبلغ یارانه نقدی در سال ۱۴۰۴ برگزاری نشست صمیمانه فرماندار شهرستان مسجدسلیمان با اصحاب رسانه تشریح عملکرد ۱۴۰۳ هیات شطرنج مسجدسلیمان نشست صمیمانه فرماندار مسجدسلیمان با روسای ستادهای دکتر پزشکیان کسب مدال های رنگارنگ توسط شاگردان مولایی در مسابقات تکواندو استان خوزستان بهسازی جاده ارتباطی مسجدسلیمان-ایذه مدیرعامل جدید شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان منصوب شد پایان پرافتخار مسابقات عملیاتی_تخصصی ورزشکاران آتش نشان استان خوزستان در اهواز دکتر حسین صفارفر به عنوان سرپرست شبکه‌ بهداشت و درمان شهرستان مسجدسلیمان منصوب شد درخشش تکواندوکاران نفت مسجدسلیمان در مسابقات قهرمانی جایزه بزرگ نوجوانان استان خوزستان حضور تیم تکواندو نفت مسجدسلیمان در مسابقات قهرمانی جایزه بزرگ نوجوانان استان خوزستان به میزبانی شهرستان کرخه افتخار آفرینی تیم ھای کاراتہ بانوان و اقایان در مسابقات قھرمانی کشور بانوی شاهنامه خوان مسجدسلیمانی به عنوان دبیر دومین جشنواره ملی استعدادهای صحنه منصوب شد از کارمند نخبه مسجدسلیمانی تجلیل بعمل آمد ارائه خدمات فوق تخصصی هماتولوژی و آنکولوژی در مسجدسلیمان

4

مانع جدید بر سر راه حمله اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 16122
  • 03 فروردین 1402 - 14:32
مانع جدید بر سر راه حمله اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران

معنای توافق برای احیای روابط دیپلماتیک تهران و ریاض، آینده نامشخصی را برای تلاش های واشنگتن جهت متقاعد اعراب برای برقراری رابطه دیپلماتیک با اسرائیل رقم زده است، بنیامین نتانیاهو به درستی گفته که محاسبات و ضعف های آمریکا و اسرائیل، ریاض را واداشته تا به کانال های دیگری روی بیاورد.

چین با میانجیگیری برای احیای روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان – دو قدرت منطقه و در عین حال رقیب – شاید فصل تازه‌ای در خاورمیانه و در راستای منافع خود رقم زد.

تلاش برای احیای روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان، نخستین نقش میانجیگرانه پکن خارج از شرق آسیا و در قلب خاورمیانه بود؛ منطقه‌ای که سال‌ها است تحت کنترل ایالات متحده قرار دارد. پس بی‌دلیل نیست اگر بگوییم نقش‌آفرینی اخیر پکن سیگنالی روشن برای واشنگتن داشت.

پایگاه خبری المانیتور به همین بهانه با انتشار یادداشتی نوشت: به نظر می‌رسد چین با یک حرکت هوشمندانه ردای میانجی صلح را بر تن کرد تا گفت‌وگوهای چندساله را به سرانجام برساند و در عرض سه ماه فصل تازه‌ای را برای خاورمیانه رقم زند. دولت بایدن پیام را دریافت کرد و تلاش داشت تا آنچه محقق شده را کمرنگ جلوه دهد؛ با این همه تاکید داشت که تحقق ثبات در خاورمیانه همسو با منافع واشنگتن است.

ارتش آمریکا در قیاس با دهه های گذشته در خاورمیانه ضعیف تر شده و هرگونه حمله ای بزرگ توسط گروه های رادیکال می تواند برنامه زمانی پنتاگون را از مسیر اصلی خارج کند. فرمانده ارشد سنتکام به قانونگذاران سنا هشدار داده که قدرت های جهان باید خود را برای رقابت با چین در آینده  سازماندهی کنند.در این یادداشت همچنین آمده که دولت بایدن هراس دارد که توافق ایران و عربستان، جایگاه پکن در منطقه را بهای کم رنگ شدن نقش واشنگتن برجسته کند.

به ادعای این پایگاه خبری، مقام های آمریکایی امید دارند که تهران به تعهداتش در برابر ریاض پایبند نباشد.

فعلا این ادعا رسانه‌ای شده که ایران قرار است مانع از حمله انصارالله به مواضع عربستان شود. این در حالی است که به ادعای واشنگتن، تهران در ماه های اخیر با سرعت بیشتری انصارالله را مسلح کرده است؛ ادعایی که تهران بارها رد کرده و تاکید داشته که پایان جنگ در یمن به دیپلماسی و گفت‌وگوها و رایزنی‌های یمنی- یمنی منوط است.

المانتیور در ادامه گزارش ادعایی خود این سوال را مطرح کرده که چرا ایران با چنین شرطی موافقت کرده و در پاسخ به حمایت های اقتصادی پکن اشاره داشته و خروج ایران از انزوایی که ایالات متحده برای این کشور تعریف کرده است.

این رسانه نوشته معنای توافق برای احیای روابط دیپلماتیک تهران و ریاض، آینده نامشخصی را برای تلاش های واشنگتن جهت متقاعد اعراب برای برقراری رابطه دیپلماتیک با اسرائیل رقم زده است. بنیامین نتانیاهو به درستی گفته که محاسبات و ضعف های آمریکا و اسرائیل، ریاض را واداشته تا به کانال های دیگری روی بیاورد.

حال این که تقویت نفوذ دیپلماتیک پکن می تواند بستری باشد برای فروش تسلیحات چینی بیشتر به منطقه، به متغیرهای بسیاری بستگی دارد. در صورت پیشرفت در روابط تهران و ریاض، طبیعتا اقدام های تلافی جویانه اسرائیل و آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران نیز با چالش‌های جدی‌تری روبرو خواهد شد.

با این همه آنگونه که جسی مارکس در فارین پالسی نوشته، هنوز قضاوت در باب آینده توافق ایران و عربستان خیلی زود است. علیرغم مانور دریایی ایران، روسیه و چین در عمان، برای آن که در باب محور اوراسیا در راستای منافع آمریکا نظر بدهیم، باید در انتظار تحولات تازه بود؛ اما اگر نظم چندقطبی در دهه‌های آینده پدیدار شود، چنین اخباری نشان می‌دهد که هند و اقیانوس آرام نیز ممکن است معامله‌ای مشابه را تجربه کنند.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=16122

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.