تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ 22 جماد أول 1446 Saturday, 23 November , 2024

آخرین اخبار

گروه های سیاسی و الیت ها اجازه دهند استاندار توانمندخوزستان با هدف توسعه استان ساختار مدیریتی را اصلاح نماید فرخ ناصری کریموند مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب شد تحلیلی بر یک رخداد و تجلیلی از یک شریفمرد امداد به قلم د.عماد هلالی حاج عباس عربی نماد برتر منزلت مردمی غلامرضا جلیلی نیا رئیس ستاد یاران دکتر پزشکیان در استان خوزستان: دولت نشان داد به خوزستان نگاه ویژه دارد انتخاب استاندار خوزستان و چالش های پیش رو مسابقات آمادگی جسمانی قهرمانی استان خوزستان و انتخابی دومین المپیاد کشوری در اهواز برگزار شد رویکردهای گزینش استاندار (پی آمدهای رویکرد قومی ) رویکردهای گزینش استاندار ( با تاکید بر رویکرد قومی ) «زهره عالی‌پور» سرپرست سازمان خصوصی‌سازی شد مسجدسلیمان میزبان مسابقات شطرنج سریع (رپید) خواهد بود آگهی استخدام شرکت پتروشیمی مارون لزوم نقش پذیری جوانان در جریان های اجتماعی، توسعه و نظام مدیریت جدید استان خوزستان آغاز پذیرش دانشجوی بدون کنکور در مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی صنعت آب و برق خوزستان سخنی چند با جناب اقای رئیس جمهور پزشکیان! سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز: درخشش دانش آموزان آموزش وپرورش ناحیه ۴ اهواز، با کسب ۳۴ رتبه زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری آیا خوزستان نیازمند استاندار توسعه گراست ؟! سرباز کردن زخم کهنه کارکنان رسمی استخدامی سال ۱۳۹۲صنعت نفت حمید بورد، گزینه مطلوب کارکنان نفت و تصمیم گیر بزرگ برای انتخاب مدیران نفتی یک مدیر اجرایی خوزستانی، استاندار جدید خوزستان میشود؟؟ جنوبی های تکنوکرات، “هم نوا” با وزیر نفت

5
دانستنی های حقوقی

مسائل قانونی درخصوص نفقه را بیشتر بدانید

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 5503
  • 29 مهر 1399 - 11:39
مسائل قانونی درخصوص نفقه را بیشتر بدانید

نفقه عبارتست از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسڪن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه‌های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض.
مطابق قانون؛ به محض وقوع عقد نڪاح بین زن و مرد، نفقه زوجه به عنوان تڪلیفی بر عهده زوج قرار می‌گیرد.

《دیدبان مسجدسلیمان 》یادادشتی از سعید کریمی کارشناس ارشد حقوق خصوصی درمورد نفقه چیست؟نفقه عبارتست از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسڪن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه‌های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض.
مطابق قانون؛ به محض وقوع عقد نڪاح بین زن و مرد، نفقه زوجه به عنوان تڪلیفی بر عهده زوج قرار می‌گیرد.
نفقه زوجه طلبی ممتازِ است و در صورت وجود سایر دیون زوج؛ در اولویت پرداخت قرار می‌گیرد.
بر اساس قانون مدنی؛ در صورت بودن زوجه و یک یا چند نفر واجب ‌النفقه‌ی دیگر، زوجه مقدم بر سایرین خواهد بود.
مسائل قانونی درخصوص نفقه
شایان ذکر است نفقه در خصوص عقد موقت جایگاه قانونی ندارد مگر در مواردی که در هنگام جاری شدن صیغه عقد موقت شروطی در خصوص پرداخت شرط نفقه زوجه از جانب زوج مقرر و در عقد نامه به ثبت رسیده باشد.

شرط نفقه زوجه بعد از طلاق:

بعد از طلاق یا فسخ نکاح تڪلیف پرداخت نفقه به زوجه از مرد ساقط می‌شود.
ولی استثنایی در قانون در خصوص پرداخت نفقه به زوجه مطلقه در نظر گرفته شده و آن در خصوص پرداخت نفقه *در صورت بارداری زوجه* می‌باشد.
در مواقعی ڪه زوجین بعد از طلاق متوجه بارداری شوند؛ مرد مڪلف است تا زمان وضع حمل زوجه، نسبت به پرداخت نفقه وی اقدام نماید

.ضمانت اجرای پرداخت نفقه زوجه:
قانون به صراحت بیان داشته:
زن می‌تواند در صورت استنڪاف شوهر از دادن نفقه به محڪمه رجوع ڪند در این صورت محڪمه میزان نفقه را معین و شوهر را به دادن آن محڪوم خواهد ڪرد.
عدم پرداخت نفقه زوجه از شروط دوازده گانه ضمن عقد است ڪه حق طلاق را در اختیار زوجه قرار می‌دهد.

نفقه زوجه بعد از فوت شوهر:
بر اساس قانون ؛ در ایام عده وفات (۴ماه و ۱۰ روز بعد از فوت زوج)، مخارج زندگی زوجه عندالمطالبه از اموال اقاربی ڪه پرداخت نفقه بر عهده آنان است در صورت عدم پرداخت تامین می‌گردد…

طرح دعوی ڪیفری در خصوص عدم پرداخت نفقه زوجه:
قانون از حق شرط نفقه زوجه به هر ترتیبی حمایت می‌ڪند و اساساً؛ عدم پرداخت نفقه زوجه از جانب زوج یک جرم ڪیفری نیز محسوب می‌شود و طرح دعوی ڪیفری زوجه به جهت عدم پرداخت نفقه از جانب زوج؛ دارای احڪام و مجازات مشخص می‌باشد.

ماده ۵۳ قانون حمایت از خانواده مصوت سال ۱۳۹۲:
هرڪس با داشتن استطاعت مالی، نفقه زن خود را در صورت تمڪین او ندهد یا از تأدیه نفقه سایر اشخاص واجب النفقه امتناع ڪند به حبس تعزیری درجه شش (شش ماه یک روز تا دو سال) محڪوم می گردد. باتوجه به اینڪه عدم پرداخت نفقه از جرائم قابل گذشت می باشد؛ تعقیب ڪیفری منوط به شڪایت شاڪی خصوصی است و درصورت گذشت وی از شڪایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوف می‌شود.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=5503

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.