تاریخ : سه شنبه, ۲۵ دی , ۱۴۰۳ 15 رجب 1446 Tuesday, 14 January , 2025

آخرین اخبار

ضرورت تحول در جایگاه اقتصادی و اجتماعی معلمان برای ارتقای نظام آموزشی کشور/معلمی را شغلی زنانه نکنید برگزاری مسابقات آمادگی جسمانی آقایان در شهرستان مسجدسلیمان روزنامه نگار مسجدسلیمانی، برگزیده در دو بخش جشنواره رسانه ای ابوذر  برگزاری دوره توانمند سازی کمک های اولیه زنگ ورزش مدارس در اهواز برگزاری مسابقات فوتسال دختران باشگاههای اهواز (یک علیه یک) نامه اعتراضی ستاد مردمی دکتر پزشکیان استان خوزستان به سردار مولوی فراخوان پایگاه انتقال خون مسجدسلیمان جهت اهدای خون لزوم توجه استاندار جدید به فرهنگ بومی خوزستان اصلاحیه# بیانیه ستادهای مردمی، حامیان، نفت و انژری، یاران، معین مرکزی و مردمی و شورای راهبردی شهرستان مسجدسلیمان در حمایت از انتخاب دکتر جهانگیری به عنوان فرماندار مسجدسلیمان بازگشت شکست ناپذیرترین مربی فوتبال ایران/ محرومیت ابراهیم اشکش تعلیق شد زلزله در دامن میراث صنعتی و فرهنگی مسجدسلیمان درخواست فوری ستادهای مردمی، امید، شورای راهبردی و ستاد معین مردمی و مرکزی دکتر پزشکیان در شهرستان مسجدسلیمان از استاندار محترم خوزستان گروه های سیاسی و الیت ها اجازه دهند استاندار توانمندخوزستان با هدف توسعه استان ساختار مدیریتی را اصلاح نماید فرخ ناصری کریموند مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب شد تحلیلی بر یک رخداد و تجلیلی از یک شریفمرد امداد به قلم د.عماد هلالی حاج عباس عربی نماد برتر منزلت مردمی غلامرضا جلیلی نیا رئیس ستاد یاران دکتر پزشکیان در استان خوزستان: دولت نشان داد به خوزستان نگاه ویژه دارد انتخاب استاندار خوزستان و چالش های پیش رو مسابقات آمادگی جسمانی قهرمانی استان خوزستان و انتخابی دومین المپیاد کشوری در اهواز برگزار شد رویکردهای گزینش استاندار (پی آمدهای رویکرد قومی ) رویکردهای گزینش استاندار ( با تاکید بر رویکرد قومی )

9
مختصری در باب قومگرایی و قوم سالاری

قومگرایی؛ مذموم؟ یا واجب و غیر قابل انکار؟

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 3 دقیقه
  • کد خبر : 17273
  • 25 شهریور 1402 - 11:28
قومگرایی؛ مذموم؟ یا واجب و غیر قابل انکار؟
دیرزمانی است که شعار بسیاری از کاندیداهای مجالس شورای اسلامی و شهر و روستا دوری از قومگرایی و یا در مذمت این خرده فرهنگ ما ایرانیان است

دیدبان پرس: محسن زمان پور ؛هواداران کاندیداها و لیدرهای انتخاباتی مرتبا این گفتمان را مطرح می‌کنند و با دوری جستن از پدیده قومگرایی، کاندیدای مطلوب و مورد حمایت خود را از این خصیصه مبری می‌دانند.

اما براستی تعریف قومگرایی چیست؟

آیا این رویه در بین مردم ما مورد نکوهش است یا مورد تقدس؟؟

در نگاه اول همه به این نگاه قوم‌سالارانه خرده می‌گیرند و خود را دور از این رفتار نشان می‌دهند. اما اگر با نگاه تیزبین تر بنگریم تقریبا همه ما هم قومگراییم و هم قوم‌سالار!

در مراسمات جشن و سرور و یا ماتم و عزا این فامیل و نزدیکان و اقوام ما هستند که به یاریمان می‌شتابند و اولین نفراتی هستند که از اخبار ما مطلع می‌شوند و بیشترین کسانی هستند که در ایام خوشی یا گرفتاری با ما همراهی می‌کنند و یا مسئولیت امور را بر عهده می‌گیرند و کمک حال ما می باشند.

اینان کسانی اند که در ایام انتخابات برای کاندیدای مورد حمایت طایفه بنر نصب میکنند و پوستر میچسبانند و اتیکت پخش میکنند و تا دیر وقت در ستاد میمانند. خواب و خور بر خود حرام می‌کنند و حتی در برخی مواقع در هواداری، کار را به درگیری فیزیکی هم می رسانند.

پس چگونه انتظار میرود که بعد از پیروزیِ این قشر سفید در سبد رای، در هنگام انتصابات نادیده گرفته شوند؟

ناگفته پیداست که در سیستم های قومیتی، احزاب چندان یارای مقابله با طوایف پرنفوذ را ندارند و تقریبا حزب در این مناطق بیشتر مخصوص کسانی است که یا فاقد ریشه های قومی اند و یا افراد مترقی تری هستند که با انگیزه‌های فراقومی به فعالیتهای سیاسی مشغولند. این در حالیست که کارکرد احزاب در کشور ما کلیشه ای و بیشتر تزیینی شده و عملا در مناطق قوم‌سالار طوایف جای احزاب را گرفته اند. نکته قابل توجه این است که الِمان‌هایی که در احزاب موجب بسط دموکراسی و پاسخگویی از بالا به پایین و بالعکس میگردد در طوایف چندان مرسوم نبوده و حتی مذموم است.

بنابراین به طوایف نه از منظر احزاب باید نگریست، ولو اینکه بدیلی برای تحزب در بین اقوام باشد.

برای اینکه بدانیم چگونه باید از مبحث قومیت و قومگرایی فاصله بگیریم توجه به یک اصل حائز اهمیت است و آن اینکه در فرآیند انتخاب فرد اصلح از قوم خویش باید فرد منتخب از تمامی جهات از دیگران برتر باشد و به تایید انتخاب کننده نیز برسد. تبصره لازم این است که «اگر فردی کاندیدای خود را از دیگران اصلح تر بداند با قید اینکه کسی از آن بهتر نیست، و در این امر لجاجت نیز نورزد، دیگر نام این حمایت قومگرایی نیست».

به خاطر داشته باشیم قومگرایی آنجا نکوهیده است که افراد منتخب پس از پیروزی کارهای بزرگ را به افراد کوچک از قوم خویش بسپارند در حالیکه شایستگانی از طوایف دیگر وجود داشته باشند.

بطور کلی اینکه یک طایفه، ایل یا یک قومیت نخبگان خود را انتخاب کرده و برگزینند و مورد حمایت قرار دهند و از پایین به بالا همراهی نمایند اکیدا به معنای قومگرایی نیست.

قومگرایی آنجا مورد سرزنش است که فرد پیروز، بدون در نظر گرفتن مصالح جمع و از بالا به پایین افراد کوچک از حامیان خود را در مناصب پر اهمیت و استراتژیک به کار گمارده و سرنوشت قوم خود را نیز به خطر بیندازد.

محسن زمان پور

دبیر حزب کارگزاران سازندگی شهرستان مسجدسلیمان

۲۵ شهریور ۱۴۰۲

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=17273

برچسب ها

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.