تاریخ : سه شنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۲ 16 جماد أول 1445 Tuesday, 28 November , 2023

آخرین اخبار

آتش بازی نفت مسجدسلیمان در دوئل تیم های نفتی آغاز به کار اجرای فرآیند ممیزی داخلی سیستم های مدیریتی شرکت فولاد اکسین خوزستان اجرای برنامه های ممیزی در اولویت کاری مدیران شرکت باشد/این مجتمع تولیدی با انجام ارزیابی مسیر رشد را طی کرده است تولید شکر سفید به ۷۰۰ تُن در روز افزایش می‌یابد سکوت مسئولین شهری و استانی وتلاش های رقبا برای نتیجه نگرفتن نفت مسجدسلیمان نیشکر در مدیریت مصرف آب پیشرو است / طرح هوشمندسازی سامانه‌های آبیاری در صنعت نیشکر اجرایی نیشکر ریه تنفسی خوزستان؛ پمپاژ سالانه ۹۰۰ هزار تُن اکسیژن به طبیعت تقدیر ویژه استاندار و مدیرعامل مناطق نفت خیز جنوب از اقدام جهادی مدیرعامل نفت گچساران تکمیل ۳۲ پروژه با اعتبار بیش از ۱۰۰۰ میلیارد ریال در شرکت نفت و گاز کارون اسامی کاندیداهایی که توسط هیات اجرایی انتخابات شهرستان مسجدسلیمان تایید صلاحیت شدند صلاحیت محمدحسین مهمدی کرتلایی از فعالین رسانه ای استان خوزستان تایید شد خانواده های نفت بیشترین ضرر را از آلودگی دیدند / متولی اصلی زباله های شهری، شهرداری است نه نفت! ضرورت حضور پررنگ احزاب در انتخابات/مجلس قوی از انتخابات پرشور حاصل می شود/رقابت در انتخابات امسال سخت تر از دوره های قبل است خدمت رسانی شرکت فولاد اکسین به مردم منبع آب اهواز با درمان و ارائه داروی رایگان برای هزار نفر راه‌اندازی کارخانه فولادسازی را در اولویت قرار داده‌ایم رونق تولید در فولاد اکسین خوزستان/سمپوزیوم پل ارتباطی شرکت های فولادی است/افزایش ۵۶ درصدی درآمد فولاد اکسین در نیمه اول سال جاری عزم مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره فولاد اکسین برای احداث کارخانه فولادسازی/خیز اکسینی ها برای تولید ورق های فولادی زنگ نزن/سمپوزیوم فولاد بهترین فرصت برای ارائه دستاوردهای فولادی کشور است/رشد تولید و افتخارآفرینی فولاد اکسین مرهون تلاش پرسنل توانمند است شکوه حضور کارکنان شرکت فولاد اکسین خوزستان در راهپیمایی حمایت از مردم مظلوم غزه/خدمت رسانی اکسینی ها در مسیر راهپیمایی حضور شرکت فولاد اکسین در سمپوزیوم فولاد/نمایشگاه بین‌المللی فولاد ایران در کیش افتتاح شد هم افزایی و تعامل دو قطب فولادی مهم استان خوزستان

2
مختصری در باب قومگرایی و قوم سالاری

قومگرایی؛ مذموم؟ یا واجب و غیر قابل انکار؟

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 3 دقیقه
  • کد خبر : 17273
  • 25 شهریور 1402 - 11:28
قومگرایی؛ مذموم؟ یا واجب و غیر قابل انکار؟
دیرزمانی است که شعار بسیاری از کاندیداهای مجالس شورای اسلامی و شهر و روستا دوری از قومگرایی و یا در مذمت این خرده فرهنگ ما ایرانیان است

دیدبان پرس: محسن زمان پور ؛هواداران کاندیداها و لیدرهای انتخاباتی مرتبا این گفتمان را مطرح می‌کنند و با دوری جستن از پدیده قومگرایی، کاندیدای مطلوب و مورد حمایت خود را از این خصیصه مبری می‌دانند.

اما براستی تعریف قومگرایی چیست؟

آیا این رویه در بین مردم ما مورد نکوهش است یا مورد تقدس؟؟

در نگاه اول همه به این نگاه قوم‌سالارانه خرده می‌گیرند و خود را دور از این رفتار نشان می‌دهند. اما اگر با نگاه تیزبین تر بنگریم تقریبا همه ما هم قومگراییم و هم قوم‌سالار!

در مراسمات جشن و سرور و یا ماتم و عزا این فامیل و نزدیکان و اقوام ما هستند که به یاریمان می‌شتابند و اولین نفراتی هستند که از اخبار ما مطلع می‌شوند و بیشترین کسانی هستند که در ایام خوشی یا گرفتاری با ما همراهی می‌کنند و یا مسئولیت امور را بر عهده می‌گیرند و کمک حال ما می باشند.

اینان کسانی اند که در ایام انتخابات برای کاندیدای مورد حمایت طایفه بنر نصب میکنند و پوستر میچسبانند و اتیکت پخش میکنند و تا دیر وقت در ستاد میمانند. خواب و خور بر خود حرام می‌کنند و حتی در برخی مواقع در هواداری، کار را به درگیری فیزیکی هم می رسانند.

پس چگونه انتظار میرود که بعد از پیروزیِ این قشر سفید در سبد رای، در هنگام انتصابات نادیده گرفته شوند؟

ناگفته پیداست که در سیستم های قومیتی، احزاب چندان یارای مقابله با طوایف پرنفوذ را ندارند و تقریبا حزب در این مناطق بیشتر مخصوص کسانی است که یا فاقد ریشه های قومی اند و یا افراد مترقی تری هستند که با انگیزه‌های فراقومی به فعالیتهای سیاسی مشغولند. این در حالیست که کارکرد احزاب در کشور ما کلیشه ای و بیشتر تزیینی شده و عملا در مناطق قوم‌سالار طوایف جای احزاب را گرفته اند. نکته قابل توجه این است که الِمان‌هایی که در احزاب موجب بسط دموکراسی و پاسخگویی از بالا به پایین و بالعکس میگردد در طوایف چندان مرسوم نبوده و حتی مذموم است.

بنابراین به طوایف نه از منظر احزاب باید نگریست، ولو اینکه بدیلی برای تحزب در بین اقوام باشد.

برای اینکه بدانیم چگونه باید از مبحث قومیت و قومگرایی فاصله بگیریم توجه به یک اصل حائز اهمیت است و آن اینکه در فرآیند انتخاب فرد اصلح از قوم خویش باید فرد منتخب از تمامی جهات از دیگران برتر باشد و به تایید انتخاب کننده نیز برسد. تبصره لازم این است که «اگر فردی کاندیدای خود را از دیگران اصلح تر بداند با قید اینکه کسی از آن بهتر نیست، و در این امر لجاجت نیز نورزد، دیگر نام این حمایت قومگرایی نیست».

به خاطر داشته باشیم قومگرایی آنجا نکوهیده است که افراد منتخب پس از پیروزی کارهای بزرگ را به افراد کوچک از قوم خویش بسپارند در حالیکه شایستگانی از طوایف دیگر وجود داشته باشند.

بطور کلی اینکه یک طایفه، ایل یا یک قومیت نخبگان خود را انتخاب کرده و برگزینند و مورد حمایت قرار دهند و از پایین به بالا همراهی نمایند اکیدا به معنای قومگرایی نیست.

قومگرایی آنجا مورد سرزنش است که فرد پیروز، بدون در نظر گرفتن مصالح جمع و از بالا به پایین افراد کوچک از حامیان خود را در مناصب پر اهمیت و استراتژیک به کار گمارده و سرنوشت قوم خود را نیز به خطر بیندازد.

محسن زمان پور

دبیر حزب کارگزاران سازندگی شهرستان مسجدسلیمان

۲۵ شهریور ۱۴۰۲

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=17273

برچسب ها

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.