تاریخ : چهارشنبه, ۱۳ فروردین , ۱۴۰۴ 4 شوال 1446 Wednesday, 2 April , 2025

آخرین اخبار

پاکسازی منطقه گردشگری دوراهی لالی توسط پرسنل واحد فضای سبز و بهسازی شرکت بهره برداری و نفت و گاز مسجدسلیمان جانمایی و نصب سطل زباله و توزیع کیسه زباله توسط اداره فضای سبز و بهسازی شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان در مناطق گردشگری شهرستان مسجدسلیمان اجرای طرح طبیعت پاک توسط اعضای انجمن همیاران محیط زیست و اداره محیط زیست مسجدسلیمان بارش برف و ترافیک سنگین در جاده های شمالی کشور/ ترافیک سنگین‌ ورودی و خروجی خراسان رضوی، فارس، اصفهان و تهران یارانه نقدی فروردین ماه تغییر کرد؟/ اعلام مبلغ یارانه نقدی در سال ۱۴۰۴ برگزاری نشست صمیمانه فرماندار شهرستان مسجدسلیمان با اصحاب رسانه تشریح عملکرد ۱۴۰۳ هیات شطرنج مسجدسلیمان نشست صمیمانه فرماندار مسجدسلیمان با روسای ستادهای دکتر پزشکیان کسب مدال های رنگارنگ توسط شاگردان مولایی در مسابقات تکواندو استان خوزستان بهسازی جاده ارتباطی مسجدسلیمان-ایذه مدیرعامل جدید شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان منصوب شد پایان پرافتخار مسابقات عملیاتی_تخصصی ورزشکاران آتش نشان استان خوزستان در اهواز دکتر حسین صفارفر به عنوان سرپرست شبکه‌ بهداشت و درمان شهرستان مسجدسلیمان منصوب شد درخشش تکواندوکاران نفت مسجدسلیمان در مسابقات قهرمانی جایزه بزرگ نوجوانان استان خوزستان حضور تیم تکواندو نفت مسجدسلیمان در مسابقات قهرمانی جایزه بزرگ نوجوانان استان خوزستان به میزبانی شهرستان کرخه افتخار آفرینی تیم ھای کاراتہ بانوان و اقایان در مسابقات قھرمانی کشور بانوی شاهنامه خوان مسجدسلیمانی به عنوان دبیر دومین جشنواره ملی استعدادهای صحنه منصوب شد از کارمند نخبه مسجدسلیمانی تجلیل بعمل آمد ارائه خدمات فوق تخصصی هماتولوژی و آنکولوژی در مسجدسلیمان تعطیلی مدارس فردا ۲۰ بهمن ۱۴۰۳/ مدارس کدام استان‌ها و شهرها شنبه تعطیل است

8
به قلم سید مجید حسینی نژاد

سناریوهای مشارکت آفرین و مشارکت‌گریز در حوزه ی انتخابیه‌ی مسجدسلیمان بزرگ

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 17169
  • 08 شهریور 1402 - 11:19
سناریوهای مشارکت آفرین و مشارکت‌گریز در حوزه ی انتخابیه‌ی مسجدسلیمان بزرگ
نظرسنجی های میدانی و غیررسمی در اغلب نقاط کشور حاکی از مشارکت متوسط و رو به پایین در انتخابات پیش روست

دیدبان پرس: سید مجید حسینی نژاد؛ نظرسنجی های میدانی و غیررسمی در اغلب نقاط کشور حاکی از مشارکت متوسط و رو به پایین در انتخابات پیش روست. برخی تحلیلگران معتقدند جبهه ی پایداری به عنوان یکی از شاکله های اصلی دولت رییسی تمایل چندانی به مشارکت گسترده ی مردم در انتخابات مجلس ندارد و مشارکت مطمئن برای دستیابی به کرسی های مجلس و حذف قالیباف را در سپهر سیاسی دنبال می کنند. عزل معاون سیاسی وزیر کشور در این راستا ارزیابی می شود و برخی نمایندگان صراحتا او را به عنوان یکی از حلقه های اصلی برای مهندسی انتخابات هدف قرار دادند که با واکنش لایه های تندرو محافظه کار و پیاده نظام این جریان مواجه شد و برخی تشکل های دانشجویی ، نمایندگان فعلی را به رد صلاحیت تهدید کردند.

سناریوی اول:
حاکمیت برای عبور از دو قطبی های به وجود امده بعد از اعتراضات سال گذشته در پی بازسازی نیروهای سیاسی و کنشگرهای اجتماعی و احیاء مشروعیت و مقبولیت خویش خواهد بود و با رویکرد مشارکت افرین ، رنگین کمانی از سلیقه های سیاسی اصلاح طلب، اصولگرا و اعتدالی و مستقل را با داشتن حداقل های صلاحیت تایید می کند و مردم را به حضور در پای صندوق های رای تشویق می کند. در مسجدسلیمان بزرگ انتظار میرود جریانات سیاسی و قومی ، نامزدهای مورد نظر خویش را در انتخابات ببینند. افرادی چون علی عسکر ظاهری، اسماعیل جلیلی ، علیرضا ورناصری ، بهنام بهزادی ، مازیار جهانبخشی و …. می توانند تنور انتخابات را برای یک رقابت نسبی گرم نگه دارند. البته احتمال چنین رویکردی با توجه به قرائن و شواهد اندک است.

سناریوی دوم :
رقابت درون اصولگراها از جمله محافظه کاران سنتی ، موتلفه ، جریان قالیباف و جریان موسوم به پایداری تایید صلاحیت شوند و رقبای درجه یک اصلاح طلب به طور کلی از گردونه حذف شوند و چهره های کمرنگ تر و درجه دوم و سوم به رقابت با گلادیاتورهای اصولگرا بپردازند و از قبل شکست خورده باشند و توان عرض اندام در مقابل نیروهای حامی دولت را نداشته باشند.
این سناریو تا حدی محتمل به نظر میرسد.در این صورت ارایش انتخاباتی حوزه دگرگون خواهد شد و برخی ‌کاندیداهای گمنام تر ممکن است به عنوان الترناتیوهای کم قدرت در صحنه ی انتخابات قدعلم کنند و رقابت سیاسی ضعیفی شکل بگیرد که برنده ی ان از پیش مشخص باشد.

سناریوی سوم:
جبهه ی پایداری و حامیان دولت راه را برای رقابت گسترده سد کنند و با حداقل مشارکت مردم به دنبال دستیابی به حداکثر کرسی ها باشند. این سناریویی محتمل است و با اتفاقاتی که در صدا و سیما و دانشگاه ها و فیلتراسیون و طرح هایی از این دست ، روی داده است حاکی از ان است که این جبهه ، اسب خود را برای کنترل ‌کامل مجلس و به حاشیه کشاندن افراد مستقل و دگراندیش زین کرده است و تلاش می کند از همه ی اهرم های خود برای رسیدن به این هدف بهره گیری کند.
تجربه نشان داده است در چنین مواقعی رای سلبی به نامزدها تعیین کننده تر است و آراء ایجابی حریف آراء سلبی نخواهد شد. اتفاقی که ۴ سال گذشته در حوزه های دیگر افتاد و ردصلاحیت گسترده ی کاندیداها باعث شد ائتلاف عظیمی شکل بگیرد و وضع موجود تغییر کند. مردم تحقیر و مهندسی را بر نمی تابند و شان ناظران بالاتر از جریانات سیاسی است. امیدواریم این اتفاق نیفتد . هرچند برخی شواهد موید این موضوع است.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=17169
  • نویسنده : سید مجید حسینی نژاد
  • منبع : دیدبان پرس
  • بدون دیدگاه

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.