تاریخ : سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳ 18 جماد أول 1446 Tuesday, 19 November , 2024

آخرین اخبار

گروه های سیاسی و الیت ها اجازه دهند استاندار توانمندخوزستان با هدف توسعه استان ساختار مدیریتی را اصلاح نماید فرخ ناصری کریموند مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب شد تحلیلی بر یک رخداد و تجلیلی از یک شریفمرد امداد به قلم د.عماد هلالی حاج عباس عربی نماد برتر منزلت مردمی غلامرضا جلیلی نیا رئیس ستاد یاران دکتر پزشکیان در استان خوزستان: دولت نشان داد به خوزستان نگاه ویژه دارد انتخاب استاندار خوزستان و چالش های پیش رو مسابقات آمادگی جسمانی قهرمانی استان خوزستان و انتخابی دومین المپیاد کشوری در اهواز برگزار شد رویکردهای گزینش استاندار (پی آمدهای رویکرد قومی ) رویکردهای گزینش استاندار ( با تاکید بر رویکرد قومی ) «زهره عالی‌پور» سرپرست سازمان خصوصی‌سازی شد مسجدسلیمان میزبان مسابقات شطرنج سریع (رپید) خواهد بود آگهی استخدام شرکت پتروشیمی مارون لزوم نقش پذیری جوانان در جریان های اجتماعی، توسعه و نظام مدیریت جدید استان خوزستان آغاز پذیرش دانشجوی بدون کنکور در مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی صنعت آب و برق خوزستان سخنی چند با جناب اقای رئیس جمهور پزشکیان! سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز: درخشش دانش آموزان آموزش وپرورش ناحیه ۴ اهواز، با کسب ۳۴ رتبه زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری آیا خوزستان نیازمند استاندار توسعه گراست ؟! سرباز کردن زخم کهنه کارکنان رسمی استخدامی سال ۱۳۹۲صنعت نفت حمید بورد، گزینه مطلوب کارکنان نفت و تصمیم گیر بزرگ برای انتخاب مدیران نفتی یک مدیر اجرایی خوزستانی، استاندار جدید خوزستان میشود؟؟ جنوبی های تکنوکرات، “هم نوا” با وزیر نفت

6
به قلم یونس رفیعی منجزی کارشناس ارشد جامعه شناسی

تابستان، اوقات فراغت و حقوق اجتماعی کودکان و نوجوانان و مسئولیت های اجتماعی

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 10384
  • 20 تیر 1401 - 17:57
تابستان، اوقات فراغت و حقوق اجتماعی کودکان و نوجوانان و مسئولیت های اجتماعی
پس از پاندومی کرونا و در خانه ماندن بشر برای در امان ماندن از هجمه ی مرگبار ویروس کرونا، انسانِ ذاتا اجتماعی در یک انزوای اجتماعی و کنش غیر مستقیم اجتماعی فرو رفت

دیدبان پرس : یونس رفیعی منجزی کارشناس ارشد جامعه‌شناسی

در این دوران تنها راه برای انسان، رسانه های اجتماعی بود از جمله شبکه های تلویزیون. این گرایش میتوانست فرصتی برای آشنایی با سواد رسانه ای باشد و نوجوانان ما را به سمت آشنایی با تکنولوژی هدایت کند.اما از این فرصت و پتانسل استفاده نشد و این پناه آوری محض به تکنولوژی صرفا در امر بازی های رایانه‌ای و پیام رسانی و اشتراک تصاویر ، اثرات منفی بر زندگی انسانها داشته است که نمی شود براحتی از آن چشم پوشی کرد.

یکی از آسیب پذیرترین گروه سنی که از این قرنطینه اجباری آسیب دید کودکان و نوجوانان بوده اند که فرصت شناخت جامعه و جامعه‌پذیری از آنها سلب شد و نتوانستند خود را در جامعه ای بزرگتر و با تعاملات گسترده تری از خانواده، درک کنند.

پس از فروکش امواج مرگ آور پیک های مداوم کرونا بالاخره مدارس باز شد و فرصتی برای تشکیل گروه های همسالان پدیدار گردید و دانش‌آموزان توانستند در کنار هم قرار بگیرند و این بازگشایی مدارس معجزه و عامل امیدواری خانواده به عنوان تنها راه نجات بود. البته مدارس نیز در کنترل و بهبود تمام فشارهای دوران کرونا ضعف هایی داشتند از جمله برنامه درسی ازپیش تعیین شده،کمبود نیرو به ویژه در بخش مشاوره در مدارس و….اما به هر نحوی که شد بار مسئولیت خود را انجام می داد.

با پایان تحصیل و شروع فصل تابستان بحث اوقات فراغت پیش آمد و در این اوضاع نابسامان اقتصادی، تبدیل به یک چالش بزرگ برای خانواده ها شده است.

هزینه های سنگین برنامه های اوقات فراغت خصوصا هنری آموزشی و ورزشی در کنار هزینه های بیش از تاب تحمل سفر و گردشگری به ناچار اقشار ضعیف یا – حتی امروزه متوسط – جامعه را به یک قرنطینه خودخواسته برای فرزندانشان سوق داده است و فرزندان به ناچار به سمت شبکه های اجتماعی کوچ کرده‌اند.

براساس برنامه ارزیابی سلامت بدنی وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و درمان، کودکان ایرانی دارای اضافه وزن شده اند و برخی از صاحبنظران روانشناسی و مشاوره از افسردگی در میان این رده سنی احساس خطر کرده اند.

در میان که خانواده ها برای تامین نیاز اوقات فراغت خانواده دچار مشکل شده و سوال جامعه این است که مسئولیت اجتماعی نهادهای دولتی و خصوصی در این خصوص چیست؟

شرکت های خصوصی برای فرزندان کارگران و کارمندان خود به ویژه در شهرهای کم برخوردار چه برنامه ای دارند ؟

دولت با داشتن امکانات چه برنامه ای برای تابستان فرزندان خود داشته است؟

آیا سرانه های ورزشی کفاف نیاز کودکان و نوجوان را می‌دهد؟

آیا نهادهای فرهنگی توانستند کودکان و نوجوانان را جذب برنامه های خود کنند؟

سیاستگذاری‌های اجتماعی در راستای این نیاز مهم چگونه است؟

متاسفانه گویا این امر مهم در جامعه در میان تمام مشکلات بزرگ دیده نمی‌شود. اما باید به حقوق کودکان و نوجوان احترام گذاشته شود. در غیر اینصورت نباید در آینده نسلی شاداب و پویا داشته باشیم، بلکه شاید نسلی منزوی و گوشه گیر داشته باشیم که استعداد های آنها شناسایی نشده است.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=10384

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.