تاریخ : جمعه, ۵ مرداد , ۱۴۰۳ 20 محرم 1446 Friday, 26 July , 2024

آخرین اخبار

تحلیل آرای مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ در استان های زاگرس پزشکیان و فرصت استفاده از نیروهای زبده خوزستانی برای ایران چرا باید به پزشکیان رای داد صعود تیم کوهنوردی باشگاه ماه فروغ شهرستان مسجدسلیمان به قله ۳۷۴۷ متری کینو بام استان خوزستان انتصابات جدید در شهرداری مسجدسلیمان محمد خسروی با حکم استاندار خوزستان رسماً شهردار مسجدسلیمان شد جشن بزرگ عید غدیر خم “عید ولایت” در مسجدسلیمان برگزار می شود ممکن است ادامه اهمالها، متقابلا رویگردانی های خطیر تری را رقم بزند //عماد هلالی ستاد امید دکتر پزشکیان در شهرستان اندیکا فعالیت خود را آغار کرد انتخابات پیش رو، فرصتی برای احیاء اصلاحات و اصلاح طلبی دوره مربیگری بازی و ورزش کودکان درجه‌ ۳ در استان خوزستان برگزار گردید+تصاویر+فیلم کسب رتبه برتر هیات ورزش های همگانی استان خوزستان در آموزش کارگاه آموزشی با محوریت آسیب های فضای مجازی در “مسجدسلیمان برگزار گردید پیام تبریک دبیر هیات ورزش های همگانی خوزستان به مناسبت روز چهارم خرداد پیام تبریک ریاست هیات آمادگی جسمانی و تندرستی خوزستان به مناسبت سوم خرداد سالروز آزاد سازی خرمشهر رئیس هیات آمادگی جسمانی خوزستان شهادت رئیس جمهور و هیات همراه را تسلیت گفت اطلاعیه شماره ۲ شرکت آبفا اهواز سفر حجت الاسلام دکتر هدایی به شهرستان مسجدسلیمان تجلیل از معلمان و حامیان فرزندان ایتام تحت پوشش خیریه زنده یادان احمد و مریم رضایی هفتکل نود و هشت ساله شد / تولدت مبارک

2

چرا پای مردم را در «موضوع حجاب» وسط کشیدن خطرناک است؟

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 16276
  • 05 فروردین 1402 - 14:27
چرا پای مردم را در «موضوع حجاب» وسط کشیدن خطرناک است؟

یک تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: «واقعیت این است که وقتی حل موضوعات اجتماعی و فرهنگی را به مردم محول کنیم، یعنی عملا جامعه را در معرض یک خطر بسیار بزرگ قرار دادیم و خودش عملا خطرناکترین نوع حاکمیت و حکمرانی است. زیرا در چنین مواقعی هر فردی متناسب با فهم و درک و حالات روحی و و روانی و باور‌های دینی خودش عمل می‌کند. به همین دلیل به نظر من این اظهارت آقایان عملا یکی نسخه اساسی برای هرج و مرج است که جامعه را به سمت بی‌ثباتی سوق می‌دهد.»

در همین خصوص صادق زیباکلام استاد دانشگاه در گفتگویی عنوان کرد: «در نظام‌های مبتنی بر قانون، در نهایت حرف آخر را قانون می‌زند؛ بنابراین مسائلی مانند بی حجابی یا حجاب یا موارد مشابه آن که محل اختلاف بخشی از جامعه و حاکمیت است، در چنین نظام‌هایی بر اساس قانون مورد توجه و حل و فصل قرار می‌گیرد. اما ماجرا در نظام‌های ایدئولوژیک کاملا متفاوت است. این قبیل نظام‌های سیاسی موجب می‌شوند که عده‌ای خودشان را فراتر از قانون بدانند و برای خودشان یک سری تکلیف و وظیفه قائل می‌شوند و اصرار هم دارند که براساس این وظایف و تکلیف‌ها عمل کنند.»

وی افزود: «آن‌ها کاری ندارند که نظام و نهاد‌های قانونی در رابطه با حجاب چه موضع گیری دارند، برای آن‌ها هیچ کدام از این‌ها بالاتر از وظایف و تکلیفی که برای خود تعیین کرده‌اند نیست. به همین دلیل هم با بی‌توجهی به مواضع و رویکرد‌های نهاد‌های قانونی، سعی دارند خودشان دست به کار شوند و جامعه را به سمت و سویی سوق بدهند که مدنظرشان است. اما نکته بسیار مهم این است که این تکلیف و مسئولیت را برعهده شخص خودشان قرار نمی‌دهند و اینجا است که پای مردم را به میان می‌کشند.»

این تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: «حالا بیایید فرض کنیم که من به عنوان صادق زیباکلام قصد دارم به نظرات و دیدگاه‌های این آقایان عمل کنم. خب من باید چه کاری انجام دهم؟ اگر یک خانم بی‌حجاب دیدم باید چه برخوردی با او انجام دهم؟ آیا قانون این اجازه را به من داده که من متعرض این خانم شوم و به او حمله کنم؟ یا باید با صحبت و گفتگو او را هدایت کنم؟ ببینید مشکل این است که هر دوی این رویکرد‌ها تبعات خاص خودشان را دارد و اصلا هم آقایان  متوجه آن نیستند. زیرا ما نمی‌توانیم با اتکا به باور‌های دینی، امور را به افراد بسپاریم و از آن‌ها بخواهیم به عنوان نمونه در موضوع حجاب ورود کنند.»

وی تاکید کرد: «واقعیت این است که وقتی حل موضوعات اجتماعی و فرهنگی را به مردم محول کنیم، یعنی عملا جامعه را در معرض یک خطر بسیار بزرگ قرار دادیم و خودش عملا خطرناکترین نوع حاکمیت و حکمرانی است. زیرا در چنین مواقعی هر فردی متناسب با فهم و درک و حالات روحی و و روانی و باور‌های دینی خودش عمل می‌کند. به همین دلیل به نظر من این اظهارت آقایان عملا یکی نسخه اساسی برای هرج و مرج است که جامعه را به سمت بی‌ثباتی سوق می‌دهد.»

زیباکلام افزود: «باید توجه داشت که ما پیش‌تر هم موارد مشابه این قبیل اقدامات را تجربه کرده‌ایم. همین اظهار نظر‌ها بود که به قتل‌های زنجیره‌ای در دهه ۷۰ ختم شد، همین درخواست‌ها بود که منجر به قتل‌های محفلی کرمان شد، یا همین‌ها قتل‌های مشهد و اسیدپاشی‌های اصفهان را رقم زدند. در همه این موارد یک عده احساس تکلیف شرعی کردند و دست به اقدامات خونین زدند؛ بنابراین بی راه نیست اگر بگوییم که این قبیل صحبت‌ها و درخواست‌ها ممکن است به تولد دوباره افرادی مانند سعید امامی و سعید حنایی و… ختم شود.»

این استاد علوم سیاسی در پایان گفت: «متاسفانه این ضعف قانون است که باعث می‌شود برخی مخل آرامش عمومی کشور شوند. البته من منکر این نمی‌شوم که این آقایان حق دارند در مسائل نظری ابراز عقیده کنند. مشکل ما این است که آقایان بی تفاوت به قانون و نظم جاری بعضا پا را فراتر می‌گذارند وارد عرصه اجرایی می‌شوند. یعنی می‌خواهند با آنچه معتقدند مناسب نیست، برخورد کنند. زیرا همانطور که عرض کردم در این مرحله است که کشور دچار یک مصیبت می‌شود که عمدتا هم خشن و خشونت آمیز است.»

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=16276

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.