دیدبان مسجدسلیمان:زینب شریفی از فرهنگیان شاغل در آموزش و پرورش سده ، اهل و ساکن اقلید برگزیده مقام سوم جشنواره هنر و محیط زیست که به مناسبت هفته محیط زیست ، توسط اداره کل حفاظت محیط زیست و اداره کل آموزش و پرورش استان فارس برگزار شد
در تاریخ پنج شنبه سوم تیرماه گفتگویی صمیمانه با این فرهنگی هنرمند و کنشگر محیط زیستی انجام دادیم که ماحصل گفتگو خدمت دوستان تقدیم میگردد:
زینب شریفی کارشناس صنایع دستی گرایش همجوشی شیشه (فیوزگلس) و کارشناس ارشد صنایع دستی گرایش پژوهش . در زمینه طراحی پیکسل و ساخت عروسک های دستکشی با استفاده از مواد دورریز در مسابقه هنر و محیط زیست با هدف اشائه استفاده مجدد از مواد دور ریختنی و پلاستیک در هنر و صنایع دستی شرکت و حایز رتبه سوم مسابقه هنر و محیط زیست گردید. از کودکی به محیط زیست و طبیعت علاقمند بوده و طبق گفته خودش به طبیعت و محیط زیست اهمیت زیادی قایل میباشد.
در دوران دانشجویی با توجه به رشته تخصیلی و سر و کار داشتن با مواد و متریال مختلف ، دغدغه و علاقه استفاده از مواد مختلف و دور ریختنی در وجود ایشان پررنگتر گردید. در حال حاضر نیز علاوه بر مشغولیت در شاکله دلسوز فرهنگیان، در کارگاه شیشه گری فیوزگلس با هدف اصلی استفاده از شیشه های غیرقابل استفاده و کاربرد در کارهای هنری و نیز استفاده از مواد بلااستفاده و دورریز و خلق اثر هنری میباشد. ایشان معتقد است که با توجه به ازدیاد جمعیت و مصرف گرایی ، زباله تبدیل به نوعی ثروت شده است که میتوان با بازیافت آنها را مجددا به چرخه تولید و مصرف برگشت داد.ایشان با اشاره به هفته صرفه جویی در مصرف آب اشاره کرد که : صرفه جویی یعنی درست مصرف کردن ..نه کم مصرف کردن. در پاسخ به سوالی مبنی بر نحوه تفکیک زباله در منزل پاسخ دادند که در منزل زباله های تر و خشک را از یکدیگر تفکیک کرده و برای زباله های تر و خشک در منزل سطل زباله مجزا درنظر گرفته اند. تعریف یک کنشگر محیط زیستی به زبان ساده از دیدگاه ایشان یعنی فردی که به قوانین احترام میگذارد. زباله ها را در طبیعت رها نمیکند. در مصرف آب و برق دقت میکند تا آب و برق هدر نرود
از فعالیتهای ایشان در مدرسه و کلاس پرسیدیم که ایشان اشاره کردند همیشه دانش آموزان رو به حفظ و زیبایی طبیعت و محیط زیست تشویق کردم و در حد توان آموزشهای لازم رو خدمت دانش آموزان ارائه داده اند. در واقع از دید سرکار خانم شریفی زمانی که آموزش از سنین کودکی و نوجوانی ارائهشده در وجود ایشان دغدغه حفظ و صیانت از جامعه نهادینه میشود.
محورهای اصلی که در این گفتگو مدنظر قرار گرفت : هفته صرفه جویی در مصرف آب و برق ، استفاده مجدد از مواد دورریز ، الوده نکردن آب ، خاک و محیط زیست و مشارکت همگانی در حفظ و صیانت از آب ، طبیعت و محیط زیست بود . این گفتگو ساعت ۲۱ شروع و تا حوالی ساعت ۲۳ ادامه داشت در پایان سرکارخانم شریفی از کلیه شهروندان محترم تقاضا کردند که هر کدام به نوبه خود در محور حفظ و صیانت از آب و طبیعت و محیط زیست مشارکت فعال و پویا داشته باشند .
انجمن اندیشه نیکان طبیعت زاگرس
سیدضیاء شریفی