تاریخ : سه شنبه, ۲۶ فروردین , ۱۴۰۴ 17 شوال 1446 Tuesday, 15 April , 2025

آخرین اخبار

نشست صمیمانه مدیر عامل نفت و گاز مسجدسلیمان با مدیریت شرکت توزیع برق شهرستان پاکسازی منطقه گردشگری دوراهی لالی توسط پرسنل واحد فضای سبز و بهسازی شرکت بهره برداری و نفت و گاز مسجدسلیمان جانمایی و نصب سطل زباله و توزیع کیسه زباله توسط اداره فضای سبز و بهسازی شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان در مناطق گردشگری شهرستان مسجدسلیمان اجرای طرح طبیعت پاک توسط اعضای انجمن همیاران محیط زیست و اداره محیط زیست مسجدسلیمان بارش برف و ترافیک سنگین در جاده های شمالی کشور/ ترافیک سنگین‌ ورودی و خروجی خراسان رضوی، فارس، اصفهان و تهران یارانه نقدی فروردین ماه تغییر کرد؟/ اعلام مبلغ یارانه نقدی در سال ۱۴۰۴ برگزاری نشست صمیمانه فرماندار شهرستان مسجدسلیمان با اصحاب رسانه تشریح عملکرد ۱۴۰۳ هیات شطرنج مسجدسلیمان نشست صمیمانه فرماندار مسجدسلیمان با روسای ستادهای دکتر پزشکیان کسب مدال های رنگارنگ توسط شاگردان مولایی در مسابقات تکواندو استان خوزستان بهسازی جاده ارتباطی مسجدسلیمان-ایذه مدیرعامل جدید شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان منصوب شد پایان پرافتخار مسابقات عملیاتی_تخصصی ورزشکاران آتش نشان استان خوزستان در اهواز دکتر حسین صفارفر به عنوان سرپرست شبکه‌ بهداشت و درمان شهرستان مسجدسلیمان منصوب شد درخشش تکواندوکاران نفت مسجدسلیمان در مسابقات قهرمانی جایزه بزرگ نوجوانان استان خوزستان حضور تیم تکواندو نفت مسجدسلیمان در مسابقات قهرمانی جایزه بزرگ نوجوانان استان خوزستان به میزبانی شهرستان کرخه افتخار آفرینی تیم ھای کاراتہ بانوان و اقایان در مسابقات قھرمانی کشور بانوی شاهنامه خوان مسجدسلیمانی به عنوان دبیر دومین جشنواره ملی استعدادهای صحنه منصوب شد از کارمند نخبه مسجدسلیمانی تجلیل بعمل آمد ارائه خدمات فوق تخصصی هماتولوژی و آنکولوژی در مسجدسلیمان

15
یادداشتی به قلم عادل فتاح پور فعال اجتماعی - سیاسی

آیا جغرافیا محوری میتواند جایگزینی برای طایفه محوری باشد؟

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 7041
  • 10 اردیبهشت 1400 - 12:03

در این تفکر شهروندان با تفکری جغرافیا محور که میتواند شامل جغرافیایی مانند روستا ، بخش و یا محدوده جغرافیایی وسیع تر در حد شهر محل زندگی باشد ، فارغ از گرایشات طایفه ای و یا حتی گرایشات سیاسی و حزبی نسبت به انتخاب شایستگان اقدام نمایند .

دیدبان مسجدسلیمان : متاسفانه از دو دهه پیش تا کنون شاهد پدیده ای به نام طایفه محوری یا سهم خواهی طایفه ای در شهرستان هایی که بافت سنتی تر و طایفه ای دارند، هستیم. آثار مخرب این نوع تفکر به کرات توسط منتقدین ، فعالین سیاسی و کنشگران اجتماعی به رشته تقریر در آمده و یا در مجامع مختلف اندر مذمت آن ایراد سخن شده است .

اما مهم تر از این اتفاقات نوعی سرخوردگی اجتماعی و اظهار تاسف در بین حامیان منتخبینی می باشد که به دنبال منافع شخصی و طایفه ای نبوده اند؛ اما از تفکر حاکم بر منتخبین و سطح جامعه در خصوص طایفه گرایی و سهم خواهی ستادی نیز رنجیده خاطر هستند و همراه با دیگر شهروندان ، آینده خود و فرزندانشان را در این شهر ها بی سرانجام میبینند و حتی به قهر انتخاباتی نیز فکر میکنند !

لذا به نظر میرسد نیاز به تفکر جدیدتر فراتر از شایسته سالاری به طور عام برای شهروندان ضروری است که با اتکا به آن تفکر بتوانند مشارکت مسئولانه تری نسبت به سرنوشت خود و فرزندانشان داشته باشند . یکی از این روش های جایگزین که در بسیاری از جوامع و حتی در چند دهه گذشته در همین شهرستان های طایفه محور نیز وجود داشته ، تفکر جغرافیا محور است . 

در این تفکر شهروندان با تفکری جغرافیا محور که میتواند شامل جغرافیایی مانند روستا ، بخش و یا محدوده جغرافیایی وسیع تر در حد شهر محل زندگی باشد ، فارغ از گرایشات طایفه ای و یا حتی گرایشات سیاسی و حزبی نسبت به انتخاب شایستگان اقدام نمایند .

در این تفکر و منطق دیگر بحث رقابت و یا ائتلاف طایفه ای مطرح نیست و محدوده زندگی ، مرز شهری ، حقوق شهروندی و مشارکت عمومی ، بهبود زیر ساخت های رفاهی و امکانات فرهنگی و تفریحی و به طور کلی پیشرفت، از پارامترهای مهم آن در انتخابات است . خصوصا در انتخاباتی همچون شورای شهر و یا روستا که مستقیما با محل جغرافیای شهروندان در ارتباط است و با توجه به اصل صدم از فصل هفتم قانون اساسی فلسفه وجودی شورای شهر و روستا ، برای پیشبرد سریع برنامه های توسعه ای شهری و روستایی است که از طریق مشارکت مردم با توجه به مقتضیات محلی با نظارت شورایی که مردم انتخاب میکنند؛ صورت میگیرد .

در واقع در این پیشنهاد شورایی چند نفره شکل می‌گیرد که جهت نظارت بر پیشبرد سریعتر برنامه های شهری و روستایی، فارغ از جناح بندی های سیاسی و رقابت های طایفه ای، نبض عمل را بدست می‌گیرند.

اکنون بر همگان مشخص شده است که فروکاستن توسعه و پیشرفت به منازعات طایفه ای تا چه حد می‌تواند در سرنوشت خود و فرزندانشان تاثیر گذار باشد و انتخاب افراد شایسته ، متعهد و متخصص بر اساس جغرافیای محل زندگی می‌تواند راهگشای بسیاری از افراد، از سردرگمی و یا جلوگیری از قهر انتخاباتی باشد .

عادل فتاح پور

کنشگر اجتماعی و سیاسی

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=7041
  • نویسنده : عادل فتاح پور
  • منبع : دیدبان مسجدسلیمان
  • بدون دیدگاه

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.