تاریخ : چهارشنبه, ۲۷ فروردین , ۱۴۰۴ 18 شوال 1446 Wednesday, 16 April , 2025

آخرین اخبار

نشست صمیمانه مدیر عامل نفت و گاز مسجدسلیمان با مدیریت شرکت توزیع برق شهرستان پاکسازی منطقه گردشگری دوراهی لالی توسط پرسنل واحد فضای سبز و بهسازی شرکت بهره برداری و نفت و گاز مسجدسلیمان جانمایی و نصب سطل زباله و توزیع کیسه زباله توسط اداره فضای سبز و بهسازی شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان در مناطق گردشگری شهرستان مسجدسلیمان اجرای طرح طبیعت پاک توسط اعضای انجمن همیاران محیط زیست و اداره محیط زیست مسجدسلیمان بارش برف و ترافیک سنگین در جاده های شمالی کشور/ ترافیک سنگین‌ ورودی و خروجی خراسان رضوی، فارس، اصفهان و تهران یارانه نقدی فروردین ماه تغییر کرد؟/ اعلام مبلغ یارانه نقدی در سال ۱۴۰۴ برگزاری نشست صمیمانه فرماندار شهرستان مسجدسلیمان با اصحاب رسانه تشریح عملکرد ۱۴۰۳ هیات شطرنج مسجدسلیمان نشست صمیمانه فرماندار مسجدسلیمان با روسای ستادهای دکتر پزشکیان کسب مدال های رنگارنگ توسط شاگردان مولایی در مسابقات تکواندو استان خوزستان بهسازی جاده ارتباطی مسجدسلیمان-ایذه مدیرعامل جدید شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان منصوب شد پایان پرافتخار مسابقات عملیاتی_تخصصی ورزشکاران آتش نشان استان خوزستان در اهواز دکتر حسین صفارفر به عنوان سرپرست شبکه‌ بهداشت و درمان شهرستان مسجدسلیمان منصوب شد درخشش تکواندوکاران نفت مسجدسلیمان در مسابقات قهرمانی جایزه بزرگ نوجوانان استان خوزستان حضور تیم تکواندو نفت مسجدسلیمان در مسابقات قهرمانی جایزه بزرگ نوجوانان استان خوزستان به میزبانی شهرستان کرخه افتخار آفرینی تیم ھای کاراتہ بانوان و اقایان در مسابقات قھرمانی کشور بانوی شاهنامه خوان مسجدسلیمانی به عنوان دبیر دومین جشنواره ملی استعدادهای صحنه منصوب شد از کارمند نخبه مسجدسلیمانی تجلیل بعمل آمد ارائه خدمات فوق تخصصی هماتولوژی و آنکولوژی در مسجدسلیمان

16
دانستنی های حقوقی بقلم سعید کریمی

حڪم جلب یا قرار جلب چیست و در چه شرایطی صادر می شود؟ :

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 5923
  • 25 آذر 1399 - 17:59
حڪم جلب یا قرار جلب چیست و در چه شرایطی صادر می شود؟ :

اولین معنی ڪه احتمالاً به ذهن شما متبادر می گردد؛ این است ڪه آن شخصی ڪه حڪم جلب او صادر شده، به وسیله مأمور دستگیر می شود و به زندان خواهد افتاد.
حتی خود واژه حڪم نیز ممڪن است این تصور را ایجاد ڪند ڪه آن شخص دیگر محڪوم شده است و راهی ندارد.

دیدبان مسجدسلیمان:چه فردی حقوقی باشید و چه غیر حقوقی، بارها این جملات را در گفتگوهای میان مردم و یا در فیلم ها شنیده اید ڪه حڪم جلب فلانی آمده یا حڪم جلبت را خواهم گرفت.
اولین معنی ڪه احتمالاً به ذهن شما متبادر می گردد؛ این است ڪه آن شخصی ڪه حڪم جلب او صادر شده، به وسیله مأمور دستگیر می شود و به زندان خواهد افتاد.
حتی خود واژه حڪم نیز ممڪن است این تصور را ایجاد ڪند ڪه آن شخص دیگر محڪوم شده است و راهی ندارد.
اما بهتر است بدانید:
حڪم جلب فقط در محاورات و گفتگوهای مردم به ڪار می رود و برگه ای ڪه برای آن شخص آمده دستور جلب است و نه حڪم جلب.
حڪم تصمیمی است ڪه قاضی پس از رسیدگی به پرونده ای صادر می ڪند و قاطع و تمام ڪننده دعوا است
اما دستور جلب، حڪم نمی باشد و قاطع دعوا نیست.

🔹 تفاوت‌های حڪم و قرار:
▪️حڪم می‌تواند حضوری یا غیابی باشد ولی قرار این‌گونه نخواهد بود.
▪️از نتیجه حڪم می‌توان تجدید نظر ڪرد اما قرار غیرقابل تجدید نظر است. (مگر قانون اجازه تجدید نظر داده باشد).
▪️حڪم از سوی دادگاه است ولی قرار علاوه بر آن از سوی مدیر دفتر هم صادر می‌شود.
▪️حڪم نیاز به دادخواست دارد ولی قرار نه.
🔹دستور جلب زمانی صادر می شود ڪه شخص مورد نظر به دادسرا یا دادگاه احضار شده و برای او احضاریه ارسال شده اما به دلایلی مراجعه نڪرده است.
این برگ جلب ممڪن است به دلایل گوناگونی از جمله بازجویی یا اجرای حڪم صادر شود.

🔹در واقع حڪم جلب عبارتی عامیانه است ڪه در علم حقوق، به آن قرار جلب یا دستور جلب می گویند، زیرا در عرف حقوقی و قضایی، حڪم به معنی رأی دادگاه است، در صورتی ڪه دستور جلب رأی محسوب نمی‌شود و فقط نوعی دستور است.
قرار جلب، در امور ڪیفری دستوری است ڪه قاضی پرونده در مراحل مختلف برای دستگیری افراد صادر می‌ڪند تا آنان را به محضر دادگاه بیاورند.
بنابراین قرار جلب در دو حالت صادر می‌شود:
۱) گاهی قاضی دادگاه در روند اجرای حڪم، برای مجبور ڪردن فرد به اجرای حڪم قرار جلب صادر می‌ نماید.
۲) گاهی نیز در زمانی ڪه هنوز فرد متهم نشده؛ دادیار یا بازپرس برای رسیدگی به پرونده و انجام تحقیقات بیشتر دستور جلب ڪسی را ڪه از او شڪایت شده است صادر می‌ڪند.
البته در مورد دوم، هنوز معلوم نیست ڪه فرد مجرم است یا خیر و فقط اتهام متوجه‌ی او شده است و به این علت ڪه دلایلی برای متهم بودن وجود دارد، قاضی این قرار را صادر می‌ڪند.

🔹در دعاوی حقوقی نیز زمانی می‌توان به دستور جلب رسید ڪه یا نتوانیم در زمان اجرای حڪم، مالی از بدهڪار معرفی ڪنیم یا خود بدهڪار مالی را برای ادای دینش معرفی نڪند، بنابراین قاضی پرونده با اعمال ماده ۳ قانون نحوه‌ی اجرای محڪومیت‌های مالی حڪم جلب او را صادر می‌ نماید.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=5923

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.