تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ 23 جماد أول 1446 Sunday, 24 November , 2024

آخرین اخبار

گروه های سیاسی و الیت ها اجازه دهند استاندار توانمندخوزستان با هدف توسعه استان ساختار مدیریتی را اصلاح نماید فرخ ناصری کریموند مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب شد تحلیلی بر یک رخداد و تجلیلی از یک شریفمرد امداد به قلم د.عماد هلالی حاج عباس عربی نماد برتر منزلت مردمی غلامرضا جلیلی نیا رئیس ستاد یاران دکتر پزشکیان در استان خوزستان: دولت نشان داد به خوزستان نگاه ویژه دارد انتخاب استاندار خوزستان و چالش های پیش رو مسابقات آمادگی جسمانی قهرمانی استان خوزستان و انتخابی دومین المپیاد کشوری در اهواز برگزار شد رویکردهای گزینش استاندار (پی آمدهای رویکرد قومی ) رویکردهای گزینش استاندار ( با تاکید بر رویکرد قومی ) «زهره عالی‌پور» سرپرست سازمان خصوصی‌سازی شد مسجدسلیمان میزبان مسابقات شطرنج سریع (رپید) خواهد بود آگهی استخدام شرکت پتروشیمی مارون لزوم نقش پذیری جوانان در جریان های اجتماعی، توسعه و نظام مدیریت جدید استان خوزستان آغاز پذیرش دانشجوی بدون کنکور در مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی صنعت آب و برق خوزستان سخنی چند با جناب اقای رئیس جمهور پزشکیان! سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز: درخشش دانش آموزان آموزش وپرورش ناحیه ۴ اهواز، با کسب ۳۴ رتبه زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری آیا خوزستان نیازمند استاندار توسعه گراست ؟! سرباز کردن زخم کهنه کارکنان رسمی استخدامی سال ۱۳۹۲صنعت نفت حمید بورد، گزینه مطلوب کارکنان نفت و تصمیم گیر بزرگ برای انتخاب مدیران نفتی یک مدیر اجرایی خوزستانی، استاندار جدید خوزستان میشود؟؟ جنوبی های تکنوکرات، “هم نوا” با وزیر نفت

3
دانستنی های حقوقی به قلم سعید کریمی

درچه شرایطی زن پس از طلاق هم از شوهر ارث می برد

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 5823
  • 09 آذر 1399 - 13:14
درچه شرایطی  زن پس از طلاق هم از شوهر ارث می برد

بر اساس قانون مدنی ، هر یک از زوجین اعم از زن و مرد می توانند در صورت فوت ، از ارث دیگری برخوردار شوند ڪه این رابطه توارث میان زوجین به علاوه میزان سهم الارث هر یک از زوج و زوجه در فقه و قانون به صورت دقیق مشخص شده است.
با این وجود ، در مواردی ممڪن است ڪه زن و شوهر طلاق گرفته و از هم جدا شده باشند و سپس شوهر فوت ڪند.

《دیدبان  مسجدسلیمان》بر اساس قانون مدنی ، هر یک از زوجین اعم از زن و مرد می توانند در صورت فوت ، از ارث دیگری برخوردار شوند ڪه این رابطه توارث میان زوجین به علاوه میزان سهم الارث هر یک از زوج و زوجه در فقه و قانون به صورت دقیق مشخص شده است.
با این وجود ، در مواردی ممڪن است ڪه زن و شوهر طلاق گرفته و از هم جدا شده باشند و سپس شوهر فوت ڪند.
حال نڪته حائز اهمیت این است ڪه آیا در صورت طلاق باز هم زن از همسرش ارث می‌برد یا خیر؟

طلاق میان زوجین یا از نوع طلاق بائن است: ڪه مرد و زن پس از طلاق به صورت ڪامل از هم جدا شده و امکان رجوع از طلاق وجود ندارد و یا اینکه طلاق رجعی است: ڪه بر اساس آن، مرد می تواند در مدت عده طلاق رجعی به زن رجوع ڪند و بدون نیاز به خواندن عقد ازدواج مجدد، زندگی ڪنند .
از آن جهت ڪه بر اساس قانون، مطلقه رجعیه ( یعنی خانمی ڪه با طلاق رجعی از همسرش جدا شده است ) نوعاً در حڪم زوجه می باشد، از حقوق زوجه ڪه در قانون مدنی مقرر شده است برخوردار خواهد بود ڪه ارث بردن، یڪی از آنها می باشد.
به عبارت دیگر، در شرایطی ڪه زن و شوهر با طلاق رجعی از هم جدا شده باشند و شوهر در طول مدت عده طلاق رجعی ( سه طهر پس از طلاق ) فوت ڪرده باشد، زن می تواند از ارث وی برخوردار باشد.
لڪن در صورتی ڪه طلاق از نوع طلاق بائن؛ طلاق زنِ یائسه؛ طلاق خلع و مبارات باشد و یا اینڪه فوت مرد پس از سپری شدن عده طلاق زن رخ داده باشد، دریافت سهم الارث زن پس از طلاق منتفی خواهد بود.
در ماده ۹۴۳ قانون مدنی شرایط ارث بردن زن بعد از جدایی مشخص شده است.
بر اساس ماده مذڪور : اگر شوهر، زن خود را به طلاق رجعی مطلقه ڪند، هر یک از آنها ڪه قبل از انقضای عده بمیرد، دیگری از او ارث می برد…

مطابق ماده ۹۴۴ قانون مدنی:
اگر شوهر در زمانی ڪه به بیماری مبتلاست، زن را طلاق دهد و در ظرف یک سال از تاریخ طلاق به علت همان مریضی فوت ڪند، حتی اگر طلاق به صورت بائن باشد به شرط آن ڪه زن در طول این یک سال شوهر نڪرده باشد، زن از او ارث می‌برد.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=5823

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.