تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ 23 جماد أول 1446 Sunday, 24 November , 2024

آخرین اخبار

گروه های سیاسی و الیت ها اجازه دهند استاندار توانمندخوزستان با هدف توسعه استان ساختار مدیریتی را اصلاح نماید فرخ ناصری کریموند مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب شد تحلیلی بر یک رخداد و تجلیلی از یک شریفمرد امداد به قلم د.عماد هلالی حاج عباس عربی نماد برتر منزلت مردمی غلامرضا جلیلی نیا رئیس ستاد یاران دکتر پزشکیان در استان خوزستان: دولت نشان داد به خوزستان نگاه ویژه دارد انتخاب استاندار خوزستان و چالش های پیش رو مسابقات آمادگی جسمانی قهرمانی استان خوزستان و انتخابی دومین المپیاد کشوری در اهواز برگزار شد رویکردهای گزینش استاندار (پی آمدهای رویکرد قومی ) رویکردهای گزینش استاندار ( با تاکید بر رویکرد قومی ) «زهره عالی‌پور» سرپرست سازمان خصوصی‌سازی شد مسجدسلیمان میزبان مسابقات شطرنج سریع (رپید) خواهد بود آگهی استخدام شرکت پتروشیمی مارون لزوم نقش پذیری جوانان در جریان های اجتماعی، توسعه و نظام مدیریت جدید استان خوزستان آغاز پذیرش دانشجوی بدون کنکور در مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی صنعت آب و برق خوزستان سخنی چند با جناب اقای رئیس جمهور پزشکیان! سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز: درخشش دانش آموزان آموزش وپرورش ناحیه ۴ اهواز، با کسب ۳۴ رتبه زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری آیا خوزستان نیازمند استاندار توسعه گراست ؟! سرباز کردن زخم کهنه کارکنان رسمی استخدامی سال ۱۳۹۲صنعت نفت حمید بورد، گزینه مطلوب کارکنان نفت و تصمیم گیر بزرگ برای انتخاب مدیران نفتی یک مدیر اجرایی خوزستانی، استاندار جدید خوزستان میشود؟؟ جنوبی های تکنوکرات، “هم نوا” با وزیر نفت

6
دانستنی های حقوقی به قلم سعید کریمی

نڪات ڪاربردی شهادت؛ شرایط شاهد و رجوع از شهادت

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 5805
  • 06 آذر 1399 - 23:23
نڪات ڪاربردی شهادت؛ شرایط شاهد و رجوع از شهادت

شهادت عبارت است از اظهارات اشخاص خارج از دعوی ڪه امر مورد اختلاف را دیده یا شنیده یا شخصاً از آن آگاه شده‌اند یعنی شخصی به نفع یڪی از اصحاب دعوی و بر ضرر دیگری اعلام اطلاع و خبر از وقوع امری نماید، اگر وسیله آگاهی گواه قوه بینایی او باشد گواه را شاهد عینی و گواهی او را «مشاهده» نامند

دیدبان مسجدسلیمان:شهادت عبارت است از اظهارات اشخاص خارج از دعوی ڪه امر مورد اختلاف را دیده یا شنیده یا شخصاً از آن آگاه شده‌اند یعنی شخصی به نفع یڪی از اصحاب دعوی و بر ضرر دیگری اعلام اطلاع و خبر از وقوع امری نماید، اگر وسیله آگاهی گواه قوه بینایی او باشد گواه را شاهد عینی و گواهی او را «مشاهده» نامند
و اگر وسیله آگاهی قوه سامعه باشد گواه را شاهد سمعی و گواهی او را «اسماع» خوانند.
▪️شهادت ڪذب نیز عبارت از: ادای گواهی دروغ توسط گواه نزد  مقامات رسمی در دادگاه است.

? شرایط شاهد:

ماده ۱۷۷ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲، شرایط شاهد شرعی را مشخص ڪرده ڪه عبارتند از:

بلوغ

عقل

ایمان

عدالت

طهارت مولد

ذی‌نفع نبودن در موضوع

نداشتن خصومت با طرفین یا یڪی ازآنها

عدم اشتغال به تڪدی گری و ولگرد نبودن است.

این شرایط باید توسط قاضی احراز شود و در صورتی ڪه شاهد یڪی از این شرایط را نداشت، تنها اظهارات او استماع می‌شود و تشخیص میزان تأثیر و ارزش این اظهارات در علم قاضی، در حدود اماره قضایی است.

? چگونگی ادای شهادت و آثار آن:
دادگاه باید شهادت هر شاهد را بدون حضور شاهدان دیگر بشنود، تا شاهد فقط متڪی به حافظه خود باشد و اظهارات شاهدان دیگر در بیان او موثر نباشد.
قبل از ادای شهادت، مشخصات شاهد سؤال می‌شود.
این موضوع به این دلیل است ڪه اگر موجبات ممنوعیت او از شهادت وجود دارد، شهادت وی اخذ نشود.
دادرس دادگاه قبل از ادای گواهی، مجازات شهادت دروغ را به وی تذڪر می‌دهد و شاهد سوگند یاد می‌ڪند ڪه تمام حقیقت را بگوید و غیر از حقیقت چیزی نگوید.
هیچ یک از اصحاب دعوا نباید اظهارات گواه را قطع ڪنند.

بعد از اتمام شهادت، دادرس می‌تواند هر سؤالی ڪه برای ڪشف حقیقت و مبانی گواهی لازم بداند، از گواه‌ها بپرسد.
همچنین اصحاب دعوا می‌توانند توسط دادگاه سؤالاتی از گواه بپرسند.
گواه باید صریحاً مورد شهادت را بیان ڪند، شک و تردید در اظهارات خود نداشته و بیاناتش در تمام مراحل تحقیق بدون اختلاف و به‌طور یڪنواخت باشد.

? رجوع از شهادت یعنی چه:

مسئله ” رجوع از شهادت “ از منظر حقوقی ، صرفاً ماده ۱۳۱۹ قانون مدنی به موضوع رجوع از شهادت در دادگاه پرداخته است ڪه بر اساس این ماده : ” در صورتی ڪه شاهد از شهادت خود رجوع ڪند ، یا معلوم شود بر خلاف واقع شهادت داده است، به شهادت او ترتیب اثر داده نمی‌شود.
بر اساس این ماده شخصی ڪه در خصوص موضوعی شهادتی داده است می تواند از شهادت خود رجوع ڪرده و اعلام ڪند ڪه شهادت او به دلیلی بر خلاف واقع بوده و اعتباری نداشته است.
در این خصوص لازم به ذڪر است ڪه مسئله ” رجوع از شهادت “ با موضوع ” شهادت ڪذب ” متفاوت است ؛ زیرا در شهادت ڪذب ڪه از آن به ” شهادت دروغ “ نیز تعبیر شده است، به دلایلی غیر از اعتراف شاهد، ثابت می‌شود ڪه شاهد به دروغ شهادت داده است؛ ولی در رجوع شاهد از شهادت ، شاهد اعلام می‌ ڪند ڪه یا عمداً یا در اثر اشتباه ، خطا یا فراموشی بر خلاف واقع شهادت داده است.

بنابراین در رجوع از شهادت، ڪذب ‌بودن شهادت یا دروغ بودن آن ثابت نمی‌شود؛ چون ممڪن است شاهد در رجوع از شهادت ، صادق نباشد و رجوع او برخلاف واقع باشد.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=5805

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.