تاریخ : جمعه, ۲۹ فروردین , ۱۴۰۴ 20 شوال 1446 Friday, 18 April , 2025

آخرین اخبار

نشست صمیمانه مدیر عامل نفت و گاز مسجدسلیمان با مدیریت شرکت توزیع برق شهرستان پاکسازی منطقه گردشگری دوراهی لالی توسط پرسنل واحد فضای سبز و بهسازی شرکت بهره برداری و نفت و گاز مسجدسلیمان جانمایی و نصب سطل زباله و توزیع کیسه زباله توسط اداره فضای سبز و بهسازی شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان در مناطق گردشگری شهرستان مسجدسلیمان اجرای طرح طبیعت پاک توسط اعضای انجمن همیاران محیط زیست و اداره محیط زیست مسجدسلیمان بارش برف و ترافیک سنگین در جاده های شمالی کشور/ ترافیک سنگین‌ ورودی و خروجی خراسان رضوی، فارس، اصفهان و تهران یارانه نقدی فروردین ماه تغییر کرد؟/ اعلام مبلغ یارانه نقدی در سال ۱۴۰۴ برگزاری نشست صمیمانه فرماندار شهرستان مسجدسلیمان با اصحاب رسانه تشریح عملکرد ۱۴۰۳ هیات شطرنج مسجدسلیمان نشست صمیمانه فرماندار مسجدسلیمان با روسای ستادهای دکتر پزشکیان کسب مدال های رنگارنگ توسط شاگردان مولایی در مسابقات تکواندو استان خوزستان بهسازی جاده ارتباطی مسجدسلیمان-ایذه مدیرعامل جدید شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان منصوب شد پایان پرافتخار مسابقات عملیاتی_تخصصی ورزشکاران آتش نشان استان خوزستان در اهواز دکتر حسین صفارفر به عنوان سرپرست شبکه‌ بهداشت و درمان شهرستان مسجدسلیمان منصوب شد درخشش تکواندوکاران نفت مسجدسلیمان در مسابقات قهرمانی جایزه بزرگ نوجوانان استان خوزستان حضور تیم تکواندو نفت مسجدسلیمان در مسابقات قهرمانی جایزه بزرگ نوجوانان استان خوزستان به میزبانی شهرستان کرخه افتخار آفرینی تیم ھای کاراتہ بانوان و اقایان در مسابقات قھرمانی کشور بانوی شاهنامه خوان مسجدسلیمانی به عنوان دبیر دومین جشنواره ملی استعدادهای صحنه منصوب شد از کارمند نخبه مسجدسلیمانی تجلیل بعمل آمد ارائه خدمات فوق تخصصی هماتولوژی و آنکولوژی در مسجدسلیمان

7
به قلم یونس رفیعی منجزی کارشناس ارشد جامعه شناسی

تکثرگرایی و توسعه سیاسی

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 5534
  • 06 آبان 1399 - 10:39
تکثرگرایی و توسعه سیاسی

تکثرگرایی یعنی ترویج و تکثیر و پخش قدرت از طریق احزاب، سندیکاها، انجمن ها، نهادها و مطبوعات و رسانه ها.
این تکثیر و پخش در آزادی، با حمایت کامل قانون میسر میشود…

دیدبان مسجدسلیمان : تعریف موجز پلورالیسم، کثرت‌گرایی است. کثرت‌گرایی بدان معنی که دولتمردان در اداره کشور تنها نیستند، بلکه گروه های زیادی می توانند در اداره امور دخالت داشته و دولتمردان و تصمیم گیرندگان را مورد نقد قرار دهند.

تکثرگرایی یعنی ترویج و تکثیر و پخش قدرت از طریق احزاب، سندیکاها، انجمن ها، نهادها و مطبوعات و رسانه ها.

این تکثیر و پخش در آزادی، با حمایت کامل قانون میسر میشود.

در تکثرگرایی سیاسی، دولت همیشه رقیب هایی در پیش روی خود دارد که می توانند بااستفاده از ضعف ها و نارسایی و ناکارآمدی، چالش های جدی برای قوه ها خصوصا قوه مقننه و قضائیه ایجاد کنند. لذا این نهاد ها باید مراقب وعده ها و برنامه های مطرح شده خود باشند. زیرا کثرت گرایی اجازه پدیداری رقیب های سیاسی را ایجاد می کند. البته خود دولت نیز از این قاعده مستثنی نیست.

در این میان فضای مجازی و رسانه های دیداری و شنیداری می توانند ابزار مهمی در پیشبرد زایش های کثرت گرایی باشند. انتقاداتی که به نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر دخالت در وظایف قوه مجریه در این فضا رسانه‌ای می شود؛ ناشی از همین گروه‌های تکثیر شده در کنار قدرت قوه مقننه و مجریه است.

آن هنگام که عزل و نصب ها از وظایف دولت و قوه مجریه خارج می شود یا اینکه قومگرایی روی می دهد گروه های تکثیر شده حساس می شود و در قالب نقدها، نسبت به این ضعف ها و دخالت ها شروع به فعالیت می کنند.

تکثر گروه های حزبی و تشکیلات سیاسی و همچنین اقوام دیگر به عنوان تکثر در ساخت ایلیاتی جامعه امروز در مناطقی با خواستگاه ایلی در مقابل هر تصمیم دولت و خصوصا نمایندگان مجلس واکنش نشان می دهد.

این واکنش ها تبعاتی دارد که بعدها می تواند اهرم فشار یا عامل بازدارنگی در تصمیمات آینده شود.

قوم گرایی یکی از این اقدامات مخرب است که می تواند نتایجی به دنبال داشته باشد.

که می توانیم از این اثرات به کاهش مقبولیت نمایندگان در جامعه اشاره کنیم و نمایندگانی که این حمایت چند بعدی را ازدست بدهد و تنها به حامیان عصبیت خونی خود اکتفا کند. این تک بعدی شدن می تواند برنامه های آینده نمایندگان را برای اعتماد مجدد به خطر اندازد.

نمایندگانی که در دوره خود از توجه به تکثرگرایی دوری کنند در تصمیمات خود با مقاومت جامعه مواجه خواهند شد.

نمایندگانی که به تکثرگرایی اعتقاد ندارند سبد آرا خود را عملا از دست می دهند و این سبب خواهد شد که در چالش های بعدی کار سختی پیش رو داشته باشند خصوصا اگر حضور حداکثری و میزان مشارکت بالا رود.

در بحث قوه مجریه دولت ها با اخذ تصمیمات یا وعده هایی که محقق نمی شوند سبب میشوند که احزاب رقیب از این فرصت بهترین استفاده را داشته باشند و دولت را در پیش برد برنامه های خود ناتوان و ضعیف معرفی کنند

احزاب با داشتن رسانه های حزبی یا اقوام با داشتن همبستگی عصبیت قومی میتوانند اهرمی برای رد یا تایید عملکرد دولتمردان یا مجلس نشین ها باشند.

پس می طلبد این نهاد ها توجه ای به وعده ها و برنامه های خود داشته باشند و با شفافیت در عملکرد خود با جامعه مدنی پیش بروند و از تمام ظرفیت های تکثر یافته جامعه استفاده کنند تا شاهد اعتماد مجدد دوباره جامعه به آنها باشند.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=5534
  • نویسنده : یونس رفیعی منجزی
  • منبع : دیدبان مسجدسلیمان
  • بدون دیدگاه

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.