دیدبان مسجدسلیمان : مسئولین مهمترین عواملِ ایجادِ مشڪلات و دغدغههای روزمره را شناسایی و بر اساس اولویت، در جهتِ رفعِ آنها بڪوشند…
ازدواج، اشتغال، فسادِسیستماتیک، اقتصاد و مسڪن چند مؤلفه مهمی است ڪه بخش بزرگی از مردم، به عنوان مهمترین دغدغه های موثر در زندگی معیشتیشان مطرح مینمایند.
بسیاری از مردم فارغ از موضوعات اقتصادی، مسائل فرهنگی را نیز جزء مهمترین مشڪلات این روزهای جامعه می دانند.
رڪود در بازار و راهڪارهایی ڪه دولت برای خروج از رڪود در نظر گرفته، امروزه دغدغه خیلیهاست.
البته مسائل اقتصادی همواره و در هر دولتی، مهمترین دغدغه مردم بوده، اما بسیاری دیگر هم فارغ از مسائل اقتصادی با استناد به آمارهایی عجیب و غریب ڪه هر ازگاهی از سوی مسئولین مطرح میشود، مسائل فرهنگی را باعث و بانی ایجادِ بیشتر این مشڪلات میدانند.
افزایش آمارهای طلاق، افزایش جرم و جنایت و فسادِ اخلاقی نیز بخشی از دریای بزرگ مشڪلات امروز جامعه است ڪه توجه بخشِ دیگری از جامعه را به خود معطوف نموده است.
به جز مسائل مذڪور موضوعاتی دیگر نظیرِ عدم وجود زیرساختها و بسترهای مناسب در شهرها، استانها و ڪشور و هدر رفت استعدادهای ناب، عدم توسعه یافتگی، مشڪلات جامعه مدنی و تلاشهایی برای رفعِ آنها و … از دیگر مشڪلات ودغدغههای مردم است ڪه در محاورههای عمومی به آن اشاره میڪنند.
متأسفانه جامعه ما جامعه با ثباتی نیست و تلاطمات زیادی را پشت سر گذاشته، انقلاب، هشت سال جنگ و… ڪه همچنان اثراتشان در جامعه قابل مشاهده است.
بعد از جنگ نظامی جامعه در حالت جنگ سرد نگاه داشته شده، علی الخصوص در حوزه اقتصاد.
اقتصاد مبنای زندگی مردم هر جامعه ای است، وقتی اقتصاد با مشڪل مواجه گردد خود به خود سایر زمینهها را تحت الشعاع قرار خواهد داد.
ما در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم، جنگ اقتصادی یڪی از مظاهر جنگ سرد است و به مراتب میتواند بدتر از جنگ نظامی باشد، جنگ نظامی در عین صدماتی ڪه ببار می آورد، باعث همبستگی اجتماعی می گردد، ولی جنگ اقتصادی برعڪس، انسجام اجتماعی را از بین می برد،
یکی از دلایل اصلی عدم انسجام ملی، مشڪلات اقتصادی بالاخص در سالهای اخیر است.
وقتی ڪشور تحریم میگردد، ڪارخانهها، مزارع و.. تعطیل، بیڪاری افزایش می یابد و بهداشت و درمان مردم نیز دچار مشڪل میشود، سفره های مردم ڪوچڪتر واثرات روانی این اتفاقات در روحیه جامعه اثر خواهد گذاشت و این اثرات روحی، قطعاً در روابط اجتماعی بین افراد بروز میڪند.
و اما ازدواج، بیڪاری، مسڪن و مهاجرت از دغدغه های اصلی امروزِ جوانان است و چشم امیدِ جوانان جامعه به همت و تدابیر مسئولان معطوف شده است.
آیا اندیشیده اید ڪه چرا در گذشته مردم زندگی سرشار از آرامش، شادی و نشاط داشتهاند؟ و اما امروز ما در شلوغی و هیاهوی زندگی شهری و ماشینی شادی و نشاط را گم ڪرده ایم؟
متأسفانه امروزه دغدغه های ڪوچک و بزرگ نه تنها شادی و نشاط را از ما گرفته بلڪه برخی از این دغدغه ها، زندگی خانواده های زیادی را فلج نموده و خانواده ها بدنبال راهی جهت رهایی از این مشڪلات و دغدغه ها هستند.
از دیگر مشڪلات امروز جامعه، فساد سیستمی است، فساد سیستمی در جامعه ی ما فقط فساد مالی نیست، در بیشتر روابط فساد مشهود است، هرڪجا روابط بجای ضوابط قرار گیرد، فساد بوجود می آید.
بعنوان مثال باید بدانیم چرخاندن مدیران قبلی و تڪراری ڪه عملڪرد مثبتی نیز نداشته اند نوعی فساد است زیرا، باعث تحقیر نسل های بعدی، اضرار به عموم و هدر رفت بیت المال میگردند.
شایان ذڪر است ڪه این چرخش مدیران در ڪشورهای دیگر نیز وجود دارد، اما در آنجا احزاب با نقد همدیگر، اصلاحات تدریجی و مداوم در سیستمها بوجود آورده اند.
لذا باید پذیرفت ڪه در چنین شرایطی مردم فقط نظاره گر نیستند، وقتی فساد را می بینند بی اعتمادی برایشان بوجود خواهد آمد، بی اعتمادی نسبت به مسئولین، بی اعتمادی نسبت به یڪدیگر و …
مسئولین می بایست به هر طریقِ ممڪن، با اندیشیدنِ تدابیرِ مناسب، عوامل فسادزا را شناسایی، نهایت تلاش خویش را جهت ریشه ڪن نمودن فساد و مرتفع نمودنِ مشڪلات روزمره ی مردم بڪار گیرند.