تاریخ : سه شنبه, ۲۶ فروردین , ۱۴۰۴ 17 شوال 1446 Tuesday, 15 April , 2025

آخرین اخبار

نشست صمیمانه مدیر عامل نفت و گاز مسجدسلیمان با مدیریت شرکت توزیع برق شهرستان پاکسازی منطقه گردشگری دوراهی لالی توسط پرسنل واحد فضای سبز و بهسازی شرکت بهره برداری و نفت و گاز مسجدسلیمان جانمایی و نصب سطل زباله و توزیع کیسه زباله توسط اداره فضای سبز و بهسازی شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان در مناطق گردشگری شهرستان مسجدسلیمان اجرای طرح طبیعت پاک توسط اعضای انجمن همیاران محیط زیست و اداره محیط زیست مسجدسلیمان بارش برف و ترافیک سنگین در جاده های شمالی کشور/ ترافیک سنگین‌ ورودی و خروجی خراسان رضوی، فارس، اصفهان و تهران یارانه نقدی فروردین ماه تغییر کرد؟/ اعلام مبلغ یارانه نقدی در سال ۱۴۰۴ برگزاری نشست صمیمانه فرماندار شهرستان مسجدسلیمان با اصحاب رسانه تشریح عملکرد ۱۴۰۳ هیات شطرنج مسجدسلیمان نشست صمیمانه فرماندار مسجدسلیمان با روسای ستادهای دکتر پزشکیان کسب مدال های رنگارنگ توسط شاگردان مولایی در مسابقات تکواندو استان خوزستان بهسازی جاده ارتباطی مسجدسلیمان-ایذه مدیرعامل جدید شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان منصوب شد پایان پرافتخار مسابقات عملیاتی_تخصصی ورزشکاران آتش نشان استان خوزستان در اهواز دکتر حسین صفارفر به عنوان سرپرست شبکه‌ بهداشت و درمان شهرستان مسجدسلیمان منصوب شد درخشش تکواندوکاران نفت مسجدسلیمان در مسابقات قهرمانی جایزه بزرگ نوجوانان استان خوزستان حضور تیم تکواندو نفت مسجدسلیمان در مسابقات قهرمانی جایزه بزرگ نوجوانان استان خوزستان به میزبانی شهرستان کرخه افتخار آفرینی تیم ھای کاراتہ بانوان و اقایان در مسابقات قھرمانی کشور بانوی شاهنامه خوان مسجدسلیمانی به عنوان دبیر دومین جشنواره ملی استعدادهای صحنه منصوب شد از کارمند نخبه مسجدسلیمانی تجلیل بعمل آمد ارائه خدمات فوق تخصصی هماتولوژی و آنکولوژی در مسجدسلیمان

5

ترکیه چرا از کشورهای دیگر می‌خواهد نامش را طور دیگری بنویسند؟

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 13884
  • 30 بهمن 1401 - 7:25
ترکیه چرا از کشورهای دیگر می‌خواهد نامش را طور دیگری بنویسند؟

در ماه ژوئن سال گذشته بنا به درخواست رسمی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه از سازمان ملل متحد، املا و تلفظ نام این کشور در دنیای انگلیسی‌زبان از ترکی Turkey به ترکیه Türkiye تغییر شکل پیدا کرد.

این تصمیم بنا به درخواست آنکارا از سازمان ملل متحد صورت گرفته است و ترکیه اولین موردی نیست که قصد تغییر نام خود را کرده است. اما چرا کشورها به دنبال تغییر نام خود هستند؟

در واقع باید گفت تغییر نام ترکیه کمتر شبیه به تبدیل کشور رودزیا به زیمباوه در سال ۱۹۸۰ است و بیشتر شباهت دارد به اینکه آلمانی‌ها بخواهند دنیای انگلیسی‌زبان کشورشان را نه آلمان، بلکه «دویچلند» (آنچنان که مردم خودشان آن را صدا می‌زنند) خطاب کنند.

تغییر نام کشورها می‌تواند ملهم از سیاست داخلی باشد، همانطور که احتمالا در مورد ترکیه صدق می‌کند، یا نظیر تبدیل برمه به میانمار در سال ۱۹۸۹ محصول تغییرات ژئوپلتیک و منطقه‌ای باشد. 

مقامات برمه پس از قریب ۱۰۰ سال استعمار بریتانیا، که دگرگونی‌های عمیق فرهنگی و اجتماعی را در این کشور ایجاد کرد، قصد داشتند با تغییر نام کشور خود حرکت به سوی قدرت پسااستعماری نوین و همینطور فاصله گرفتن از میراث استعماری بریتانیا را نشان دهند. مقامات برمه در راستای این تغییرات حتی نام پایتخت را نیز از رانگون به یانگون تغییر دادند.

تایلند در جنوب شرقی آسیا مثال دیگری از این گونه است. برای صدها سال کشوری که در حال حاضر در انگلیسی با عنوان تایلند شناخته می‌شود، «سیام» نامیده می‌شد؛ کلمه‌ای که احتمالاً ریشه چینی دارد و استعمارگران پرتغالی در قرن شانزدهم شروع به استفاده از آن کردند.

زمانی که تایلند در سال ۱۹۳۹ نظام جدید سلطنتی مشروطه خود را اعلام کرد، از جهانیان خواست این نام تصحیح شود. زبان‌شناسان می‌گویند کلماتی مانند سیام اسامی مستعاری هستند که صرفا از سوی افراد خارجی اطلاق شده‌اند و به همین خاطر ملی‌گرایان داخلی تلاش می‌کنند این نام‌ها را جایگزین کنند.

تصحیح این دست نام‌های مستعار در آفریقای پسااستعماری نیز رایج بوده است. تغییر از زئیر (که در اصل به نامگذاری استعمارگران پرتغالی برمیگردد) به جمهوری دموکراتیک کنگو و همینطور تغییر نام رودزیا ( که ریشه در نام سیسیل رودز استعمارگر دارد) به زیمبابوه، دو نمونه از این تغییر اسامی است.

مشخص نیست انگیزه اصلی درخواست اردوغان چه بوده است؛ دولت مدعی است هدف آن جدا کردن نام کشور ترکیه در زبان‌های خارجی از اسامی مشابه است که بعضا برای نامگذاری برخی پرندگان نظیر بوقلمون و یا دیگر مفاهیم منفی مرتبط با آن به کار رفته است.

با این حال برخی ناظران می‌گویند رواج ‌دادن کلمه‌ای با منشأ ترکی در جهان، کاملاً با ناسیونالیسم اردوغان مطابقت دارد و همزمان ممکن است وی بخواهد با این کار توجه‌ها را از اقتصاد ضعیف و آشفتگی سیاسی کنونی ترکیه منحرف کند.

رجب طیب اردوغان در این راستا از دسامبر گذشته فرمان استفاده از املای Türkiye برای نام ترکیه را به منظور «نمایش بهتر فرهنگ و ارزش‌های» کشورش صادر کرده و دستگاه‌های تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی دولت ترکیه به صورت گسترده تلاش برای جا انداختن واژه جدید را شروع کرده‌اند.

برای مثال در اوایل سال جاری میلادی در ویدئویی تبلیغاتی به زبان انگلیسی، گردشگرانی از سراسر جهان به تصویر کشیده شده‌ بود که در نقاط شناخته شدن دنیا عبارت «سلام ترکیه» را با هدف تلفظ جدید نام این کشور تکرار می‌کردند.

در همین راستا شبکه انگلیسی زبان «تی آر تی جهانی» (TRT World) در ترکیه به استفاده از املای Türkiye روی آورده و گویندگان این شبکه نیز تلاش دارند با کنار گذاشتن عادت دیرینه خود نام کشورشان را به شیوه جدید تلفظ کنند.

با این حال ناظران می‌گویند در پی رخدادهای تازه در این کشور و به خصوص زلزله ویرانگری که بیش از ۳۵ هزار ترک را به کام مرگ فرستاده است، مشخص نیست این تغییر سیاست زبانی در کوتاه‌مدت تا چه میزان موثر نشان دهد.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=13884

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.