به قلم: یونس رفیعی منجزی – کارشناس ارشد جامعه شناسی
با شیوع ویروس کرونا-کوید۱۹در جهان، یکی از مراکزی که در معرض خطر انتشار هرچه بیشتر این ویروس به علت تراکم جمعیتی قرار گرفت؛ مراکز آموزشی بودند. تراکم بالای دانش آموزان، پرسنل آموزشی و کثرت مراجعه کنندگان سبب شد که دولت برای مصون ماندن از خطر ابتلا، تصمیم به تعطیلی این مراکز بگیرد.
یکی از خصوصیات رفتاری ویروس کرونا سرعت انتقال و ابتلای این ویروس است. لذا برنامه های آموزش رسمی در اکثر نقاط درگیر با این ویروس، تعطیل شدند. اما اهمیت آموزش و ادامه روند آموزش بر همگان آشکار و مبرهن است.
دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا برای مصونیت بخشی از جامعه ی درگیر، تصمیم به تعطیلی این مراکز گرفته که این دوری از تحصیل و آموزش سبب نگرانی و دغدغه اولیاء و صاحبنظران آموزش و پرورش شده است! آموزش و پرورش از طریق شبکه آموزش رسانه ملی و پس از آن شبکه شاد (شبکه آموزش دانش آموزی) را در بستر پیام رسان های داخلی، پیشنهاد نمود. این روش با #شعار آموزش ادامه دارد، سبب شد که آموزش و پرورش از طریق رسانه به شکل رسمی وارد این چرخه ی شود، اما با ادامه تعطیلی به علت شیوع کرونا در کارآمدی این شیوه ها نقد های بسیاری پدیدار شد.
نقد های به آموزش از طریق رسانه ملی و شبکه شاد: یکی از انتقادات، زیرساخت اینترنت کشور است. باید بررسی کرد که زیرساخت اینترنت کشور برای آموزش ۱۴ میلیون دانشآموز پاسخگو هست یا خیر؟ به هر حال پارامترهای مختلفی در این حوزه نقش دارند. ترافیک اینترنت باعث میشود سرویسدهی ضعیف شود،یا بررسی این مسئله که در مناطقی که دسترسی به اینترنت ندارند، چگونه از نعمت شبکه شاد استفاده نمایند؟ انتقاد بعدی که از تاکید بر استفاده از این سیستم وارد می شود این است که آیا تمامی دانش آموزان ایرانی دسترسی به گوشی هوشمند برای استفاده از این برنامه آموزشی را دارند؟ یا فرضا خانواده ای که دو دانش آموز دارد از آنجا که باید نوبتی از تلفن همراه اولیا استفاده کنند، دچار مشکل شدهاند. موضوع دیگر این است که در آموزش، ارتباط بصری مدرسین و دانش آموزان بسیار مهم است و در آموزش مجازی متاسفانه این ارتباط چشمی وجود ندارد و معلم نمیداند که دانش آموزان بر ارائه مطالب و مفاهیم تمرکز دارند یا خیر، طرح درس را متوجه شده یا نه، یا اینکه دانشآموز تمرینات را خودش در منزل انجام داده یا با کمک دیگران؟ در واقع متولیان آموزش نمیتوانند ارزشیابی مناسبی از فرایند تدریس داشته باشند.این انتقادات گوشه ای از معایب و محدودیت های شبکه شاد است که می طلبد برنامه ریزان و صاحبنظران آموزش و پرورش در خصوص شعار آموزش ادامه دارد بررسی های بیشتری داشته باشند.
اقای منجزی عزیز به ایرادات بالا قیمت سرسام اور اینترنت را هم اضافه کنید???
ترافیک اپلیکیشن شاد برای شاتلی ها رایگان است. به نمایندگی شاتل در اداره پست مسجدسلیمان مراجعه نمائید
خیلی کامل و دقیق بود .ممنون از آقای رفیع منجزی.
کاش درد همه ی آدما کرونا بود،کاش انسان ها کمی به خودشون و رفتارشون توجه میکردند و انسانیت
کاش بیشتر انسان ها نگران انسانیتشون بودن،تا یک ویروس ساختگی