تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ 23 جماد أول 1446 Sunday, 24 November , 2024

آخرین اخبار

گروه های سیاسی و الیت ها اجازه دهند استاندار توانمندخوزستان با هدف توسعه استان ساختار مدیریتی را اصلاح نماید فرخ ناصری کریموند مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب شد تحلیلی بر یک رخداد و تجلیلی از یک شریفمرد امداد به قلم د.عماد هلالی حاج عباس عربی نماد برتر منزلت مردمی غلامرضا جلیلی نیا رئیس ستاد یاران دکتر پزشکیان در استان خوزستان: دولت نشان داد به خوزستان نگاه ویژه دارد انتخاب استاندار خوزستان و چالش های پیش رو مسابقات آمادگی جسمانی قهرمانی استان خوزستان و انتخابی دومین المپیاد کشوری در اهواز برگزار شد رویکردهای گزینش استاندار (پی آمدهای رویکرد قومی ) رویکردهای گزینش استاندار ( با تاکید بر رویکرد قومی ) «زهره عالی‌پور» سرپرست سازمان خصوصی‌سازی شد مسجدسلیمان میزبان مسابقات شطرنج سریع (رپید) خواهد بود آگهی استخدام شرکت پتروشیمی مارون لزوم نقش پذیری جوانان در جریان های اجتماعی، توسعه و نظام مدیریت جدید استان خوزستان آغاز پذیرش دانشجوی بدون کنکور در مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی صنعت آب و برق خوزستان سخنی چند با جناب اقای رئیس جمهور پزشکیان! سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز: درخشش دانش آموزان آموزش وپرورش ناحیه ۴ اهواز، با کسب ۳۴ رتبه زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری آیا خوزستان نیازمند استاندار توسعه گراست ؟! سرباز کردن زخم کهنه کارکنان رسمی استخدامی سال ۱۳۹۲صنعت نفت حمید بورد، گزینه مطلوب کارکنان نفت و تصمیم گیر بزرگ برای انتخاب مدیران نفتی یک مدیر اجرایی خوزستانی، استاندار جدید خوزستان میشود؟؟ جنوبی های تکنوکرات، “هم نوا” با وزیر نفت

8

باید از خودمان در فضای مجازی مراقبت کنیم/ این هشتگ‌های لعنتی اراده را از انسان سلب می‌کند

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 3 دقیقه
  • کد خبر : 12856
  • 24 آذر 1401 - 8:04

احمد مازنی نوشت: به نظر می‌رسد همه ما باید از خودمان در این فضا (فضای مجازی) مراقبت کنیم و تا از خبر یا مطلبی اطمینان حاصل نکردیم از پذیرش و به خصوص بازنشر آن خودداری کنیم و خدای ناکرده به دلیل گرایش سیاسی، دین‌مان را به دنیای دیگران نفروشیم.

احمد مازنی در یادداشتی با عنوان «این هشتگ‌های لعنتی!» برای روزنامه اعتماد نوشت: معمولا آدم‌ها را به دو دسته عالم و جاهل تقسیم می‌کنند، اما در کلام امام علی(ع) مردم سه دسته‌اند: یک دسته عالم ربانی، دسته دوم متعلم بر سبیل نجات یعنی افرادی هستند که اگر عالم نیستند برای کسب علم تلاش می‌کنند، اما دسته سومی هم هستند که از آنها به همج الرعاء تعبیر شده.

بیان مولا که در یکی از حکمت‌های نهج‌البلاغه آمده، چنین است: از سخنان آن حضرت علیه‌السلام است به کمیل ابن زیاد نخعی (که از خواص و نیکان و یاران آن بزرگوار بوده). کمیل ابن زیاد گفته: امیرالمومنین علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام دست مرا گرفته به صحرا برد، چون به بیرون شهر رسید، آهی کشید مانند آه کشیدن اندوه رسیده، پس از آن (درباره دانش و دانشمندان) فرمود: «اِنّ هذِهِ الْقُلُوب أوْعِیهٌ فخیْرُها أوْعاها فاحْفظْ عنِّی ما أقُولُ لک. النّاسُ ثلاثهٌ فعالِمٌ ربّانِیٌّ و مُتعلِّمٌ علی سبِیلِ نجاهٍ و همجٌ رعاعٌ أتْباعُ کُلِّ ناعِقٍ یمِیلُون مع کُلِّ رِیحٍ لمْ یسْتضِیئُوا بِنُورِ الْعِلْمِ و لمْ یلْجئُوا إِلی رُکْنٍ وثِیقٍ» (نهج‌البلاغه حکمت ۱۴۷)  «ای کمیل ابن زیاد، این دل‌ها ظرف‌ها (ی علوم و حقایق و اسرار) است و بهترین آن دل‌ها نگاه‌دارنده‌تر آنهاست. پس (هوشیار باش و) از من نگاه‌دار و به یاد داشته باش آنچه به تو می‌گویم، مردم سه دسته‌اند: عالم ربّانی (دانای خداشناسی که به مبدا و معاد آشنا بوده و به آن عمل کند) و طالب علم و آموزنده‌ای که (از جهل و نادانی) بر راه نجات و رهایی یافتن است و مگسان کوچک و ناتوانند که هر آواز‌کننده‌ای را پیروند و با هر بادی می‌روند از نور دانش روشنی نطلبیده‌اند و به پایه استواری پناه نبرده‌اند.» (نهج‌البلاغه حکمت ۱۴۷)  همج الرعاء نه عالمند و نه برای کسب علم تلاش می‌کنند.

اینها زیر علم حزب باد سینه می‌زنند و در پی هر صدایی که بلند‌تر باشد، راه می‌افتند. این گروه همیشه بوده‌اند، هستند و خواهند بود. وقتی مولای ما علی(ع) درباره آنها با انسان رازداری چون کمیل درددل می‌کند، حکایت از این دارد که این دسته در زمان مولا هم بوده‌اند و چه موجودات عجیبی هستند که درباره آنها چنین راز می‌گوید. در علایم آخرالزمان هم می‌گویند قبل از ظهور موعود امم، دجال ظهور خواهد کرد و بر خری سوار است و مردم در پی او روانند! 

یکی از نمادهای خر دجال و حزب باد هشتگ‌های فضای مجازی است. وقتی در اتاق فکرهای یک جریان فکری بنا بر این می‌شود که یک کلمه به اصطلاح ترند شود. چنان پروپاگاندایی راه می‌اندازند که ناخواسته و بدون تفکر روی صحت و سقم آن بسیاری آن را لایک  و بازنشر می‌کنند و بدون اراده تبدیل می‌شوند به مزدور بی‌جیره و مواجب آن اتاق فکر.

فرق نمی‌کند این اتاق فکر مربوط به چه مساله یا موضوعی باشد و از ناحیه کدام جریان فکری باشد و چه هدفی را دنبال کند! البته گرایش و علایق افراد در تمایل به هشتگ‌ها بی‌تاثیر نیست، اصلاح‌طلب، اصولگرا، برانداز، انقلابی، ضد انقلاب و…

اما خیلی نیاز به دقت ندارد که بسیاری از افراد به تدریج از دنبال‌کننده و لایک‌زننده تبدیل شده‌اند به تولید‌کننده همان محتوا و خود به اصطلاح شاخی شده‌اند! این هشتگ‌های لعنتی اراده را از انسان سلب می‌کند و نوعی الیناسیون و از خودبیگانگی را بر انسان تحمیل می‌کند.

همچنین اختصاص به عوام هم ندارد، بسیاری از چهره‌ها که داعیه لیدری هم دارند در دام این هشتگ‌ها گرفتار می‌شوند و با آن همراه می‌شوند و بالاخره حرفی می‌زنند که حرف اینها نیست، حرف آنهاست!

به نظر می‌رسد همه ما باید از خودمان در این فضا مراقبت کنیم و تا از خبر یا مطلبی اطمینان حاصل نکردیم از پذیرش و به خصوص بازنشر آن خودداری کنیم و خدای ناکرده به دلیل گرایش سیاسی، دین‌مان را به دنیای دیگران نفروشیم.

از سوی دیگر منابع معتبر درباره اخبار مهم اطلاع‌رسانی کنند و در تولید و نشر اخبار انصاف، صحت و صداقت را اصل بدانند که النجات فی الصدق.

 

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=12856

برچسب ها

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.