دیدبان پرس: این امر در استانهای ایران به طور فزاینده ای مورد توجه قرار گرفته و سهم پارکها و سرانه فضای سبز در شهرها نقشی بی بدیل در مدیریت شهری ایفا میکند
بر اساس تحقیقات صورت گرفته متوسط سرانه فضای سبز در ایران به ازای هر نفر ۱۲ متر مربع است.
وجود هر چه بیشتر فضاهای سبز از جمله بوستان ها در زندگی شهری علاوه بر این که می تواند فضایی مفرح را برای کودکان فراهم کند، نقشی موثر در تامین سلامت روان شهروندان و خانواده ها خواهد داشت. این در حالی است که با وجود طرح های اجراشده برای توسعه فضای سبز و کمربند سبز شهرها در سال های گذشته، آمارها حاکی از آن است که سرانه فضای سبز شهری ایران کمتر از نصف استانداردهای جهانی است!
در واقع طبق استانداردهای جهانی مقدار فضای سبز در شهرها دست کم میبایست به ازای هر نفر ۲۵ متر مربع باشد که با مقایسه این آمار در ایران به عدم توجه در سطح کلان به موضوع بوستان و فضای سبز خواهیم رسید.
البته ارقام فوق آمار بیانگر میانگین کل کشور است. جالب اینجاست که در استان خوزستان چند شهر با سرانه فضای سبز نزدیک به استاندارد جهانی داریم. دزفول و آبادان از جمله این شهرها هستند که به ترتیب با ۲۲ و ۱۶متر مربع جایگاه کمنظیری را در استان و کشور کسب نموده اند.
اما در مسجدسلیمان همیشه عقب مانده از این مواهب شهری و امکانات اولیه شهرسازی مقدار سرانه چیز دیگریست. اخیرا اما از سوی شهرداری مسجدسلیمان آماری در این خصوص ارائه نشده و آمارها مربوط به چند سال پیش است.
استانداردهای جهانی و کشوری به کنار، این رقم حتی نتوانسته مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص طرح جامع شهری را هم برآورده سازد. بر این اساس سرانه فضای سبز شهرستان مسجدسلیمان میبایست بین ۷ تا ۱۰ متر لحاظ گردد که ناگفته پیداست هنوز با این ارقام فاصله زیادی داریم.
پارک نرگس یکی از قدیمیترین المانهای شهری در مسجدسلیمان است.
این پارک که در ابتدای مسیر تلاقی دو خیابان اصلی شهر واقع شده در واقع تنها پارک درون شهر مسجدسلیمان است.
تصاویر موجود از وضعیت پارک دردناک و تعجب آور است.
درحالیکه مرتبا از عملکرد شهرداری در سطح شهر گزارش بیرون آمده و برخی رسانه ها در بوق تبلیغات میدمند ، کرسی های شکسته و اسباب بازی های ناقص در این مجموعه به چشم میخورد.
بی توجهی مسئولین مربوطه در شهرداری به این مشکلات و نبود راهکار مناسب جهت برون رفت از این وضعیت نشاندهنده ضعف مدیریت در شهرداری مسجدسلیمان است.
شهردار تازه به کرسی نشسته هم گویا از این موضوع کاملا بی خبر است ویا اگر مطلع میباشد کاملا منفعل بوده و اقدامی نمیکند.
در هر حال نبود یک پارک مناسب برای تفریح کودکان و آسایش خانوادهها لکه ننگی است که اثر آن از دامن شهرداری مسجدسلیمان به این زودی پاک نمیشود و میتواند پاشنه آشیل شهردار مسجدسلیمان باشد.
انتظار میرود فرماندار مسجدسلیمان که خود شهردار سابق بوده با ورود به این موضوع اقدام لازم را در خصوص راهاندازی مجدد و سامان بخشیدن به این پارک صورت بخشد.