دیدبان مسجدسلیمان : وقتی جغد های نکبت ، سمفونی ماتم و عزا را در تالار خانواده می نوازند شب و خون بر پیکر زمان غالب گردیده و خشونت و بی رحمی از دیدگان قساوت مستولی می گردد و گاهی این درنده خویی انسانیت را نمی توان با هیچ موجود خوناشامی مقایسه کرد. در وجودش نه ترحمی جوش می زند و نه وجود عزیزترین اعضای خانواده را احساس می نماید.
قتل های خانوادگی از پیدایش و تولد انسان در کره زمین به ظهور رسیده است. دو فرزند از فرزندان حضرت آدم اولین قتل در خانواده را رقم زدند و قابیل بخاطر حسادت، برادرش هابیل را کشت که در قرآن مجید در آیات ۲۷ الی ۳۱ سوره مائده به آن اشاره شده است. در جامعه امروزی قتلهای خانوادگی بیداد می کند. در بازنگری به علل این گونه قتل ها میتوان به چند عامل اساسی که در این وقایع دلخراش دخیل می باشند به صورت اجمالی پرداخت؛ از قبیل فقر، بیکاری و اعتیاد، میترا استاد همسر محمدعلی نجفی وزیر سابق آموزش و پرورش و قتل های دیگری که پسر به واسطه اعتیاد مادرش را می کشد،پدر با داس گردن دخترش رامی زند و…
اینگونه اعمال خشونتبار را میتوان محصول دنیای امروزی علم و تکنولوژی دانست. دسترسی به دنیای مجازی و انتشار فرهنگ بی بند و باری و خشونت و تزریق فرهنگ انحطاط در خانواده ها می تواند زلزله بزرگی را در کانون خانواده ایجاد نماید وقتی فرزندان خردسال با دیدن این گونه فیلم ها در خانه خود با فرهنگ قساوت مانوس می شوند ما نمی توانیم جامعه بهتری را در آینده متصور نماییم.
خشونت ها و قتل های خانوادگی در کشورهای جهان سوم بیشتر نمایان است به ویژه در افغانستان و ایران و ممالک عربی که به نوعی بیاعتمادی و اضطراب را در جامعه ترویج داده است. از مهمترین وقایع دیگر مشاهده شده وجود اسلحه در خانه است که میتواند آمار قتل های خانوادگی را افزایش دهد. متاسفانه در این خصوص فرهنگ سازی نشده است. مردم باید آگاه شوند که اسلحه در خانه میتواند دشمن زندگی آنها باشد.
روابط عاطفی به صورت متقابل رشد می کنند، بنابراین وقتی هیچ دادوستدی نیست تلاش های شما بدون بازگشت است و شما تنها طرفی هستید که می خواهید این رابطه را بهتر کنید اقدامات شما شاید بی فایده خواهد بود که هیچ کس به تنهایی نمی تواند یک رابطه را حفظ نماید و احتمال دارد هیچ آیندهای نداشته باشید. دست اندرکاران تعلیم و تربیت از ابتدایی تا دانشگاه باید در خصوص پیشگیری از فرهنگ خشونت و عواقب شوم این پدیده اجتماعی آموزش های لازم را به عمل آورند تا کانون گرم خانوادگی گذشته به کانون رعب و وحشت و دلهره تبدیل نشود مهمترین دستوراتی که دین مبین اسلام به آن تاکید داشته است جلوگیری از نابودی و قتلهای خانوادگی هر کدام از طرفین میتوانند با کمک به مراجع ذیصلاح از یکدیگر جدا شوند و ادامه زندگی خود را از سر گیرند.
به امید روزی که درهمه خانواده ها شادی ونشاط حکمفرما شود.