《دیدبان مسجدسلیمان 》سعید کریمی کارشناس ارشد حقوق خصوصی شهروندان درمواجهه با خسارت های شهروندی؛ طبق قاعده تسبیب و لاضرر و همچنین قانون مسئولیت مدنی می توانند خسارات وارده به خویش را از ادارات ذی ربط دریافت نمایند.
مطالبه حقوق برای شهروندان درصورت خسارت دیدن از فضاهای شهری طبق قانون، محفوظ است.
قصور اشخاص و سازمان ها (مانند شهرداریها، اداره راه و ترابری، برق، آب، گاز، مخابرات یا پیمانڪاران آنها) هنگام انجام عملیات اجرایی یا ڪوتاهی در انجام وظایف ومسئولیتهای خود همچون؛ عدم نصب علایم استاندارد و عدم رفع نقص و بی توجهی به ضوابط ایمن سازی منجر به وقوع تصادفات و ورود صدمات و هزینه ها بر مردم؛ برای ادارات ذی ربط مسئولیت ایجاد نموده و طبق قانون باید خسارات وارده را جبران نمایند.
خسارت دیدن شهروندان از فضاهای شهری مانند افتادن در چاله های غیرضروری معابر و راه ها در علم حقوق به شاخه تقصیر مربوط می شود.
شهروندان درصورت مواجه شدن با چنین شرایطی می توانند با استناد به مواد یک و دو قانون مسئولیت مدنی و قاعده تسبیب و لاضرر از نهاد مربوطه مطالبه خسارات نمایند.
یڪی از موارد مسئولیتهای نهادها و سازمان ها، ڪه صرف ڪردن مالیات و عوارض دریافتی از شهروندان به منظور ارائه خدمات از جمله ساخت جادهها، بزرگ راهها و خیابانها برای شهروندان است؛
بنابراین اگر به دلیل ڪمبودهای این فضاها، خسارتی به یک شهروند یا اموال او برسد، باید توسط نهاد مرتبط جبران شود.
اگر در چنین مواردی تقصیر شهرداری و یا ادارههای ذی ربط و هر ارگان دیگر اثبات گردد، میزان صدمات و خسارات وارده توسط ڪارشناس تعیین می شود و دادگاه بر اساس میزان تقصیر، برای جبران خسارت به وجود آمده رای صادر می ڪند.
پس از تأمین دلیل؛ ڪارشناسی باید از طریق شورای حل اختلاف محل خسارت، مطالبه خسارت از مقصر را مطالبه ڪرد.
حقوق شهری ڪه موضوع آن چگونگی روابط مردم شهر، حقوق و تڪالیف آنان در برابر یکدیگر و همچنین در برابر جامعه و روش احقاق و استیفای آن است را میتوان به عنوان اصولی دانست که منشعب از حقوق اساسی ڪشور است.
موضوع جبران اینگونه خسارات توسط دولت؛ یڪی ابتدایی ترین و مهمترین مطالبات افراد یک جامعه، از دولت و مسئولین ڪشور است ڪه رعایت آن و در نتیجه ایجاد رضایت در مردم از این بابت، می تواند بر مقبولیت حاڪمیت بیفزاید.