تاریخ : چهارشنبه, ۳۰ آبان , ۱۴۰۳ 19 جماد أول 1446 Wednesday, 20 November , 2024

آخرین اخبار

گروه های سیاسی و الیت ها اجازه دهند استاندار توانمندخوزستان با هدف توسعه استان ساختار مدیریتی را اصلاح نماید فرخ ناصری کریموند مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب شد تحلیلی بر یک رخداد و تجلیلی از یک شریفمرد امداد به قلم د.عماد هلالی حاج عباس عربی نماد برتر منزلت مردمی غلامرضا جلیلی نیا رئیس ستاد یاران دکتر پزشکیان در استان خوزستان: دولت نشان داد به خوزستان نگاه ویژه دارد انتخاب استاندار خوزستان و چالش های پیش رو مسابقات آمادگی جسمانی قهرمانی استان خوزستان و انتخابی دومین المپیاد کشوری در اهواز برگزار شد رویکردهای گزینش استاندار (پی آمدهای رویکرد قومی ) رویکردهای گزینش استاندار ( با تاکید بر رویکرد قومی ) «زهره عالی‌پور» سرپرست سازمان خصوصی‌سازی شد مسجدسلیمان میزبان مسابقات شطرنج سریع (رپید) خواهد بود آگهی استخدام شرکت پتروشیمی مارون لزوم نقش پذیری جوانان در جریان های اجتماعی، توسعه و نظام مدیریت جدید استان خوزستان آغاز پذیرش دانشجوی بدون کنکور در مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی صنعت آب و برق خوزستان سخنی چند با جناب اقای رئیس جمهور پزشکیان! سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز: درخشش دانش آموزان آموزش وپرورش ناحیه ۴ اهواز، با کسب ۳۴ رتبه زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری آیا خوزستان نیازمند استاندار توسعه گراست ؟! سرباز کردن زخم کهنه کارکنان رسمی استخدامی سال ۱۳۹۲صنعت نفت حمید بورد، گزینه مطلوب کارکنان نفت و تصمیم گیر بزرگ برای انتخاب مدیران نفتی یک مدیر اجرایی خوزستانی، استاندار جدید خوزستان میشود؟؟ جنوبی های تکنوکرات، “هم نوا” با وزیر نفت

8
به قلم افشین حیدری دکترای مدیریت پژوهشی

فیزیولوژی انسانی

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 4 دقیقه
  • کد خبر : 17306
  • 01 مهر 1402 - 19:06
فیزیولوژی انسانی
در این مقاله دکتر افشن حیدری به موضوع فیزیولوژی بدن انسان می پردازد و کاربرد پروتئین ها را در بدن تشریح می کند

دیدبان پرس : مصرف پروتئین زیاد باعث زیاد شدن جریان خون کلیوی GFR را افزایش می دهد، رژیم پُر پروتئین را مزمن بخشی از GFR و جریان خون کلیوی بخاطر رشد کلیه ها است ولی ۱ تا ۲ ساعت پس از مصرف یک وعده غذایی گوشتی پُر پروتئین GFR و جریان خون کلیوی ۲۰ تا ۳۰ در صد افزایش می یابند. آزاد شدن اسید های آمینه بداخل خون که از توبول  ابتدایی باز جذب می شوند، پس از مصرف یک وعده غذایی گوشتی پُر پروتئین افزوده شده، و چون اسیدهای آمینه سدیم با هم در توبولهای ابتدایی باز هم جذب می شوندافزایش باز جذب اسدهای آمینه جذب سدیم  از این توبولها را تحریک می کند این عمل باعث کاهش رسیدن سدیم به ماکولادنا شده با مکانیسمی که قبلاً شرح داده شده (فیزیک -گلومرون – مقاومت آرتوپول آوران کاهش یافته و جریان خون کلیوی و GFR افزایش می یابد.

گلوکز نیز مثل بعضی اسید های آمینه از توبول های ابتدایی همراه سدیم باز جذب می شود. بنابراین این افزایش رسیدن گلوکز به توبولها باعث میشود مقدار بیشتر از حد سدیم همراه گلوکز باز جذب شود این فرآیند به نوبه خود رسیدن کلرو سدیم به ماکولادنا را کاهش داد و گشاد شدن ارتوبولهای آوران بواسطه فیزیک توبول گلومرون و در پی آن افزایش جریان خون کلیوی و GFR را باعث می شوند.کار تنفس تهویه ریوی و خروج هوا بین محیط و دریچه ها، دیفوزیون اکسیژن و دی اکسید کربن بین  دریچه ها و خون، انتقال اکسیژن و دی اکسید کربن در خون و مایعات بدن، تنظیم تنفس است.

کومپلیانس ریه ها میزان اتساع ریه ها به ازای هر واحد افزایش در فشار خون بین دو طرف ریه بنام کومپلیانی معروف است. هنگامی که پروتئینهای معده را ترک می کنند معمولاً به شکل پروتؤزها پپتونها و پلی پپتیدهای بزرگ می باشند و بلافاصله تحت تأثیر آنزیم های تریپسین – کیمو تریپسین –کربوکسی- پلی پپتیدا پرالاستاز قرار می گیرند -ترپپسین و کیموتریپسین پروتئینها را به پلی پپتیدهای کوچک تبدیل کرده سپس کربوکسی پلی پپتید از اسیدهای آمینه را ازآنهایی کربوکسی  پلی پپتیدها جدا می کند.

پروآلاستاز به الاستاز تبدیل می شود و فیبرهای آلاتین را که گوشتها را بصورت یکپارچه در می آورد، هضم می کند – فقط درصد کمی از پروتئینها به وسیله شیره معده به اسیدهای آمینه تبدیل می شوند و قسمت اعظم آنها به صورت دی پپتید حتی بزرگتر باقی می مانند که آخرین قسمت هضم پروتئینها به وسیله آنترویستمهای روده باریک انجام می گیرد.

منابع کارهای لوله گوارش، گازهای حاصل از عمل باکتریها، هوای بلعیده شده، گازهایی که از خون بداخل لوله گوارش انتشار می یابند، بیشتر گازها در معده نیتروژن و اکسیژن بلعیده شده است که با آروغ خارج می شود کمی از این گازها در روده باریک هم وجود دارند و گاهی در اثر ترکیب سریع شیره اسیدی معده و بیکربنات دی اکسید کربن هم به آنها اضافه می شود. در روده فراخ بیشتر گازهای دی اکسید کربن – متان و هیدروژن همراه با مقادیر کمی اکسیژن و نیتروژن بلعیده شده بعضی غذاها باعث دفع گاز بیشتری از مقعد می شوند، مانند – حبوبات _-کلم – پیاز – گل کلم -ذرت که حبوبات دارای قند غیرقابل هضم هستند که غذای خوبی برای باکتریهای کولون است. مقدار گاز در هر روز وارده روده فراخ حدود ۷ تا ۱۰ لیتر می باشد.

متابولیسم کربوهیدراتها و تولید آدنوزین تری فسفات نقش ATP این ترکیب شیمیایی ناپایدار در سیتوپلاسم و نوکلوپلاسم تمام سلول‌ها وجود دارد ATP ترکیبی از آوین  ریبوز ۳ رادیکال فسفات است که دو رادیکال آخر به وسیله پیوند پرانرژی به بقیه مولکول متصل می باشد، مقدار انرژی آزاد شده از هر یک از این پیوندها حدود ۷۳۰۰ کالری در شرایط استاندارد حدود ۱۲۰۰۰ کالری در بدن می باشد ATP اسکناس رایج انرژی در بدن energy_currrency می باشد که در حال طبیعی تا ۹۰ درصد کربوهیدراتها برای ساخت مجدد آن بکار می رود. متابولیسم پروتئینها حدود ۳/۴ مواد جامد بدن را تشکیل داده و انواع آنها ۱-پروتئینهای ساختمانی ۲- آنزیم‌ها ۳-نوکلئو پروتئینها ۴-پروتئینهای انتقال اکسیژن ۵- پروتئینهای عضلات که اجزای اصلی پروتئینها اسیدهای آمینه هستند که ۲۰ نوع از آنها در بدن دیده میشوند و از این تعداد ۱۰ تای آنها برای بدن ضرورت دارند و باید همراه غذا وارد بدن شوند یعنی بدن قادر به ساخت آنها نیست – اسیدهای آمینه در دو صف مشترکند. هر اسید آمینه دارای یک رادیکال نیتروژن (رادیکال) ایمنی Nh2 می باشد – اسیدهای آمینه به وسیله اتصالات پپتیدی peptide _ linkage به هم متصل شده اند و زنجیرهای پپتیدی piptide _ chain تشکیل می دهند.

تستسترون باعث افزایش پروتئینها درتمام بافتهای بدن بخصوص افزایش پروتئینهای انقباضی عضلات بمیزان ۳۰ تا ۵۰ درصدی می شود علت تفاوت آن با هورمون رشد نیز بخاطر آنست که این هورمون باعث رشد کلیه بافتها بطور نامحدود می شود ولی تستسترون باعث می شود که عضلات و سایر بافتهای پروتئینی فقط برای چند ماه بزرگ شوند. استروژن یا هورمون اصلی جنس مؤنث نیز باعث افزایش کمی در پروتئینها می شود ولی اثر آن در مقایسه با تستسترون جزئی است و باید گفت که تستسترون و پروتئین ها هر دو مکمل هم و نقش بسیار سازنده ای در توده رشد عضلانی بدن دارند ورزشکاران عزیز برای رشد عضلات این دو بسیار مهم و با ارزش است.

افشین حیدری

دکترای مدیریت پژوهشی

کارمند امور ورزش شرکت بهره برداری نفت وگازمسجدسلیمان

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=17306

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.