تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ 21 جماد ثاني 1446 Sunday, 22 December , 2024

آخرین اخبار

بازگشت شکست ناپذیرترین مربی فوتبال ایران/ محرومیت ابراهیم اشکش تعلیق شد زلزله در دامن میراث صنعتی و فرهنگی مسجدسلیمان درخواست فوری ستادهای مردمی، امید، شورای راهبردی و ستاد معین مردمی و مرکزی دکتر پزشکیان در شهرستان مسجدسلیمان از استاندار محترم خوزستان گروه های سیاسی و الیت ها اجازه دهند استاندار توانمندخوزستان با هدف توسعه استان ساختار مدیریتی را اصلاح نماید فرخ ناصری کریموند مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب شد تحلیلی بر یک رخداد و تجلیلی از یک شریفمرد امداد به قلم د.عماد هلالی حاج عباس عربی نماد برتر منزلت مردمی غلامرضا جلیلی نیا رئیس ستاد یاران دکتر پزشکیان در استان خوزستان: دولت نشان داد به خوزستان نگاه ویژه دارد انتخاب استاندار خوزستان و چالش های پیش رو مسابقات آمادگی جسمانی قهرمانی استان خوزستان و انتخابی دومین المپیاد کشوری در اهواز برگزار شد رویکردهای گزینش استاندار (پی آمدهای رویکرد قومی ) رویکردهای گزینش استاندار ( با تاکید بر رویکرد قومی ) «زهره عالی‌پور» سرپرست سازمان خصوصی‌سازی شد مسجدسلیمان میزبان مسابقات شطرنج سریع (رپید) خواهد بود آگهی استخدام شرکت پتروشیمی مارون لزوم نقش پذیری جوانان در جریان های اجتماعی، توسعه و نظام مدیریت جدید استان خوزستان آغاز پذیرش دانشجوی بدون کنکور در مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی صنعت آب و برق خوزستان سخنی چند با جناب اقای رئیس جمهور پزشکیان! سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز: درخشش دانش آموزان آموزش وپرورش ناحیه ۴ اهواز، با کسب ۳۴ رتبه زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری آیا خوزستان نیازمند استاندار توسعه گراست ؟! سرباز کردن زخم کهنه کارکنان رسمی استخدامی سال ۱۳۹۲صنعت نفت

4
بدون پول خرید ڪن

طرحی نو برای تشویق شهروندان

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 4420
  • 29 مرداد 1399 - 19:10
طرحی نو برای تشویق شهروندان

برنامه ریزی برای اجرای طرح شڪل‌گیری و راه‌اندازی هایپرمارڪت پسماند خشک با مشارڪت شهرداری؛ محیط زیست و حوزه پسماند

دیدبان مسجدسلیمان:هایپر پسماندها: محل هایی هستند ڪه در آن ارزش ریالی پسماندهای خشک شهروندان از جمله دور ریختنی‌های پلاستیڪی، شیشه‌ای، الڪترونیڪی، فلزی و… براساس قیمت‌های مصوب سازمان پسماند شهر مشخص می شود و طبق این طرح اهالی می‌توانند معادل ریالی آن از اجناسی ڪه در این هایپر پسماند وجود دارد، خریداری ڪنند.
این هایپر پسماندها باید با نصب جداول ارزش پسماندها را برای شهروندان مشخص نمایند.
با اجرای این ایده، طبق قیمت‌های مصوبی ڪه از سوی سازمان پسماند اعلام می‌شود، شهروندان به ازای پسماندی ڪه تحویل می‌دهند، می‌توانند برای دریافت چندین نوع ڪالا حق انتخاب داشته باشد.
اثربخشی این طرح در تشویق مردم برای تفکیک پسماند خشک و تر،
ارائه بسته‌های آموزشی و آموزش چهره به چهره توسط ڪارشناسان هم باید بخشی از برنامه‌هایی باشد ڪه در آینده نزدیک توسط ادارات مربوطه اجرا گردد.

لازم به ذڪر است ڪه اطلاع‌رسانی، شرط موفقیت این هایپرپسماندهاست.
حدود۴۰درصد پسماندهای تولیدی شهروندان را پسماندهای خشک تشڪیل می‌دهند ڪه با توجه به پیامدهای منفی زیست‌ محیطی آن، شهرداری باید تلاش ڪند در برنامه های توسعه شهری، تفکیک از مبدأ پسماندها با هدف تسریع در فرایند بازیافت و افزایش تفکیک پسماندهای بهداشتی اجرا نماید.
اجرای این نوع اقدامات از جمله طرح ڪاپ(کاهش پسماند) و راه‌اندازی هایپر پسماند از اهمیت بالایی برخوردار است، اما نیاز است ڪه تبلیغات لازم برای اطلاع‌رسانی گسترده توسط فعالان محیط زیست در گروه‌های مجازی انجام شود و همه گروه‌های شغلی و مراڪز آموزشی در جریان آنها قرار گیرند.
یڪی از اقدامات مهمی ڪه مدیریت شهری باید به آن توجهی ویژه نماید، ڪاهش پسماند و دفن آن با هدف افزایش تفکیک پسماندها و راه‌اندازی هایپر پسماند ڪه از خدمات ارزشمند و مڪانیزم‌های تشویقی در مناطق مختلف محسوب می‌شود، می باشد.
طبیعتاً این طرح مهم و اثرگذار است و در ڪنار طرح ڪاپ، باید مورد توجه سایر مسئولان نیز قرار گرفته و در مناطق مختلف شهر اجرایی شود.
اگر این طرح اجرایی شود تا قسمت زیادی از پسماندهایی ڪه قابل استفاده مجدد هستند، توسط هایپرمارڪت ها دریافت و در ازای آن ڪالاهای اساسی به شهروندان ارائه می شود.

در این طرح جمع‌آوری پسماند به ۲روش یعنی آوردن و بردن انجام می‌شود:
در روش اول: شهروندان خودشان پسماند را به غرفه‌ها، مخازن تفکیک پسماند (هایپر پسماند) می‌برند و در روش دوم: مأموران شهرداری وظیفه جمع‌آوری پسماندها را به عهده دارند.

ایجاد هایپر پسماند هزینه جمع‌آوری پسماند از جلو درب منازل را تا حد زیادی ڪاهش می‌دهد و در عین حال فرصتی است تا شهروندان حین تحویل پسماند از هدایایی نیز بهره‌مند شوند، راه‌اندازی این هایپرها نقش بسزایی در ڪاهش زباله‌گردی، فعالیت ڪودڪان‌ڪار و چالش‌های اجتماعی همراه خواهد داشت.
برای اجرای هرچه بهتر این طرح و حصول نتایج مطلوب، بهتر است ڪالاهایی ڪه در این هایپرها یا غرفه ها به فروش می‌رسند، تا حد امڪان قابل بازیافت باشند

نصب بنرهای اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی درباره تفکیک پسماند و توزیع بسته‌های آموزشی با موضوع طرح ڪاپ(ڪاهش پسماند) سهم مسئولیت اجتماعی و… نیز امر مهمی است ڪه بهتر است در دستورڪار مسئولین مربوطه علی الخصوص شهرداری و محیط زیست قرار گیرد.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=4420
  • نویسنده : شیوا ظاهری بیرگانی
  • منبع : دیدبان مسجدسلیمان
  • بدون دیدگاه

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.