تاریخ : چهارشنبه, ۳۰ آبان , ۱۴۰۳ 19 جماد أول 1446 Wednesday, 20 November , 2024

آخرین اخبار

گروه های سیاسی و الیت ها اجازه دهند استاندار توانمندخوزستان با هدف توسعه استان ساختار مدیریتی را اصلاح نماید فرخ ناصری کریموند مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب شد تحلیلی بر یک رخداد و تجلیلی از یک شریفمرد امداد به قلم د.عماد هلالی حاج عباس عربی نماد برتر منزلت مردمی غلامرضا جلیلی نیا رئیس ستاد یاران دکتر پزشکیان در استان خوزستان: دولت نشان داد به خوزستان نگاه ویژه دارد انتخاب استاندار خوزستان و چالش های پیش رو مسابقات آمادگی جسمانی قهرمانی استان خوزستان و انتخابی دومین المپیاد کشوری در اهواز برگزار شد رویکردهای گزینش استاندار (پی آمدهای رویکرد قومی ) رویکردهای گزینش استاندار ( با تاکید بر رویکرد قومی ) «زهره عالی‌پور» سرپرست سازمان خصوصی‌سازی شد مسجدسلیمان میزبان مسابقات شطرنج سریع (رپید) خواهد بود آگهی استخدام شرکت پتروشیمی مارون لزوم نقش پذیری جوانان در جریان های اجتماعی، توسعه و نظام مدیریت جدید استان خوزستان آغاز پذیرش دانشجوی بدون کنکور در مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی صنعت آب و برق خوزستان سخنی چند با جناب اقای رئیس جمهور پزشکیان! سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز: درخشش دانش آموزان آموزش وپرورش ناحیه ۴ اهواز، با کسب ۳۴ رتبه زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری آیا خوزستان نیازمند استاندار توسعه گراست ؟! سرباز کردن زخم کهنه کارکنان رسمی استخدامی سال ۱۳۹۲صنعت نفت حمید بورد، گزینه مطلوب کارکنان نفت و تصمیم گیر بزرگ برای انتخاب مدیران نفتی یک مدیر اجرایی خوزستانی، استاندار جدید خوزستان میشود؟؟ جنوبی های تکنوکرات، “هم نوا” با وزیر نفت

8
به قلم یونس رفیعی منجزی کارشناس ارشد جامعه‌شناسی

دغدغه های بی جا در جامعه‌ی امروز ایران

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 16829
  • 15 تیر 1402 - 8:06
دغدغه های بی جا در جامعه‌ی امروز ایران
در روزهایی که جامعه در شرایط سخت و فاجعه آمیز اقتصادی به سر میبرد و شرایط زندگی با وجود مشکلات اقتصادی به سختی پیش می رود جامعه ایران روی چه مسئله ای حساسیت نشان داده است؟

دیدبان پرس: این روزها جامعه‌ی ایران با مسائل اجتماعی بسیاری مواجه است. در سال ۹۶ مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری با انجام پژوهش «آینده‌پژوهی ایران» به این نتیجه دست یافت که سه مسئله «ضرورت اصلاحات ساختاری اقتصادی»، «بحران تامین آب» و «بیکاری» در صدر مسائل اصلی و سناریوهای پیش روی ایران خواهد بود.

در میان ۱۰ چالش اجتماعی مهم(تاپ‌تِن اجتماعی) ، این ۱۰ چالش به چشم می‌خوردند: بحران تامین آب، بیکاری، ناامیدی درباره آینده، سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی، بی‌تفاوتی اجتماعی، اخلاق عمومی، بحران آلودگی هوا، امنیت روانی و اجتماعی و حقوق اساسی و شهروندی مهمترین مسائل اجتماعی ایران در این پژوهش بودند.

اما در سال ۱۴۰۲ مسائل دیگری نیز به این چالشهای اجتماعی افزوده شده است، از جمله امنیت سایبری، فیلترینگ، مهاجرت روزافزون نخبگان و ازهمه مهمتر بحث فروپاشی اقتصادی و نرخ تورم که نسبت به سال های پیش خود یک فاجعه است.

نکته جالب در جامعه به ویژه توده‌ی مردم ایران اینست که حساسیت اجتماعی روی مسائلی تمرکز یافته است که به عنوان یک مسئله اجتماعی از آن یاد نمی‌شود.

از جمله این حساسیت‌های اجتماعی به ویژه در فضای مجازی، خصوصا توییتر؛ فسخ یا بستن قرارداد بازیکنان فوتبال است که مبالغ نجومی قراردادهای این بازیکنان در سال گاهی برابر با حقوق یکسال بیش از ۶۰۰هزار کارگر ساده است!!!

یکی دیگر از حواشی مورد نظر توده‌ی جامعه ایرانی تپق‌ها و‌ سوتی‌های صاحب منصبین حکومتی و رجال سیاسی است. از جمله اظهار نظرهای جالب یک نماینده مجلس در خصوص تفاوت نداشتن خودرو ۲۰۶ با لندکروز!!!

این در حالیست که در میان بحث‌های فضای مجازی کمتر به مسائل اصلی اقتصادی پیرامون قدرت خرید مردم سطح کیفی تولیدات داخلی و قوانین تولید و عرضه پرداخته می‌شود.

بطور کلی گویا جامعه ایران به ویژه نسل جوان نسبت به حساس بودن روی مسائل اجتماعی، چندان حساسیتی به خرج نمی‌دهد یا دغدغه های نسل جوان و توده مردم تفاوت پیدا کرده است و البته شاید ناامیدی از حل بحران ها و مسائل اجتماعی سبب شده است که جامعه به سمت مسائل حاشیه‌ای برود.

در هر صورت کاهش حساسیت و آگاهی نسبت به مسائل اجتماعی سبب عادی شدن مسائلی چون تورم افسارگسیخته ، فساد اقتصادی ، تحریف واقعیت های اجتماعی و….خواهد شد و روند سقوط و انحطاط قواعد درست اجتماعی را رقم خواهد زد.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=16829
  • نویسنده : یونس رفیعی منجزی
  • منبع : دیدبان پرس
  • يک دیدگاه

نظر دهید:

  1. دراین مقاله،دکتر رفیعی به نکات خوبی اشاره نموده است ازجمله پررنگ شدن حاشیه ها و ناامیدی از حل ابربحرانها که خود در گرو رفرم ساختار سیاسی ست.

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.