《دیدبان مسجدسلیمان》بر اساس قانون مدنی ، هر یک از زوجین اعم از زن و مرد می توانند در صورت فوت ، از ارث دیگری برخوردار شوند ڪه این رابطه توارث میان زوجین به علاوه میزان سهم الارث هر یک از زوج و زوجه در فقه و قانون به صورت دقیق مشخص شده است.
با این وجود ، در مواردی ممڪن است ڪه زن و شوهر طلاق گرفته و از هم جدا شده باشند و سپس شوهر فوت ڪند.
حال نڪته حائز اهمیت این است ڪه آیا در صورت طلاق باز هم زن از همسرش ارث میبرد یا خیر؟
طلاق میان زوجین یا از نوع طلاق بائن است: ڪه مرد و زن پس از طلاق به صورت ڪامل از هم جدا شده و امکان رجوع از طلاق وجود ندارد و یا اینکه طلاق رجعی است: ڪه بر اساس آن، مرد می تواند در مدت عده طلاق رجعی به زن رجوع ڪند و بدون نیاز به خواندن عقد ازدواج مجدد، زندگی ڪنند .
از آن جهت ڪه بر اساس قانون، مطلقه رجعیه ( یعنی خانمی ڪه با طلاق رجعی از همسرش جدا شده است ) نوعاً در حڪم زوجه می باشد، از حقوق زوجه ڪه در قانون مدنی مقرر شده است برخوردار خواهد بود ڪه ارث بردن، یڪی از آنها می باشد.
به عبارت دیگر، در شرایطی ڪه زن و شوهر با طلاق رجعی از هم جدا شده باشند و شوهر در طول مدت عده طلاق رجعی ( سه طهر پس از طلاق ) فوت ڪرده باشد، زن می تواند از ارث وی برخوردار باشد.
لڪن در صورتی ڪه طلاق از نوع طلاق بائن؛ طلاق زنِ یائسه؛ طلاق خلع و مبارات باشد و یا اینڪه فوت مرد پس از سپری شدن عده طلاق زن رخ داده باشد، دریافت سهم الارث زن پس از طلاق منتفی خواهد بود.
در ماده ۹۴۳ قانون مدنی شرایط ارث بردن زن بعد از جدایی مشخص شده است.
بر اساس ماده مذڪور : اگر شوهر، زن خود را به طلاق رجعی مطلقه ڪند، هر یک از آنها ڪه قبل از انقضای عده بمیرد، دیگری از او ارث می برد…
مطابق ماده ۹۴۴ قانون مدنی:
اگر شوهر در زمانی ڪه به بیماری مبتلاست، زن را طلاق دهد و در ظرف یک سال از تاریخ طلاق به علت همان مریضی فوت ڪند، حتی اگر طلاق به صورت بائن باشد به شرط آن ڪه زن در طول این یک سال شوهر نڪرده باشد، زن از او ارث میبرد.