پایگاه خبری دیدبان مسجدسلیمان:حسین فهیمی در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: به زودی شاهد حضور ۴۹ میلیون نفر دیگر از اشخاص حقیقی به باشگاه بزرگ بازار سرمایه خواهیم بود. خوشبختانه سپرده گذاری مرکزی از دو سال قبل زیر ساخت های این طرح بزرگ را آماده کرده و هم اکنون نگرانی برای ورود مشمولان سهام عدالت وجود ندارد.
وی افزود: کد بورسی برای ۳۶ میلیون مشمول سهام عدالت صادر شده است. براساس آخرین تصمیم کمیسیون فرعی شورای عالی بورس اگر افراد در نظام بانکی احراز هویت شده باشند دیگر نیازی به احراز هویت مجدد جهت دریافت کد بورسی ندارند. لذا توصیه می شود افراد با مراجعه به سایت سازمان خصوصی سازی و وارد کردن شماره شبا از احراز هویت مجدد برای دریافت کد بورسی معاف شوند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه هرگونه تصمیم درخصوص سهام عدالت بر عهده مشمولین است، تصریح کرد: روش آزادسازی سهام عدالت باید بر اساس توانمندی و دانش و تشخیص آنها انجام شود اما توصیه نگهداری سهام عدالت و نفروختن آن است. برای تمام مشمولان بدون جابجایی و مراجعه، خدمات لازم فراهم می شود. برای افرادی که قصد خرید دارند طبیعتا مسیر ورود به بازار سرمایه همان سامانه سجام است اما اگر افرادی قصد فروش یا نگهداری دارند، کار خاصی لازم نیست انجام دهند و تنها باید به سایت خصوصیسازی مراجعه و اطلاعات هویتی به ویژه تلفنهمراه را به روزرسانی کنند.
فهیمی ادامه داد: تا هشتم خرداد ۹۹ به کدهای بورسی، دارایی تخصیص پیدا خواهد کرد و بعد از آن با تمرکز بیشتر به سوی استیفای حقوق مشمولان پیش خواهیم رفت. ورود این مشمولان به بازار سرمایه فرصتی تاریخی است که زیرساختها، محیط حقوقی و فضای کسب و کار را متحول خواهد کرد.
احراز هویت غیرحضوری مشمولان سهام عدالت به زودی آغاز می شود. هماکنون مراکز احراز هویت به ۲ هزار مرکز ارتقا یافته و به زودی شعبه های بانک های ملی و سپه نیز به جمع مراکز احراز هویت افزوده می شوند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۵ میلیون نفر روش مستقیم آزادسازی سهام عدالت را انتخاب کردهاند، تاکید کرد: در این روش باید افراد از دانش و تبحر کافی برخوردار باشند . در سال های ۸۲ تا ۸۵ ، ۲۰ تالار منطقه ای راه اندازی شد تا سال ۹۵ سالانه ۱۰۰ هزار نفر وارد بورس می شدند اما این رقم از ابتدای سال جاری تاکنون به یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر رسیده است.
استقبال سرمایه گذاران از بورس
محمدرضا معتمد مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس نیز در این برنامه با اشاره به اینکه استقبال سرمایه گذران از بازار سرمایه بیشتر شده، گفت: حجم معاملات در بورس افزایش یافته به دلیل اینکه تعداد زیادی از متقاضیان به این بازار مراجعه کردهاند و سرمایهگذاری میکنند. سرمایهگذاران باید حتما با آگاهی وارد بازار شوند و اطلاعات مالی شرکتها را بررسی کنند و از افراد خبره و نهادهای تعریفشده و مشاوران مجوزدار رسمی مشورت بگیرند.
وی با اشاره به اینکه ایران تعداد کارگزاری بورس بیشتری نسبت به کشور های دیگر دارد، ادامه داد: بسیاری از کارگزاریها سامانه بر خط معاملات دارند و شعب و دفاتر مرکزی و نمایندگیهای کارگزاری به ۱۷۰۰ نقطه میرسد که بسیاری از این دفاتر زیرمجموعه همان ۱۰۸ کارگزاری مجوزدار بورس است در نتیجه از نظر تعداد کارگزاریهای بورسی کمبودی نیست بلکه باید اندازه کارگزاریها و خدمات آنها متنوع شود.
معتمد تاکید کرد: انحصاری در مجوز کارگزاریها وجود ندارد. در همین کشور همسایه ترکیه که بورس بزرگتری دارد تنها ۳۵ کارگزاری وجود دارد، در حالی که در ایران ۱۰۸ کارگزاری مشغول فعالیت هستند، بنابراین انحصاری در کارگزاریها نیست.
فعالیت مستقیم در بازار سرمایه نیاز به دانش دارد
محمدرضا خواجه نصیری کارشناس بورس نیز با اشاره به اینکه حضور مردم در بازار سرمایه در مقابل سایر فرصت های سرمایه گذاری کار بسیار مناسبی است، گفت: فعالیت مستقیم در بازار سرمایه نیاز به دانش آگاهی و تبحر لازم دارد. اگر مردم برای ورود به بازار سرمایه علم و دانش کافی را ندارند بهتر است از طریق صندوق های سرمایه گذاری وارد این بازار شوند.