تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ 23 جماد أول 1446 Sunday, 24 November , 2024

آخرین اخبار

گروه های سیاسی و الیت ها اجازه دهند استاندار توانمندخوزستان با هدف توسعه استان ساختار مدیریتی را اصلاح نماید فرخ ناصری کریموند مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب شد تحلیلی بر یک رخداد و تجلیلی از یک شریفمرد امداد به قلم د.عماد هلالی حاج عباس عربی نماد برتر منزلت مردمی غلامرضا جلیلی نیا رئیس ستاد یاران دکتر پزشکیان در استان خوزستان: دولت نشان داد به خوزستان نگاه ویژه دارد انتخاب استاندار خوزستان و چالش های پیش رو مسابقات آمادگی جسمانی قهرمانی استان خوزستان و انتخابی دومین المپیاد کشوری در اهواز برگزار شد رویکردهای گزینش استاندار (پی آمدهای رویکرد قومی ) رویکردهای گزینش استاندار ( با تاکید بر رویکرد قومی ) «زهره عالی‌پور» سرپرست سازمان خصوصی‌سازی شد مسجدسلیمان میزبان مسابقات شطرنج سریع (رپید) خواهد بود آگهی استخدام شرکت پتروشیمی مارون لزوم نقش پذیری جوانان در جریان های اجتماعی، توسعه و نظام مدیریت جدید استان خوزستان آغاز پذیرش دانشجوی بدون کنکور در مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی صنعت آب و برق خوزستان سخنی چند با جناب اقای رئیس جمهور پزشکیان! سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز: درخشش دانش آموزان آموزش وپرورش ناحیه ۴ اهواز، با کسب ۳۴ رتبه زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری آیا خوزستان نیازمند استاندار توسعه گراست ؟! سرباز کردن زخم کهنه کارکنان رسمی استخدامی سال ۱۳۹۲صنعت نفت حمید بورد، گزینه مطلوب کارکنان نفت و تصمیم گیر بزرگ برای انتخاب مدیران نفتی یک مدیر اجرایی خوزستانی، استاندار جدید خوزستان میشود؟؟ جنوبی های تکنوکرات، “هم نوا” با وزیر نفت

15
دانستنی های حقوقی بقلم سعید کریمی

حڪم جلب یا قرار جلب چیست و در چه شرایطی صادر می شود؟ :

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 5923
  • 25 آذر 1399 - 17:59
حڪم جلب یا قرار جلب چیست و در چه شرایطی صادر می شود؟ :

اولین معنی ڪه احتمالاً به ذهن شما متبادر می گردد؛ این است ڪه آن شخصی ڪه حڪم جلب او صادر شده، به وسیله مأمور دستگیر می شود و به زندان خواهد افتاد.
حتی خود واژه حڪم نیز ممڪن است این تصور را ایجاد ڪند ڪه آن شخص دیگر محڪوم شده است و راهی ندارد.

دیدبان مسجدسلیمان:چه فردی حقوقی باشید و چه غیر حقوقی، بارها این جملات را در گفتگوهای میان مردم و یا در فیلم ها شنیده اید ڪه حڪم جلب فلانی آمده یا حڪم جلبت را خواهم گرفت.
اولین معنی ڪه احتمالاً به ذهن شما متبادر می گردد؛ این است ڪه آن شخصی ڪه حڪم جلب او صادر شده، به وسیله مأمور دستگیر می شود و به زندان خواهد افتاد.
حتی خود واژه حڪم نیز ممڪن است این تصور را ایجاد ڪند ڪه آن شخص دیگر محڪوم شده است و راهی ندارد.
اما بهتر است بدانید:
حڪم جلب فقط در محاورات و گفتگوهای مردم به ڪار می رود و برگه ای ڪه برای آن شخص آمده دستور جلب است و نه حڪم جلب.
حڪم تصمیمی است ڪه قاضی پس از رسیدگی به پرونده ای صادر می ڪند و قاطع و تمام ڪننده دعوا است
اما دستور جلب، حڪم نمی باشد و قاطع دعوا نیست.

🔹 تفاوت‌های حڪم و قرار:
▪️حڪم می‌تواند حضوری یا غیابی باشد ولی قرار این‌گونه نخواهد بود.
▪️از نتیجه حڪم می‌توان تجدید نظر ڪرد اما قرار غیرقابل تجدید نظر است. (مگر قانون اجازه تجدید نظر داده باشد).
▪️حڪم از سوی دادگاه است ولی قرار علاوه بر آن از سوی مدیر دفتر هم صادر می‌شود.
▪️حڪم نیاز به دادخواست دارد ولی قرار نه.
🔹دستور جلب زمانی صادر می شود ڪه شخص مورد نظر به دادسرا یا دادگاه احضار شده و برای او احضاریه ارسال شده اما به دلایلی مراجعه نڪرده است.
این برگ جلب ممڪن است به دلایل گوناگونی از جمله بازجویی یا اجرای حڪم صادر شود.

🔹در واقع حڪم جلب عبارتی عامیانه است ڪه در علم حقوق، به آن قرار جلب یا دستور جلب می گویند، زیرا در عرف حقوقی و قضایی، حڪم به معنی رأی دادگاه است، در صورتی ڪه دستور جلب رأی محسوب نمی‌شود و فقط نوعی دستور است.
قرار جلب، در امور ڪیفری دستوری است ڪه قاضی پرونده در مراحل مختلف برای دستگیری افراد صادر می‌ڪند تا آنان را به محضر دادگاه بیاورند.
بنابراین قرار جلب در دو حالت صادر می‌شود:
۱) گاهی قاضی دادگاه در روند اجرای حڪم، برای مجبور ڪردن فرد به اجرای حڪم قرار جلب صادر می‌ نماید.
۲) گاهی نیز در زمانی ڪه هنوز فرد متهم نشده؛ دادیار یا بازپرس برای رسیدگی به پرونده و انجام تحقیقات بیشتر دستور جلب ڪسی را ڪه از او شڪایت شده است صادر می‌ڪند.
البته در مورد دوم، هنوز معلوم نیست ڪه فرد مجرم است یا خیر و فقط اتهام متوجه‌ی او شده است و به این علت ڪه دلایلی برای متهم بودن وجود دارد، قاضی این قرار را صادر می‌ڪند.

🔹در دعاوی حقوقی نیز زمانی می‌توان به دستور جلب رسید ڪه یا نتوانیم در زمان اجرای حڪم، مالی از بدهڪار معرفی ڪنیم یا خود بدهڪار مالی را برای ادای دینش معرفی نڪند، بنابراین قاضی پرونده با اعمال ماده ۳ قانون نحوه‌ی اجرای محڪومیت‌های مالی حڪم جلب او را صادر می‌ نماید.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=5923

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.