تاریخ : چهارشنبه, ۳۰ آبان , ۱۴۰۳ 19 جماد أول 1446 Wednesday, 20 November , 2024

آخرین اخبار

گروه های سیاسی و الیت ها اجازه دهند استاندار توانمندخوزستان با هدف توسعه استان ساختار مدیریتی را اصلاح نماید فرخ ناصری کریموند مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب شد تحلیلی بر یک رخداد و تجلیلی از یک شریفمرد امداد به قلم د.عماد هلالی حاج عباس عربی نماد برتر منزلت مردمی غلامرضا جلیلی نیا رئیس ستاد یاران دکتر پزشکیان در استان خوزستان: دولت نشان داد به خوزستان نگاه ویژه دارد انتخاب استاندار خوزستان و چالش های پیش رو مسابقات آمادگی جسمانی قهرمانی استان خوزستان و انتخابی دومین المپیاد کشوری در اهواز برگزار شد رویکردهای گزینش استاندار (پی آمدهای رویکرد قومی ) رویکردهای گزینش استاندار ( با تاکید بر رویکرد قومی ) «زهره عالی‌پور» سرپرست سازمان خصوصی‌سازی شد مسجدسلیمان میزبان مسابقات شطرنج سریع (رپید) خواهد بود آگهی استخدام شرکت پتروشیمی مارون لزوم نقش پذیری جوانان در جریان های اجتماعی، توسعه و نظام مدیریت جدید استان خوزستان آغاز پذیرش دانشجوی بدون کنکور در مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی صنعت آب و برق خوزستان سخنی چند با جناب اقای رئیس جمهور پزشکیان! سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز: درخشش دانش آموزان آموزش وپرورش ناحیه ۴ اهواز، با کسب ۳۴ رتبه زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری آیا خوزستان نیازمند استاندار توسعه گراست ؟! سرباز کردن زخم کهنه کارکنان رسمی استخدامی سال ۱۳۹۲صنعت نفت حمید بورد، گزینه مطلوب کارکنان نفت و تصمیم گیر بزرگ برای انتخاب مدیران نفتی یک مدیر اجرایی خوزستانی، استاندار جدید خوزستان میشود؟؟ جنوبی های تکنوکرات، “هم نوا” با وزیر نفت

11

بحران ورودی شهر مسجدسلیمان

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 480
  • 06 بهمن 1398 - 0:28
بحران ورودی شهر مسجدسلیمان

به قلم یونس رفیعی منجزی کارشناس ارشد جامعه شناسی بررسی سیر تحول فضای ورودی شهرها از گذشته تا به امروز مبین تحولات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و فن آوری است که با گذشت زمان ، الگوهای زیستی جوامع را در سکونت گاههای هر سرزمین تحت تاثیر قرار داده است.  بررسی شرایط نامطلوب محیطی فضای ورودی شهرمسجدسلیمان و اثرات […]

به قلم یونس رفیعی منجزی کارشناس ارشد جامعه شناسی

بررسی سیر تحول فضای ورودی شهرها از گذشته تا به امروز مبین تحولات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و فن آوری است که با گذشت زمان ، الگوهای زیستی جوامع را در سکونت گاههای هر سرزمین تحت تاثیر قرار داده است.
 بررسی شرایط نامطلوب محیطی فضای ورودی شهرمسجدسلیمان و اثرات منفی آن بر ساکنین و تازه واردین؛ نقش مهمی در برداشت اولیه از این شهر دارد .

در نگاه اول در ورودی شهر (دو راه لالی) و آلونک های جنب میدان خالی از المان آن و سپس پل فرسوده و تنگ؛ در نظر میهمانانی که می خواهند وارد شهر مسجدسلیمان شوند چه نقشی ایجاد میکند؟!؟!

کارکرد های ورودی شهرها

ورودی هر شهر می‌تواند نقشی مهم و اثرگذاری بالایی در معرفی صحیح آن شهر، جاذبه‌های گردشگری و شناسایی مفاخر و مشاهیر آن و هم چنین عرض خیرمقدم به مسافرین و رهگذران داشته باشد.

شهرستان مسجدسلیمان اما با پشتوانه غنی تاریخی و فرهنگی و پتانسیل های محیطی در ورودی شهر خود هیچ نشانی از این قابلیت ها ندارد.

این شهر با وجود مفاخرعلمی ، فرهنگی و حتی تاریخی خود میتوانست ورودی شایسته و درخوری داشته باشد. پروفسور عکاشه ، پروفسور کرم زاده ، سردار سرلشگر محسن رضایی ، هنرمند ماندگار مسعود بختیاری شاعر توانا سید علی صالحی و بسیاری مفاخر دیگرمی توانستند هویت شهر را برای بازدید کنندگان معرفی نمایند.

ورودی هر شهرستان به عنوان پیشانی آن شهر مورد توجه و دقت مسافران و رهگذران است که باید نسبت به زیباسازی و بهسازی آن اقدامات اساسی صورت گیرد. بنابراین ورودی هرشهر باید طبق ضوابط شهری به گونه‌ای طراحی شود که با جذابیت تمام نشان دهنده ویژگی‌های آن شهر باشد. نماد های نفت به عنوان اولین چاه خاورمیانه و عامل شکوفایی صنعتی یا کارخانه تانک سازی می توانست اینگونه به زیباسازی ورودی شهر کمک کند.

اهمیت ورودی های شهرها آن قدر مهم است که هر فاکتور شهری با نماد و ویژگی‌های خاص خود می تواند ایجاد حس تعلق و هویت در میان ساکنان و تازه واردان به شهر را ایجاد کند که البته متاسفانه این امر مهم سالهاست در مسجدسلیمان از اهمیت افتاده است. از اینرو می طلبد با نزدیک شدن به فصل ورود گردشگران در اسفند ماه سال جاری و فروردین ماه سال آتی به این امر مهم توجه لازم را مبذول داشت.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=480

نظر دهید:

  1. بادرود، ازحسن نظر وتوجه ستودنی شما سپاسگزارم بامید تراوش هرچه بیشتر افکار ونظرات اینچنینی…

  2. عالی بود و واقعا حرف دل ما شهروندان مسجدسلیمان زده شده مسجد سلیمان برخلاف قدمت و تاریخچه افتخارآمیزی که دارد تبدیل شده به یک روستا و اینجای تاسف داره و تمامی آثار شهر کهنه و پوسیده شده اند و اعتماد به نفس را ازتمامی شهروندان گرفتند ای کاش تحصیل کرده های شهرم باز گردند وبسازند و مسجدسلیمانم به زیبا ترین شهر تبدیل شود به امید آن روز..

  3. با خوندن مطلب جالبتون یاد این شعر افتادم خانه از پایبند ویران است خواجه در فکر نقش ایوان است???

  4. سلام برادر من اولین شهید دفاع مقدس شهرستان مسجدسلیمان است بنام سردار سرتیپ شهید عباس رعیتی منجزی،حدود هفتاد سال هست حداقل ساکن نفتک هستیم، انصافا حق این شهید نبود عکس این شهید در ورودی شهر باشد سه ماه از ازدواجش نگذشته بود که شهید شد در یکم مهرماه۵۹،این شهر متاسفانه شهر تاراج و چپاولگران است،پزشک عمومی می آید معروف که شد در کیانپارس مطب میزنه! ،یک فوق تخصص پوست و مو ندارد،یک آندوسکوپی نداره و…باید بیاییم اهواز توی این جاده خونین!مردم ما در دهاتی هستن به یک شخصیت روشنفکر رای نمیدن همه بخاطر تعداد و جمعیت قومی به شخصی رای میدن که تمام کارگزاران و استخدامها مختص طایفه اوست.شهر ما یک خیابان بدون دست انداز نداره،یک پارک خوب با وسایل کار درست نداره ،خدایا سینما چیه شهر ما سینما نداره! ما نمیدونیم وقتیکه مرخصی نداریم تابستون کجا بریم تفریح!خلاصه درد زیاده سازمان آب هم که متاسفانه هر سری که قبض صادر میکنه هی میزنه کنتور خراب ،مامورانش نمیان کنتور قراٸت کنند چشم بسته مینویسند و میروند نمیدانیم از کجا بنالیم…سپاس که اجازه دادید درد دلم رو بنویسم

  5. درود
    مطلب بسیار جالب ‌و غم انگیزی هست چون این شهر بجای پیشرفت رو ب فرسودگی و تخریب میره

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.