تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ 22 جماد أول 1446 Saturday, 23 November , 2024

آخرین اخبار

گروه های سیاسی و الیت ها اجازه دهند استاندار توانمندخوزستان با هدف توسعه استان ساختار مدیریتی را اصلاح نماید فرخ ناصری کریموند مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب شد تحلیلی بر یک رخداد و تجلیلی از یک شریفمرد امداد به قلم د.عماد هلالی حاج عباس عربی نماد برتر منزلت مردمی غلامرضا جلیلی نیا رئیس ستاد یاران دکتر پزشکیان در استان خوزستان: دولت نشان داد به خوزستان نگاه ویژه دارد انتخاب استاندار خوزستان و چالش های پیش رو مسابقات آمادگی جسمانی قهرمانی استان خوزستان و انتخابی دومین المپیاد کشوری در اهواز برگزار شد رویکردهای گزینش استاندار (پی آمدهای رویکرد قومی ) رویکردهای گزینش استاندار ( با تاکید بر رویکرد قومی ) «زهره عالی‌پور» سرپرست سازمان خصوصی‌سازی شد مسجدسلیمان میزبان مسابقات شطرنج سریع (رپید) خواهد بود آگهی استخدام شرکت پتروشیمی مارون لزوم نقش پذیری جوانان در جریان های اجتماعی، توسعه و نظام مدیریت جدید استان خوزستان آغاز پذیرش دانشجوی بدون کنکور در مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی صنعت آب و برق خوزستان سخنی چند با جناب اقای رئیس جمهور پزشکیان! سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز: درخشش دانش آموزان آموزش وپرورش ناحیه ۴ اهواز، با کسب ۳۴ رتبه زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری آیا خوزستان نیازمند استاندار توسعه گراست ؟! سرباز کردن زخم کهنه کارکنان رسمی استخدامی سال ۱۳۹۲صنعت نفت حمید بورد، گزینه مطلوب کارکنان نفت و تصمیم گیر بزرگ برای انتخاب مدیران نفتی یک مدیر اجرایی خوزستانی، استاندار جدید خوزستان میشود؟؟ جنوبی های تکنوکرات، “هم نوا” با وزیر نفت

5

اکنون باتوجه به ماجرای عربستان می‌توان خوشبین بود/ باید مشکلات با واشنگتن را هم حل کنیم/مناسبات اقتصادی ما تحت تاثیر آمریکاست نه عربستان

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 14982
  • 20 اسفند 1401 - 12:24
اکنون باتوجه به ماجرای عربستان می‌توان خوشبین بود/ باید مشکلات با واشنگتن را هم حل کنیم/مناسبات اقتصادی ما تحت تاثیر آمریکاست نه عربستان

دیپلمات سابق درباره تاثیر بازگشت ارتباطات دیپلماتیک با عربستان، هم راستا با تلاش برای احیای برجام گفت: می‌توان خوشبین بود و اینگونه فکر کرد که یک گام به پیش رفته ایم.

هفته اخیر هفته ی سیاست خارجی بود،از سفر گروسی و توافق با آژانس تا توافق با عربستان پس از چند دور مذاکرات فشرده که هر کدام تاثیرات عمیقی بر روابط ایران و غرب و ایران و کشور های منطقه خواهد داشت اما بازهم چالش اساسی میان ایران و آمریکا باقیست و برخی معتقدند تمامی توافقات ایران با آژانس و کشور های عربی بدون توافق نهایی با آمریکا و اروپا دائمی و نتیجه بخش نخواهد بود.هرچند نشانه هایی از جمله تبادل زندانیان میان ایران و غرب یک نمونه از احتمال بازگشت به مذاکرات است.

قاسم محبعلی،دیپلمات بازنشسته و مدیرکل سابق خاورمیانه وزارت خارجه درباره تاثیر بازگشت ارتباطات دیپلماتیک با عربستان، هم راستای با تلاش برای احیای برجام گفت: می توان خوشبین بود و اینگونه فکر کرد که یک گام به پیش رفته ایم؛البته برجام دو وجه دارد،یک وجه توافق هسته ای است اما در وجه دیگر، برجام ۲۰۱۵از نظر زمان بندی ماه های پایانی خود را طی می کند، بنابراین امکان بازگشت به دپیلماسی و احیا توافقات با زمان بندی جدید وجود دارد البته با تغییر شرایط ممکن است توافق برجام خیلی قابل اجرا نباشد چون موضوعات جدید به آن اضافه است.

وی در ادامه نسبت به احتمال ایجاد صحنه مذاکراتی جدید میان ایران و غرب پس از این توافق و تاثیر تبادل زندانیان میان ایران و غرب در این مذاکرات افزود:این بستگی به تصمیمات مسئولین عالی رتبه طرفین دارد که به این تصمیم سیاسی رسیده اند یا خیر؛ همانطور که در مورد عربستان اتفاق افتاد و باعث شد که تصمیم به احیا روابط گرفته شود در مورد موضوعات دیگر نیز به تصمیم سیاسی نیاز دارند که اگر تصمیم سیاسی نهایی گرفته شود در رابطه با ارتباط با غرب نیز توافقی صورت بگیرد.به هر حال بحث تبادل زندانی ها نیز موضوعی است که همیشه می تواند بخشی از این بازی باشد و زمینه های مساعد تری را برای گفتگو میان ایران و غرب ایجاد کند.

محبعلی در پایان درباره میزان اهمیت توافق با عربستان و چالش های تداوم عدم ارتباط با غرب گفت: بزرگ نمایی و واقعیت دو بحث متفاوت در این رابطه اند. ایران و عربستان دو کشور همسایه هستند و ناچار اند که سرانجام با هم رابطه برقرار کنند، از ابتدا نیز قابل پیش بینی بود؛ طرفین نیاز هایی دارند که این نیاز ها باعث شد با مدیریت چینی ها و میانجی گری آن ها تصمیم بر بازگشت به روابط گرفته شود البته این بیانیه به منظور حل مشکلات ایران و عربستان نیست اما آنچه در بیانیه مشترک اعلام شده است تصمیم طرفین برای بازگشت به ارتباط دپیلماتیک است.

وی افزود: در حوزه مذاکرات آینده نیز هنوز چیزی اعلام نشده است؛ در این شرایط هم ایران نیاز به بهبود روابط با منطقه دارد هم عربستان برای پیشبرد سیاست های اقتصادی و منطقه ای و تصمیماتی که برای اسراییل دارد نیاز به این کار دارد. چینی ها نیز برای سرمایه گذاری هایشان در منطقه به امنیت نیاز داشتند و لازم بود که مسئله تنش در خاورمیانه کاهش یابد. مجموعه این اتفاقات باعث شد که این توافق در شرایط فعلی صورت بگیرد اما مناسبات با آمریکا هنوز مهم تر است و باید ترمیم شود. مسئله اقتصادی ما تحت تاثیر مناسبات ما با آمریکا و اروپاست نه عربستان و چین! هیچکدام از این ها بدون حل مشکلات ما با آمریکا نمی توانند رابطه دائمی و عادی با ایران داشته باشند.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=14982

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.