تاریخ : چهارشنبه, ۳۰ آبان , ۱۴۰۳ 19 جماد أول 1446 Wednesday, 20 November , 2024

آخرین اخبار

گروه های سیاسی و الیت ها اجازه دهند استاندار توانمندخوزستان با هدف توسعه استان ساختار مدیریتی را اصلاح نماید فرخ ناصری کریموند مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب شد تحلیلی بر یک رخداد و تجلیلی از یک شریفمرد امداد به قلم د.عماد هلالی حاج عباس عربی نماد برتر منزلت مردمی غلامرضا جلیلی نیا رئیس ستاد یاران دکتر پزشکیان در استان خوزستان: دولت نشان داد به خوزستان نگاه ویژه دارد انتخاب استاندار خوزستان و چالش های پیش رو مسابقات آمادگی جسمانی قهرمانی استان خوزستان و انتخابی دومین المپیاد کشوری در اهواز برگزار شد رویکردهای گزینش استاندار (پی آمدهای رویکرد قومی ) رویکردهای گزینش استاندار ( با تاکید بر رویکرد قومی ) «زهره عالی‌پور» سرپرست سازمان خصوصی‌سازی شد مسجدسلیمان میزبان مسابقات شطرنج سریع (رپید) خواهد بود آگهی استخدام شرکت پتروشیمی مارون لزوم نقش پذیری جوانان در جریان های اجتماعی، توسعه و نظام مدیریت جدید استان خوزستان آغاز پذیرش دانشجوی بدون کنکور در مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی صنعت آب و برق خوزستان سخنی چند با جناب اقای رئیس جمهور پزشکیان! سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز: درخشش دانش آموزان آموزش وپرورش ناحیه ۴ اهواز، با کسب ۳۴ رتبه زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری آیا خوزستان نیازمند استاندار توسعه گراست ؟! سرباز کردن زخم کهنه کارکنان رسمی استخدامی سال ۱۳۹۲صنعت نفت حمید بورد، گزینه مطلوب کارکنان نفت و تصمیم گیر بزرگ برای انتخاب مدیران نفتی یک مدیر اجرایی خوزستانی، استاندار جدید خوزستان میشود؟؟ جنوبی های تکنوکرات، “هم نوا” با وزیر نفت

2
به قلم یونس رفیعی منجزی کارشناس ارشد جامعه شناسی

انتخاب عقلانی در انتخابات پیش رو

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 3 دقیقه
  • کد خبر : 17852
  • 07 بهمن 1402 - 20:46
انتخاب عقلانی در انتخابات پیش رو
در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار گرفته‌ایم. انتخاب سرنوشت ساز و رقم زننده تحولات مهم مدیریتی در چهارسال آینده کشور

دیدبان پرس: یونس رفیعی منجزی؛ انتخابات پیش رو با توجه به وضعیت اقتصادی و تحولات سیاسی ملی و بین المللی اهمیت بسیار زیادی به خود گرفته است. پس شایسته است که در انتخاب گزینه ی اصلح ملاکی عقلانی مدنظر قرار گیرد.در سطح جامعه پس از بررسی های میدانی ملاک های متعددی برای انتخاب یک کاندیدا از سوی شهروندان مطرح می شود که در این مجال به بررسی و نقد این ملاک ها می پردازیم؛

یکی از ملاک های انتخاب در نزد عامه مردم سابقه ی مدیریتی و اجرایی قبلی است که تحت عنوان تجربه از آن یاد میشود. این که کاندیدا در مناصب قبلی خود چه رزومه و سوابقی را از خود به جا گذاشته باشد. این شاخصه شاید برای عامه مردم الگوی مهمی باشد اما یک نقص مهم دارد: آیا تجربیات یک پزشک یا مهندس یا یک وکیل یا معلم در حوزه قانونگزاری و نظارت بر اجرای قانون نقش دارد؟! آیا این اشخاص با داشتن حتی رزومه قوی می‌توانند نقش مهم نمایندگی مجلس شورای اسلامی را به خوبی مناصب قبلی خود اجرا کنند؟ پس میتوانیم درک کنیم رزومه قبلی و به تبع آن مدرک تحصیلی آکادمیک به تنهایی نمی‌تواند ملاک شاخص تعیین اصلح باشد.

مورد بعدی که مدنظر رای دهندگان است گرایشات سیاسی است. این گزینه نیز نمی‌تواند به تنهایی ملاک خاص اصلح یابی باشد. افراد صرفا با داشتن تعلقات حزبی و گرایشات خاص سیاسی هم نمی‌توانند صلاحیت لازم را برای خود و القا به دیگران داشته باشد. چه بسا رای به یک شخص با تمایلات حزبی سیاسی می‌تواند او را در جریان یک قطبیت سیاسی قرار داده و کاندیدا را در جبهه گیری های خاص سیاسی قرار دهد.

نظام سیاسی ایران دو قطبی با گرایشات منشعبی بسیار است. چه بسا افرادی که در مقاطع مختلف انتخاباتی همسو با حاکمیت یکی از دو گرایش سیاسی خط مشی سیاسی خود را تغییر داده اند که نشان می‌دهد این افراد بیشتر به دنبال مناصب هستند تا پایبندی به مرام سیاسی!

قوم گرایی یا طایفه سالاری مورد دیگری است که متاسفانه مدنظر رای دهندگان در مناطق با تکثر قومی یا گرایشات متعصبانه است. این ملاک سبب نوعی تنش اجتماعی می شود و فرد متعهد به تامین منافع قومی قبیله ای یا نژادی خود می‌شود و با تکیه بر صرف سبد رای دهندگان خود به نوعی خود را فقط نماینده تامین منافع این اقلیت می بیند. این نوع انتخاب یکی از خطرناک‌ترین ملاک های انتخاب نامزد انتخاباتی است. نماینده خود را باید مقید به تمام رای دهندگان حوزه انتخابی خود بداند نه وام دار سبد آرا خاص!

ملاک بعدی که مورد نقد قرار می‌دهیم تبلیغات و پروپاگاندای رسانه ای است. شعار تبلیغاتی اِلمان‌ها و نمادهای تبلیغاتی بیشتر روی رأی اولی ها یا افراد با پایه تصمیمات احساسی بیشتر تاثیرگزار است. فرد خود را در مواجه به حجم زیادی از رنگ و تصویر و شعار دیداری و شنیداری قرار می دهد و خود را خواسته و تعمدی اسیر وعده ها قرار می دهد. وعده‌هایی که در حوزه‌ی شورای شهر است تا قوه مجریه و نه قوه مقننه!! آسفالت معابر و وعده احداث فرودگاه و پتروشیمی و بیمارستان… اما دریغ از اشاره به وظایف خطیر یک نماینده مجلس…

خوشبختانه نوعی ملاک انتخاب نیز در میان شهروندان ایجاد شده است که تحت عنوان عقلانیت انتخابی مطرح می‌شود.

عقلانیت انتخابی یعنی فرد به واقعیت‌هایی توجه دارد که ورای شعارها و تبلیغات است. شایسته‌گزینی با تکیه بر برنامه با قابلیت اجرا و عملی که فرد می‌تواند در تحلیل های خود حساب کند که از سال اول تا چهارم، چه برنامه‌هایی در تعامل با سایر نهاد‌های قدرت خواهد داشت؟

افراد با مدنظر گرفتن سوابق و تجربیات ستاد انتخاباتی به سمت برنامه های شفاف و عقلانی کاندیدای مورد نظر می رود. 

در عمل عموم به برنامه رای میدهد نه به زمینه های طراحی شده یا جبر محیطی!

مجلسی که بر اساس فرموده امام راحل در راس امور است و حسب فرموده مقام معظم رهبری جایگاه خطیری دارد نیاز تشکیلاتی آن داشتن نمایندگانی قوی است تا هدایتگر قانونی کشور در بحران ها و‌ شرایط پیش رو باشد.

یونس رفیعی منجزی

۸ بهمن ۱۴۰۲

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=17852

برچسب ها

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.