دیدبان مسجدسلیمان : بر همگان آشکار است که یکی از دلایل قهر از انتخابات و دلسردی مردم از رویداد انتخابات، وضعیت آشفته و نابسامان اقتصادی است.
اعتصابات کارگری،واگذاری های بی حساب و کتاب و بدون نظارت،نارضایتی ها از صندوق های اعتباری و مالی و…..نمونه ای ازاوضاع آشفته اقتصادی حاکم بر اقتصاد ملی ایران امروز است که به تعبیر مناظره کنندگان، دولت دست در جیب مردم داشته است. جیبی که اکنون خالی است. معیشت و رفاه و آسایش مردم در وضعیت بسیار ناامید کننده است واین مناظره هیاهویی برای هیچ پنداشته شد.
بیشتر روند اتهام زنی ها و تسویه حساب های شخصی و حزبی و مرامی در باز شدن فضای باز سیاسی ناشی از انتخابات در رسانه ملی شاهد بودیم تا برنامه ای مشخص برای برون رفت از مشکلات اقتصادی تحمیلی بر مردم.
متاسفانه فرار از پاسخ و ارجاع به کلی گویی ها در میان مناظره کنندگان مشهود بود. این درحالی است که علم اقتصاد بیش از هرچیزی به برنامه ای کاملا علمی و اجرایی نیاز دارد.
تورم و رشد نقدینگی،مالیات و ابَر بدهکاران بانکی،گذر از اقتصاد تک محصولی،برابری ریال در مقابل ارزهای خارجی و از همه مهم تر حمایت از تولید و مانع زدایی از تولید، در میان ارائه توضیحات کاندیداها، پاسخی روشن و با قابلیت اجرایی، دریافت نشد.
این مناظره ثابت نموده است که جدا از فضاسازی و جوسازی های رسانه ای و ستادهای رنگارنگ مدعیان تصاحب عالی ترین منصب اجرایی کشور یعنی ریاست جمهور و رییس قوه مجریه برنامه ای حداقل برای اقتصاد نداشته اند و انگشت اتهام را به سوی شخص و جریان های حامی آنها نشانه می گرفتند. همچنین ثابت نمود که کاندیداهای ریاست جمهوری که از قوه قضایه گرفته تا مصلحت نظام و مجلس و …..درد های اقتصادی موانع اقتصادی و پتانسیل جهش تولید مد نظر مقام معظم رهبری را می دانستند؛ اما در ارائه راه حل های اجرایی عاجز بودند.
این نحوه ی پاسخگویی و عدم وجود برنامه بیش از بیش برای مشارکت بالا در انتخابات بیشتر تهدید بود تا فرصتی برای ترغیب به شرکت انتخابات و گزینش کاندیدای اصلح.
با این رویه امیدواریم در مناظره های پیش رو در بعد سیاست داخلی و بین الملل و فرهنگ و اجتماع، حداقل از تکرار روش های غیر اخلاقی و علمی دست بردارند و به مناظره و گفتمان سازنده بازگردند تا ملت شریف ایران تصمیم درست را اتخاذ کنند .