دیدبان مسجدسلیمان : خبرنگاری حرفه ای پر خطر است و خبرنگار می تواند با تصمیمی عجولانه خطرهای بسیار زیاد برای خود بوجود بیاورد. تعریف عامیانه من از خبرنگاری اما در حقیقت فردی است که آموزش های لازم را در رشته خبرنگاری فرا گرفته و با داشتن اسناد و مدرک های معتبر حرفه خبرنگاری، پا به عرصه فعالیت های خبرنگاری در سایه شرایط خاص بگذارد.” و یا هم “خبرنگار فردی است که به خاطر آگاه ساختن مردم از رویداد ها و موضوع های مختلف که به سرنوشت جان و کشور شان ارتباط میگیرد , با قبول خطر های جانی , خانه و کاشانه خود را ترک گفته و جهت جمع آوری خبرها و اطلاعات در نا امن ترین نقاط کشور خویش منطقه و حتی در گوشه و کنار جهان رفته و اطلاعات را به مخاطبان میرساند.
خبرنگاران پل میان حاکمیت سیاسی با مردم هستند و در این میان با تغییر دولت ها و جناح های سیاسی، این خبرنگاران ثابت هستند که در ارائه اطلاعات به مردم انجام وظیفه می کنند.
خبرنگار باید خصوصیاتی داشته باشد. این ویژگیها عبارتند از: داشتن ذوق و استعداد، سرعت در تصمیم گیری، قوه تحلیل مسائل، نگارش صحیح و درست مطالب، شجاعت در بیان واقعیت، ایمان به آگاهسازی عمومی، رعایت اصل بی طرفی و… با وجود این ویژگیهای قطعاً یک خبرنگار همانند یک هنرمند خواهد توانست هنر و توانایی خود را که همانا بیان شفاف، مستند، و مدلل خبر با محتوا است را به منصه ظهور برساند و بوی هنر و فن خود را به مخاطبان خود منتقل کند و مخاطبین نیز پذیرای چنین اخبار و تحلیلهایی خواهند بود. این خصائص میتواند فرد را خبرنگاری حرفه ای و جامع الشرایط بسازد.
اما این حرفه در کنار تمام جذابیت هایش که به عقیده ام مهمترین جذابیت آن داشتن اطلاعات و آگاهی ها است؛ خطراتی هم دارد از آن جمله حضور در مراکز پر ریسک و در خطر مانند جنگ ها، انقلابها، حوادث طبیعی مانند سیل و طوفان ها، ورود به بخش های تاریک جامعه مانند فساد باند های مافیای اقتصادی و تهدید های ناشی از آن، دوری از خانواده و تنش های آن و خطرات و سختی های دیگر…
خبرنگاران به عنوان عامل اصلی گردش آزاد اطلاعات میتوانند نقش مهمی در آگاهی بخشیدن به جامعه و به ویژه توده ی مردم باشند. این صنف گاهی تنها گوش شنوایی بخش های از جامعه اند مانند کارگران، زنان، معلمان، پرستاران و بازنشستگان و البته مقتضیات تحولات سیاسی و اجتماعی مخاطب خاص خود را نیز دارند مانند مال باختگان اقتصادی …
خبرنگاران با بی طرفی و خبر حقیقی و نقد منصفانه و ارائه اطلاعات صحیح می توانند جامعه را بسوی آگاهی سوق دهند تا جایی که یکی از قسم های قرآنی قلم و آنچه که می نویسد است که شرافت این شغل است.
پس نیاز جامعه است که خبرنگاران بر اساس آیه شریفه (ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ )’نون، سوگند به قلم و آنچه مى نویسند ‘، قلم و نوشتار خود را شریف بدانند و در خدمت یا علیه ننویسند بلکه بر منافع مردم ورود کنند.
در پایان روز خبرنگار را به تمام عزیزان در این عرصه تبریک عرض می کنم.