دیدبان مسجدسلیمان : با توجه به اینکه حجم نزولات آسمانی حدود ۳۵ درصد در سال آبی گذشته کم و باعث تاثیر منفی بر روی تولید انرژی برق آبی کشور شده است، امسال شاهد پدیده خاموشی های مکرر – که بیش از یک دهه از این نوع خاموشی ها خبری نبود- هستیم.
در استانی زندگی می کنیم که با داشتن نیروگاه های برق آبی کارون ۳، شهید عباسپور، کارون ۱، گتوند، دز، کرخه، مارون و همچنین نیروگاه های حرارتی گازی و سیکل ترکیبی رامین، آبادان، ماهشهر، شهید مدحج، بهبهان و فجر، یکی از قطب های تولید انرژی الکتریکی در کشور در سال گذشته بوده و حدود ۱۳ درصد از برق تولیدی کشور به میزان ۴۴ هزار و ۴۶۲ گیگا وات ساعت را تولید کرده است.
با توجه به وجود صنایع سنگین و صنایع نفتی بیشترین حجم مصرف انرژی در قسمت صنعت میباشد. از آنجا که دمای بالای هوا در استان خوزستان نَفس انسان به شدت به شماره می اندازد، شاهد خاموشی در ساعت پیک مصرف در استان خوزستان توسط مرکزکنترل دیسپاچینگ ملی می باشیم.
مسئولین امر می بایست در این خصوص اقدام به رایزنی های متناسب و قانونی کنند که هم استانی های خوزستانی در بدترین ساعات گرما شاهد خاموشی و بی برقی نباشند.
با توجه به آمارهای رسمی امسال در ساعت پیک حدود ۱۰ هزار مگاوات ساعت کمبود انرژی تولیدی در شبکه برق کشور وجود دارد و از آنجا که مخازن سدهای خوزستان تا حدود ۴۰ درصد خالی شده اند؛ لزوم رعایت الگوی مصرف توسط تمامی مصرف کنندگان از جمله مصارف خانگی اداری و صنعتی بسیار حائز اهمیت است تا در این فصل گرما با کمترین خاموشی که در حال حاضر گریز ناپذیر می باشد مواجه باشیم و کمترین آسیب به وسایل برقی مهم خانگی وارد گردد.
همگی شعار نمادین لامپ اضافه خاموش را به عینه انجام دهیم.
حمزه حسن خانی
کارشناس برق و انرژی